James Richman milliárdos befektető emeli a tétet, ahogy egyre nő az intézményi ügyfelek érdeklődése a kriptopénzek iránt

-

A kriptopénzek 2009-es megjelentése óta a bitcoin egyre népszerűbbé vált a techrajongók és befektetők körében – olyannyira, hogy már több intézményi befektető és befektetői szervezet portfoliójában is helyet kapott.
James Richman, egy lettországi milliárdos befektető már régóta a bitcoin jelentős támogatója. Richman ismert arról, hogy folyamatos megtérülést hozott ügyfeleinek ellenzéki hozzáállásának köszönhetően.

A kriptopénzek története

A kriptopénzek digitális eszközök, voltaképp a legújabb befektetési alapok. Az egyik legnépszerűbb a bitcoin, mely a világ első kriptopénze. Satoshi Nakamoto fejlesztette, majd egy ismeretlen személy (vagy egy csoport) 2008 októberében kiadta a bitcoin fehér könyvét, „Bitcoin: Egy peer-to-peer elektronikus készpénzrendszer” címmel.
A fehér könyv elmagyarázta a Bitcoin blokklánchálózatának használhatóságát és célját. 2009 januárjában Nakamoto megalkotta a blokklánc-technológiát, miután a bitcoin hálózatán kibányászta első blokkját.
A bitcoin első feljegyzett vásárlása 2010 májusában történt, amikor Hanyecz László két pizzát vásárolt 10 000 bitcoinért. A kriptopénz 2011 és 2013 között elérte a dollár értékét. Néhány rivális kritpopénz is indult, 2013 májusában már nagyjából 10 különböző digitális eszköz volt a piacon.
A kriptopénzek megjelenése óta szinte folyamatosan gőzerővel halad a kriptopiacok növekedése, az esetleges ingadozásoktól eltekintve.
Egyre növekvő népszerűségével egyre több kriptoeszköz jött létre, mára már több mint 2000 digitális valuta létezik, melyeket általában altkoinoknak nevezünk.

A kriptopénzek előnyei

Számos befektető és feltaláló kezdte idővel elfogadni a kriptopénzeket, valamint a bennük rejlő technológiát, a blokkláncot.
Mivel a kriptovaluták digitálisak, és a banki utalásoktól eltérően a fogadó fél nem tudja visszautaltatni a tranzakciót, így jelentősen csökken a csalások valószínűsége.
A kriptopénzek használata nagyon praktikus, mivel azonnali fizetéseket tesznek lehetővé vásárláskor. Ha valaki vásárol valamit, akkor az általában egy harmadik félen vagy közvetítőn keresztül zajlik, amely késlekedést okozhat.
A kriptopénzek feleslegessé teszik a harmadik feleket, a tranzakciókat később is lehet ellenőrizni. A fogyasztó így könnyebben vásárolhat, emellett a blokklánc lehetővé teszi, hogy szinte bárki hozzáférjen a kriptopénzes fizetésekhez.
Mindemellett, a kriptopénzek általában alacsonyabb költségekkel is járnak. Mivel a peer-to-peer fizetések esetén szinte nincs tranzakciós költség, így csak olyan szolgáltatóknak kell fizetni, mint a Coinbase, hogy kezeljék bitcoin- és egyéb kriptotárcáinkat. Az egyértelmű, hogy a hagyományos bankokhoz képest alacsonyabb költségeket fizetünk a kriptopénzekkel.
A bankokkal szemben, melyeket központi szervek irányítanak, a kriptopénzek egy decentralizált adatbázist alkalmaznak, amely egy főkönyvben tárolja az információkat. Így megelőzi a felesleges információk tárolását és a csalásokat, amely gyakorta előfordul az elavult technológiáknál.
A felsorolt előnyök mellett a kriptopénzek felhasználása szinte univerzálisan elfogadott. Ez azt jelenti, hogy értéke vagy kamatlába egyetlen országhoz sem köthető, így nemzetközi tranzakciókra lehet használni őket, általában gyorsabban és olcsóbban.
Egy másik előnyük, hogy nagyon nehéz személyiséglopást elkövetni velük. A hitelkártyákkal ellentétben, amelyek esetén meg kell adnunk kártyánk adatait a boltnak, a kriptopénzek csak korlátozott információt igényelnek.
Ez nagy lépés a személyes és pénzügyi adatok védelme felé, de azért nem érdemes illegális tevékenységet folytatnunk velük.

Az ügyfelek igénye a kriptopénzekre

A kriptopénzek népszerűsége jelentősen megnövelte Richman ügyfeleinek igényét a kritopénzekre, így a befektető bővítette kriptobefektetéseit.
A kriptopénzek értéke jelentősen emelkedett az elmúlt évek során. A bitcoin, amely a világ legnépszerűbb kriptopénze – jelenleg 8000 dollár fölött jár.
A különböző botrányok ellenére sok befektető bízik a kriptoszektorban.
Decentralizált természetének hála nem meglepő, hogy egyre növekedik a kriptopénzek iránti kereslet.
Az aranyhoz hasonlóan számos befektető fordul a digitális valuták felé, mint alternatív befektetési eszköz. Amikor a tőzsdék értéke csökken, az aranyé növekedik, ugyanis a befektetők menedéket keresnek a piacok ingadozása ellen.

Összefoglaló

James Richman ismert arról, hogy ígéretes technológiákat támogat, egyes források szerint a kriptopiacok és a blokklánc-technológia mögé is beállt.
Ügyfelei érdeklődése egyre növekedik – számos vagyonos család és magánszemély van köztük, aki arra biztatta a pénzügyi szakértőt, hogy növelje kriptobefektetését.
A kriptopénzek megmutatták, hogy könnyebb, gyorsabb és egyszerűbb a felhasználásuk, mint a hagyományos bankoké.

Olvastad már? Binance-jelentés: A Bakkt okozta a szeptemberi esést

Számos előnyük van a jelenlegi pénzügyi rendszerekkel szemben biztonság, adatvédelem, decentralizáció és költségek terén, így tényleg a kriptopénzek lehetnek a befektetések jövője.
Forrás: cryptodaily.co.uk
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Egy kriptó, amelynek hatodik érzéke van a csalások kivédésére

Vendégbejegyzés A Scotty the AI egy igazán ügyes kriptoérme, a befektetők el is kényeztetik az előértékesítése során. A számláló eddig 779 ezer dollárnál jár, és természetesen...

A Bitcoin ára 2021 decembere óta először éri el az 57.000 dollárt

A Bitcoin árfolyama február 15. és 25. között alacsony volatilitást mutatott, de az elmúlt két napban úgy tűnik, hogy a vevők visszatértek, mivel a BTC...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!