A PayPal elhagyhatja a Facebook Libra projektet?

-

Az internetes fizetésekkel foglalkozó PayPal egyes források szerint elhagyhatja a Facebook kriptoprojektjét, a Librát – annak ellenére, hogy a Libra Association egyik alapító tagja.
A Financial Times (FT) cikke szerint a PayPal képviselői nem vettek részt egy fontos, washingtoni találkozón, ahol a Libra szabályozási nehézsége volt a téma.

A PayPal nem az egyetlen tag, amelyik nem vett részt az ülésen, „az ügyben jártas források szerint” – mondja a Financial Times.

A híroldal forrása szerint a PayPal aggódik amiatt, hogy a Facebook nem próbálja megoldani a törvényhozók aggodalmait, legfőképpen a pénzmosással kapcsolatosakat.

Az FT, egy a PayPal ügyeit jól ismerő forrástól idézett:

„A fizetésekkel foglalkozó cégek nem szeretnék, hogy a szabályozásokkal kapcsolatos problémák kihassanak az üzletre.”

A PayPal később újracsatlakozhat a projekthez a forrás szerint. Érdekességképpen a Facebook Libra projektjének élén a PayPal korábbi igazgatója, David Marcus áll.
Marcus a múlt hónap során elmondta, hogy a Libra nem veszélyezteti a többi ország pénzügyi szuverenitását.

Olvastad már? Kincskereső nyereményjáték a Kriptoworldön!

A Financial Times korábban elmondta, hogy a Libra Association alapító tagjai, köztük a Visa, a Mastercard és a Booking Holding is fontolgatta, hogy a kormányok nyomása miatt otthagyja a projektet.
Forrás: cryptoglobe.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!