Az internetes fizetésekkel foglalkozó PayPal egyes források szerint elhagyhatja a Facebook kriptoprojektjét, a Librát – annak ellenére, hogy a Libra Association egyik alapító tagja.

A Financial Times (FT) cikke szerint a PayPal képviselői nem vettek részt egy fontos, washingtoni találkozón, ahol a Libra szabályozási nehézsége volt a téma.

A PayPal nem az egyetlen tag, amelyik nem vett részt az ülésen, „az ügyben jártas források szerint” – mondja a Financial Times.

A híroldal forrása szerint a PayPal aggódik amiatt, hogy a Facebook nem próbálja megoldani a törvényhozók aggodalmait, legfőképpen a pénzmosással kapcsolatosakat.

Az FT, egy a PayPal ügyeit jól ismerő forrástól idézett:

„A fizetésekkel foglalkozó cégek nem szeretnék, hogy a szabályozásokkal kapcsolatos problémák kihassanak az üzletre.”

A PayPal később újracsatlakozhat a projekthez a forrás szerint. Érdekességképpen a Facebook Libra projektjének élén a PayPal korábbi igazgatója, David Marcus áll.

Marcus a múlt hónap során elmondta, hogy a Libra nem veszélyezteti a többi ország pénzügyi szuverenitását.

Olvastad már? Kincskereső nyereményjáték a Kriptoworldön!

A Financial Times korábban elmondta, hogy a Libra Association alapító tagjai, köztük a Visa, a Mastercard és a Booking Holding is fontolgatta, hogy a kormányok nyomása miatt otthagyja a projektet.

Forrás: cryptoglobe.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂