Az indiai rendőrség nem tud mit kezdeni a lefoglalt kriptóval

-

A nyugat-indiai Mahárástra tartományban található Púna város rendőrsége tavaly egy bitcoinra épülő piramisjáték felszámolásakor 85 millió rúpiányi összeget foglalt le.
Ezzel szeretnének kezdeni valamit, de bírósági döntésre van szükségük.

1,2 millió dollár befagyasztva

A Times of India október 3-i cikkében a helyi kiberbiztonsági egység elmondta, ez az összeg kriptopénz formájában, 244 bitcoinban található meg az egyenlegükön. A rendőrség a Discidium Internet iparági céget kérte fel, hogy a coinokat váltsa át rúpiára, a cég számláját azonban a bank zárolta.
Jairam Paygude vezető nyomozó kifejtette, az Indiai Központi Bank nem tudja az összeget Púna város tartományi bankjába utalni, mivel a Discidium Internet számláit az ország legfelsőbb pénzintézete, az Indiai Tartalékbank (RBI) zárolta.
Az RBI rendelkezései alapján a kriptopénzekkel kapcsolatos tranzakciók tiltottak, így ahhoz, hogy a tartományi számlákról feloldják a zárlatot, magának az RBI-nek kell utasítani a Központi Bankot erre.

Bitcoin-tiltás és agyelszívás

A közelmúltban napvilágot látott egy jelentés, amelyben egy indiai törvénytervezet drasztikus rendelkezéseit mutatták be.
Ebben akár 10 év börtönbüntetést helyeztek kilátásba minden kriptopénzzel kapcsolatos tevékenységért.
Értelemszerűen a helyi kriptós vállalkozásokat mindez ellenlépésekre késztette, egyikük így kommentálta a törvényjavaslatot:

„Mint indiai startup, mindig is India érdekeit terveztük szolgálni. Ez a mostani komplikáció viszont megnehezíti, hogy a helyi kriptotőzsdék tovább működjenek az országban. Így mostanra észtországi cég lettünk, és már nincs ránk hatással az indiai törvénykezés.”

Olvastad már? A Kínai Jegybank tagadja, hogy novemberben kriptopénzt indítana

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amiket az altcoin szezon előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A digitális eszközökre összpontosító befektetési cég, a Pantera Capital virágzó kriptobika piacot jósol a következő 18-24 hónapban. Ez a bikás előrejelzés megteremti a feltételeket azon befektetők...

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!