Ismét ralit indíthat a GameStop?

-

Keith Gill, más néven „Roaring Kitty” visszatérése nagy visszhangot keltett a kereskedők körében, akik a következő nagy tőzsdei ralikra figyelnek – de nem mindenki ennyire biztos a dologban.

Gill a COVID-19 pandémia idején a GameStop-felhajtás középpontjában állt, amikor a Reddit-felhasználók tömegesen a hedge fundok ellen fogadtak, akik pénzt kerestek a bedőlőnek hitt játékáruház részvényeinek a shortolásával.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A kezdeményezés végül a GameStop részvényárfolyamát kevesebb, mint egy hónap alatt 1000%-kal emelte meg.

GameStop, Doge, Shiba

Vannak, akik úgy vélik, hogy a GameStop esete lefektette az alapot a mémcoinok, mint a Dogecoin és a Shiba Inu árfolyamának robbanásszerű emelkedéséhez, miután a kisbefektetők máshová fordították a figyelmüket a felhajtás lecsengése után.

Gill 2021. június 19-én eltűnt a közösségi médiából, de majdnem három évvel később, május 13-án visszatért, egy titokzatos mémet posztolva.

A Gill visszatérését követő 24 órában a GameStop részvényei 111%-kal emelkedtek, míg a DOGE és a SHIB 6,2%-kal, illetve 5,4%-kal erősödött ugyanabban az időintervallumban.

GameStop
Forrás: TradingView

A kripto-rajongók most abban reménykednek, hogy Gill visszatérése hasonló kisbefektetői őrületet fog kiváltani.

A ralihoz pénz is kell

Azonban Josh Gilbert, az eToro piaci elemzője elmondta, hogy ezúttal valószínűleg nem lesz olyan egyszerű a rali felfuttatása.

„Úgy gondolom, hogy ezúttal ismét kiválthat majd rövid távú mozgásokat ezekben az eszközökben, de nehéz elképzelni, hogy ez tartós legyen.”

Gilbert úgy véli, hogy a GameStop-hoz hasonló eszközök aktív short pozíciói jóval kisebbek most, mint 2021-ben, ami azt jelenti, hogy a felugrás mértéke valószínűleg kisebb lesz.

„A környezet egyszerűen nem összehasonlítható a 2021-essel, amikor a kamatok a mélyponton voltak, a kormányok világszerte fiskális ösztönzést, stimulust nyújtottak, a nagy gazdaságokban pedig szinte nulla volt az infláció. Most az Egyesült Államokban 5,5%-os az alapkamat, és globális megélhetési válság van. Egyszerűen a fogyasztók valószínűleg nincsenek ugyanabban a pénzügyi helyzetben, mint 2021-ben, és ennek óriási hatása van az emberek döntéseire.”

A mémcoinok esetében bármi előfordulhat

A kriptorajongók egy másik elméletet is megfogalmaztak az optimizmusuk alátámasztására.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Egy kereskedő a Robinhood és a decentralizált tőzsde, az Uniswap közötti friss integrációra hivatkozva azt mondta, hogy ésszerű elvárni, hogy a GameStop-rali résztvevőinek új hulláma elkezdje vásárolni a mémcoinokat és más kriptovalutákat az alkalmazáson keresztül.

„Csak emlékeztetni akarok mindenkit, hogy már a Robinhoodon is kereskedhetsz mémcoinokkal. Szerinted a Roaring Kitty hadsereg nem fogja felpumpálni ezeket a dolgokat?”

Gilbert azonban elmondta, hogy a sok más tényező mellett a legtöbb befektető már tisztában van vele, hogy a spekulatív ralik hogyan végződnek, és valószínűleg jóval óvatosabb lesz, mikor vásárolnia kellene.

„Úgy gondolom, hogy teljesen más helyzetben vagyunk, mint 2021-ben, ami azt a következtetést sugallja, hogy egy hasonló rali valószínűtlen. Ennek ellenére a WallStreetBets 14,5 millió felhasználója az elmúlt években bebizonyította, hogy bármi lehetséges.”

Olvastad már? A Cardano (ADA) ára szárnyal: 500%-os potenciális növekedést jósolnak

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ezek a Bitcoin címek felhalmozott a legtöbb BTC a legutóbbi rally során

A hét elején a Bitcoin (BTC) több mint 13%-ot emelkedett, és öthetes napi csúcsra, 71.400 dollárra zárta a napot, magával rántva a kriptopiac többi részét...

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!