Szigorú büntetés várhat az orosz kriptobányászokra

-

Az orosz hatóságok azt fontolgatják, hogy módosításokat javasoljanak a Közigazgatási Vétségek Törvénykönyvében, amely felelősségre vonja azokat, akik visszaélnek az elektromos áramra vonatkozó szabályozásokkal.

A helyi sajtóhírek alapján állítólag súlyos bírságokat javasoltak a lakóingatlanokból üzemelő kriptobányászok számára.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A javasolt intézkedések célja a növekvő áramszünetek megfékezése

Az orosz hatóságok egyértelművé tették a szándékukat, hogy felkutassák a magánszektorban működő kriptovaluta-bányászokat, akik illegálisan csatlakoznak a nemzeti áramhálózathoz.

Egy jelentés szerint egy kormány által kinevezett szakértői tanács súlyos bírságokat javasolt a háztartási áramfogyasztók számára, akik meghaladják a bejelentett fogyasztásukat.

Oroszországban kedvezményesen lehet lakossági áramhoz jutni, és ezt sok bányász kihasználja.

A jelentés szerint a hatóságok egy tervet javasoltak a lakóingatlanokból üzemelő kriptovaluta-bányászok célba vételére, hogy megfékezzék az ország egyes régióiban előforduló áramszünetek.

A jelentésből kiderül, hogy a kiszabott bírságokat a kereskedelmi árak alapján fogják meghatározni, amelyeket általában az ipari vállalkozásoknak számolnak el.

A kriptovaluta-bányászat ipari tevékenységnek számít

Ugyanebben a jelentésben Andrei Romanchuk, a Megbízható Partner Egyesület igazgatótanácsának alelnöke is nyilatkozott, aki szerint az orosz mérnökök által a „szürke bányászatnak” nevezett tevékenység elleni küzdelemben használható eszközökkel rendelkeznek a hatóságok.

Romanchuk azt is elárulta, hogy az orosz hivatalok azt is fontolgatják, hogy módosításokat javasoljanak a Közigazgatási Vétségek Törvénykönyvében, amely felelősségre vonja azokat, akik visszaélnek az elektromos árammal.

Eközben Sergey Bezdelov, az Ipari Bányászat Egyesületének igazgatója szerint a bányászatnak van jövője az országban, így érdemes kellő odafigyeléssel fordulni az iparág felé.

„Pozitívan állunk minden olyan intézkedéshez, amelynek célja az ipari bányászat fejlődésének feltételeinek megteremtése az országban. Ebbe beleértjük az értékesítési cégek ellenőrzéseit is. Ezek segítenek legitimálni ezt a piacot Oroszországban.”

Bár a kriptovaluta-bányászat fontosságát az orosz gazdaság számára jól látják, a Romanchukhoz hasonló tisztviselők úgy vélik, hogy országuk jobban profitálna belőle, ha az általános tiltás helyett inkább vállalkozás-barát módon szabályozná ezt a tevékenységet.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Az Ethereum a „sírba” tart, ha a SEC elutasítja az Ethereum ETF-eket

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legnagyobb növekedési potenciállal rendelkező kriptovaluták 2024-ben

Vendégbejegyzés Bármikor kezdődhet egy új bikafutás. A kriptopiac jelenleg nyugodt, sok altcoin még mindig a mélyponton van, és potenciálisan robbanásszerű növekedésre van kilátásban. A befektetők lelkesen figyelik...

A Bitcoin 100.000 dollárig: A mélypont és a robbanásszerű mozgások elemzése

A Bitcoin gyorsan 10%-ot esett, ami széleskörű félelmet okozott. A befektetők közül sokan súlyosan érintettek, számos befektető jelentős veszteségekkel és likvidálással néz szembe. Anthony Pompliano...

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

A Bitcoin visszapattan, rövid időre 60.000 dollár alá esett: Mi a következő lépés?

A Bitcoin (BTC), a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénz június 24-én rövid időre 60.000 dollár alá esett. Május 3. óta ez volt az első alkalom,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!