Az Ethereum a „sírba” tart, ha a SEC elutasítja az Ethereum ETF-eket

-

Az Ethereum (ETH) ingoványos útra, sőt, akár egy hatalmas vérfürdőre is számíthat, ha a legutóbbi elemzői előrejelzések valóra válnak.

James Van Straten kriptoelemző szerint az ETH még többet veszíthet a Bitcoinnal (BTC) szemben, ha a SEC május végén elutasítja a spot ETH ETF kérelmeket.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


„Az Ethereum úgy néz ki, hogy a sírba megy. A spot ETF elutasítása az ETHBTC arányt 0,047-ről 0,03-ra küldi lefelé a hosszú távú előrejelzés szerint”.

ethereum
Forrás: tradingview.com

A SEC döntése a legtöbb ETH ETF-bejelentéssel kapcsolatban május vége és augusztus között esedékes. A VanEck és a Hashdex döntései május 23-án, illetve 30-án lesznek esedékesek.

A piacok ezeket a közvetlen dátumokat követik a jövő héttől. A Straten előrejelzése szerint az ETF elutasítása tovább csökkentheti az ETHBTC arányát.

Ez az arány az ETH értékét követi a BTC-vel szemben. Amennyiben az arány 0,047, az azt jelenti, hogy az ETH 0,047 BTC-t ér.

Az ETF elutasítása esetén a negatív piaci hangulat és az eladási nyomás miatt az ETH értéke BTC-ben kifejezve csökkenhet.

Az Ethereum inflációs „állapota” ronthatja az árak alakulásának kilátásait

Jelenleg az Ethereum több ETH-t „bocsát ki”, mint amennyit „eléget”, így inflációs állapotba kerül. Ez a BTC 21 millió érméből álló fix kínálatának teljes ellentéte.

Straten hozzáfűzte, hogy az ETH inflációs jellege és a tranzakciós díjak csökkenése a Dencun frissítése után a Bitcoin vezető pozícióba billenti a díjak frontján,

„A Bitcoin-díjak folyamatosan megelőzik az ETH-t, a BTC-n nagyon kevés aktivitás történik. Mostanra az ETH átment inflációs állapotba (lol). A Dencun frissítés csökkenti a tranzakciós díjakat, az ETH égetése pedig növeli a kínálatot”.

Az ETH inflációs állapotát az Ultra Sound adatok segítségével értékeltük. Azt mutatta, hogy az elmúlt hét napban 4,2K ETH égett el, de ugyanebben az időszakban 17,6K ETH-t bocsátottak ki.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Vagyis az Ethereum a múlt héten elégetett tokenek négyszeresét bocsátotta ki, ami egy masszív kínálatnövekedés, ami lehúzhatja az ETH árát.

A Bitcoin maximalista Fred Krueger is hasonlóképpen vélekedett. Krueger kijelentette, hogy az ETH „lefelé tart”, miután a Solana (SOL) az alacsonyabb díjak révén kiszorította.

„Ám ekkor (az Ethereumot) a Solana az alacsony díjakkal megveri. Így lépjünk be a 2. fázisba. Az új frissítés csökkenti a díjakat, és az ETH-t ismét inflálódik.”

Eric Balchunas, a Bloomberg ETF-elemzője pesszimista véleményt tartott fenn az ETH ETF-bejelentések májusi jóváhagyásáról.

Amennyiben az elutasítás bekövetkezik, az ETH masszív vérfürdőnek lehet tanúja az árfolyamgrafikonokon, és hatással lehet a hosszú távú birtokosaira, akik még nem könyvelhetnek el nyereséget.

Egyelőre nem tudni, hogy a BTC vagy a SOL hogyan fog profitálni az ETH gondjaiból, ha a SEC elutasítja a jövő héten induló ETF-eket.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A kripto befektetők imádják ezt az új Learn-to-Earn platformot

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Vajon a BNB 2024-ben megdönti az eddigi csúcsát?

A Binance Coin (BNB) az elmúlt években kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kriptopénzpiacon. A kérdés azonban minden befektető fejében ott motoszkál: Vajon a BNB idén meg...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!