Íme, mikor indulhat el az Ethereum Dencun frissítés

-

Az Ethereum (ETH) közeledik a Dencun frissítés bevezetéséhez a főhálózatán, miután nemrég aktiválta a frissítést egy másik teszthálózaton.

A közelgő frissítés ellenére a hálózat még mindig birtokolja a Total Value Locked (TVL) többségi részesedését.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Layer 2 megoldások azonban várhatóan a frissítés után jelentősebb szerepet fognak betölteni.

A második Ethereum frissítés aktiválása sikeresen skálázódik

Az X-en egy Ethereum edukátor posztja szerint az Ethereum sikeresen aktiválta a Dencun frissítést a második teszthálózatán, a Sepolián.

Ez már a második aktiválás a három tervezett tesztnetből a mainnetre történő végleges aktiválás előtt.

Az eredeti frissítés a Goerliben egy hiba miatt négyórás késéssel szembesült, ami problémákat okozott a tesztnet frissítésének véglegesítésében.

Azonban a második aktiválás a Sepolián minden probléma nélkül zajlott, ami növelte az optimizmust.

Feltéve, hogy az utolsó aktiválás zökkenőmentes lesz a Holesky-n, a főhálózati frissítés várhatóan márciusban megtörténik.

A Dencun frissítés azért bír jelentőséggel, mert várhatóan jelentősen befolyásolja a layer-2 skálázási protokollok költségeit az Ethereum ökoszisztémán belül.

A proto-dank sharding célja, hogy csökkentse a rollupokhoz kapcsolódó költségeket, amelyek jellemzően tranzakciókat és adatokat aggregálnak off-chain, benyújtva a számítási bizonyítékot a hálózatnak.

A végső teszthálózat-aktiválás február elejére várható.

Az Ethereum megőrzi domináns TVL részesedését

A Total Value Locked (TVL) vizsgálata a DefiLlama-n azt mutatta, hogy az Ethereum megőrizte dominanciáját a decentralizált pénzügyi (DeFi) területen.

ethereum
Forrás: DefiLlama

A cikk írásakor a piac teljes TVL-je 56,2 milliárd dollár körül volt, az Ethereum TVL-je pedig meghaladta a 31,6 milliárd dollárt.

Ez azt mutatja, hogy az Ethereum a piac teljes TVL-jének több mint feléhez járult hozzá.

Ezenkívül a stablecoin piaci tőkeértéke 70 milliárd dollár körül volt, ami jelentős jelenlétet tükröz.

A volumen alakulásának elemzése azt mutatta, hogy az Ethereum kereskedési aktivitása az utóbbi időben továbbra is erős, folyamatosan 1 milliárd dollár felett van. A cikk írásakor a kereskedési volumen meghaladta az 1,4 milliárd dollárt.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ez a tartós piaci dominanciáját mutatta, a Layer 2 megoldások növekvő népszerűsége ellenére.

Lényeges megjegyezni, hogy a Layer 2 megoldások felemelkedése nem az Ethereum konkurenciájaként, hanem a meglévő ökoszisztéma kiegészítőjeként pozícionálódik.

Az ETH csökkenő tendenciával zárja a hónapot

az Ethereum napi idősíkon készült grafikonjára pillantva a január 31-i kereskedés után csökkenő tendenciát mutatott, ami a hónapot lefelé mutató tendenciát jelzi.

A grafikonelemzés 1,15%-os csökkenést mutatott, az emúlt 24 órában.

Ez a lefelé irányuló trend e cikk írásakor is folytatódott, az ETH 2.299 dollár körül kereskedik.

ethereum
Forrás: tradingview.com

Olvastad már? Elérheti a BNB tömeges elfogadását 2024-re?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!