Elérheti a BNB tömeges elfogadását 2024-re?

-

Az intelligens szerződéses blokklánc ökoszisztéma, a BNB Chain részleteket tett közzé a 2024-es ütemtervéről.

A blogbejegyzés január 31-i készült miszerint, egy „One BNB” paradigmát szeretne létrehozni.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A BNB Chain kifejtette, hogy a paradigma egy multi-chain keretrendszer létrehozására irányulna.

A posztból származó részletekből kiderült, hogy a keretrendszer összekapcsolná a Binance Smart Chain (BSC), annak L2, az opBNB és a Greenfield réteget.

A Greenfield a BNB lánc decentralizált tárolási szektora.

Másrészt az opBNB-t a nagyméretű decentralizált alkalmazások (dAppok) támogatására tervezték.

„Egy BNB” mindenkinek?

A projekt azt is megjegyezte, hogy az összekapcsolás előremozdítja az adattárolást és -feldolgozást.

Megemlítette továbbá, hogy a fejlesztés fokozná a skálázhatóságot és javítaná a decentralizációt.

A BNB Chain továbbá megemlítette, hogy az opBNB-n a tranzakciókat 10 000 Transactions Per Second (TPS) értékre tervezi növelni. A közlemény azonban azt is megjegyezte, hogy a frissítés két lépcsőben fog megvalósulni.

Az első fázisban a biztonságra helyeznék a hangsúlyt. A 2. szakasz azonban a kódintegritást biztosító rendszerekre összpontosítana. Elemeztük a javaslat lehetséges kimenetelét.

Elemzésünkből kiderült, hogy a többláncos paradigma növelheti az aktív felhasználók számát a BNB-láncon.

A Santiment adatai szerint a BNB fejlesztési aktivitása egy ideje stagnál. Ez az álláspont arra utalt, hogy az ökoszisztémán belüli fejlesztők nem szállítottak új funkciókat.

BNB
Forrás: Santiment

Jön a Greenfield 2.0

A tervek elkészültével azonban a mérőszámok állapota megváltozhat. A másik általunk vizsgált láncon belüli metrika a közösségi dominancia volt.

A cikkírás idején a közösségi dominancia 0,965%-ra esett vissza.

Ez azt jelzi, hogy a BNB körüli viták csökkentek a néhány nappal ezelőtti állapothoz képest.

A visszaesés ellenére a BNB Chain core fejlesztőcsapata azt mondta, hogy nyitott a fejlesztőkkel való együttműködésre.

A nyilatkozat így szólt,

„2024-ben minden fejlesztőt arra kérünk, hogy építsen a BNB Chainre, és járuljon hozzá a Web3 hihetetlen növekedésének második egymást követő évéhez. Az ökoszisztémánk folyamatos bővülésével küldetésünknek tekintjük egy egységes és szupererős multi-chain paradigma létrehozását, és egy olyan ökoszisztéma felhatalmazását, amely szupergyors, költséghatékony, skálázható és felhasználóbarát”.

Ha a lánc a fejlesztők számának növekedését kapja, akkor 2024-ben elérheti a tömeges elfogadottságot. Ezen kívül a BNB Chain megjegyezte, hogy tervei szerint az aktív validátorok számát több mint kétszeresére, 40-ről 100-ra kívánja növelni.

Ez a projekt szerint segítené a Beacon Chain fúziójának megvalósítását. Azt is megjegyezte, hogy a frissítés a BNB Greenfield 2.0 bevezetését hozná magával.

Amennyiben a Greenfield 2.0 elindul, a blokklánc teljesítménye 5x-szeresére nőhet.

Továbbá a frissítés új funkciókat hozna, hogy több alkalmazásspecifikus adatinfrastruktúrát építsenek ki az AI, az on-chain gaming, a DePIN és a DeSoc számára – említette a projekt.

Olvastad már? Újabb bírósági pert veszíthet el az amerikai Tőzsdefelügyelet (SEC)

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!