Az amerikai bankválság ismét eljöhet, vajon a Bitcoin (BTC) megmentheti a helyzetet?

-

Az Egyesült Államok egy újabb nagy válság felé tarthat, aminek jelei máris megmutatkoznak egyes regionális bankoknál.

A Reuters friss jelentése szerint a New York Community Bank (NYCB) részvényeinek árfolyama jelenleg mega eladáson megy keresztül, miután a befektetők nem mutattak bizalmat a cég iránt egy masszív osztalékcsökkentés után.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A bank részvényei a New York-i tőzsdén 37,67%-kal estek a szerdai kereskedés zárásakor, így a részvények ára 6,47 dollárra esett.

Noha úgy tűnik, hogy az esés korrekciós pályára állt, és a zárás utáni kereskedés 3%-kal megugrott, az ellenszél még mindig jelen van, és ez aláhúzza azt a feszültséget, amellyel sok banknak még mindig szembe kell néznie.

Ugyanez a medvés hangulat most visszatér, és egy cunami, ha hagyják kirobbanni, jelentős áldozatokat szedhet a New York-i gazdaságban.

A Bitcoin (BTC) a megmentő?

A Bitcoin egyik fő vonzereje az, hogy immunis az ilyen jellegű kapcsolódó pénzügyi válságokkal szemben.

Számos vezető támogató, mint például Michael Saylor, mindig is kitartott amellett a feltevés mellett, hogy a Bitcoin egészséges pénz, amelyet egy kóddarab vadul őriz.

A Bitcoin immunis az inflációval szemben a tervezése szerint, amely magában foglalja a valaha előállítható 21 millió darab coin kemény felső határát.

A hagyományos banki óriások, mint a BlackRock, most már megfelelően befektetnek a BTC-be az iShares Bitcoin Truston keresztül, nagyobb biztonságot adtak ennek a coinnak, mivel a cég és más spot Bitcoin ETF-kibocsátók felhalmozása növeli az eszköz kínálati hiányát.

Ezen események hatására az olyan veteránok, mint Samson Mow, hosszú távon 1 millió dolláros Bitcoin árfolyamot jósolnak.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az indikátorok arra utalnak, hogy a Bitcoin méltó megmentő lehet, hogy megvédje a befektetőket egy NYCB-hez hasonló összeomlás kínjaitól.


Olvastad már? Nagyot nőtt a stablecoinok mennyisége

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Megsínylette a Solana a kriptopiaci zuhanást

A SOL token árfolyama 11%-ot esett a hétvégén, és a derivatíva-piacon ez hatalmas zuhanáshoz vezetett. A határidős kötések tömegével likvidálódtak, és egyetlen nap leforgása alatt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!