Nagyot nőtt a stablecoinok mennyisége

-

A kriptopiacon rendelkezésre álló stablecoin-mennyiség mindig is meghatározó faktorként befolyásolta az árat.

Ez a mennyiség egyetlen hónap alatt 3,5%-kal nőtt, és az elemzők úgy vélik, a vásárlóerő ilyen megerősödése pozitív hatással járhat a bitcoin árfolyamára.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Glassnode, egy blokklánc-elemzéssel foglalkozó platform nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy az úgynevezett SSR indikátor, amely a stablecoinok készletét követi nyomon, komoly változásokat jelez előre.

Az SSR egy egyszerű arányt mutat, a bitcoin piaci kapitalizációjának és a teljes stablecoin-szektornak az egymáshoz viszonyított erejét.

stablecoin
Forrás: Glassnode

Az elemzők szerint ez az indikátor nagyon jól rávilágít a dollár és a bitcoin közötti kereslet-kínálat dinamika aktuális helyzetére.

Mikor az SSR értéke alacsony, akkor a stablecoinok összességében nagyobb vásárlóerőt képviselnek, és több bitcoint lehet velük vásárolni.

Az indikátor tavaly októberben állította be a jelenlegi rekordját, az azóta eltelt három hónap során viszont jelentős mértékben lecsökkent.

Az elemzők elmondása alapján 2023 végén egyértelműen növekvő trendbe léptek a stablecoinok, és minden jel arra utal, hogy ez az idei évben is folytatódik.

2022 májusa és 2023 októbere között a stablecoinok mennyisége fokozatosan csökkent.

stablecoin
Forrás: James Van Straten/X

„A stablecoinok készlete 10 milliárddal nagyobb, mint a legutóbbi alj esetén. Csak az elmúlt 30 napban 3,5%-kal növekedett az összesített kapitalizáció. A stablecoinok pedig bitcoin-vásárlásra vannak felhasználva, ahogyan azt a múlt héten is láthattuk, mikor az árfolyam 43 ezer dollár fölé ment.”

A kriptopiacon, és főleg a bitcoin piacán jelenleg nagy változások zajlanak, és egy újfajta kereslet-kínálat dinamika kialakulását láthatjuk.

A szakértők szerint ez főleg a spot piaci bitcoin ETF-ek elindulásának köszönhető, hiszen így az USA befektetőinek a tömegei, köztük az intézmények is vásárolhatnak bitcoint.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A változások egyik jól látható jele a Grayscale alapjának az átrendeződése.

Az alapból rengeteg pénzt vontak ki az eddigi befektetők, ez a pénz viszont nem hagyta el a kriptopiacot, hanem egyszerűen valamelyik másik ETF-szolgáltatóhoz került át.

A Glassnode szerint az elmúlt három hét során főleg ennek a hatásait láthattuk a piacon.

„Éveken keresztül lehetett úgymond kedvezményesen bitcoint vásárolni a Grayscale alapján keresztül, viszont nagyon magas jutalékkal dolgoznak. Érthető, hogy amint lehetőség nyílt a kiutalásra és az eladásra, hatalmas újratervezésnek vagyunk a tanúi. Az alap ETF-konverziója óta 115 ezer bitcoint vontak ki tőlük, ez a mennyiség rendkívül erős szembeszélnek számít a piacon.”

Az elemzők azt is elmondták, hogy bár a kiutalás tovább folytatódik, a lassulás jelei már mutatkozni kezdenek.

Forrás: Glassnode

Előbb vagy utóbb elfogy a Grayscale bitcoinja, és akkor már a közeljövőben megtörténhet, hogy eltűnik a piacról az eladási nyomás.

A Glassnode ráadásul úgy tapasztalta, hogy a hálózati aktivitás alapján az intézményi befektetők szintén egyre nagyobb forgalmat bonyolítanak.


Olvastad már? Zöld utat kapott a cNGN stablecoin Afrikában, a Meme Moguls (MGLS) előértékesítés befolyásolja a piaci hangulatot

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin 100.000 dollárig: A mélypont és a robbanásszerű mozgások elemzése

A Bitcoin gyorsan 10%-ot esett, ami széleskörű félelmet okozott. A befektetők közül sokan súlyosan érintettek, számos befektető jelentős veszteségekkel és likvidálással néz szembe. Anthony Pompliano...

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

A Bitcoin visszapattan, rövid időre 60.000 dollár alá esett: Mi a következő lépés?

A Bitcoin (BTC), a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénz június 24-én rövid időre 60.000 dollár alá esett. Május 3. óta ez volt az első alkalom,...

A Chainlink készen áll a nagy kitörésre?

A Chainlink (LINK) hetekig tartó csökkenés után erős fellendülést produkált. A közelmúltban bekövetkezett fordulat során a 12,96 dollár körüli támaszszintet is átlépte. Az ebből a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!