Íme, mi történt ma a kriptoszférában

-

Szeretnéd tudni, mi történt ma a kriptoszférában? Itt vannak a legfrissebb hírek a napi trendekről és eseményekről, amelyek hatással vannak a Bitcoin árára, a blokkláncra, a DeFi-re, az NFT-kre, a Web3-ra és a kriptoszabályozásra.

Az Egyesült Államok szenátorainak egy csoportja törvényjavaslatot terjesztett elő a kriptó állítólagos terrorizmus finanszírozásában játszott szerepének kezelésére.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Mindeközben Kazahsztán 2023-ban 980 engedély nélküli kriptotőzsdét blokkolt, és kilenc vizsgálatot indított illegális tőzsdei műveletek és pénzmosás ügyében, a Binance korábbi vezérigazgatója, Changpeng „CZ” Zhao pedig a februári ítélethirdetéséig az Egyesült Államokban tartózkodik.

Az amerikai szenátorok a kriptót veszik célba a terrorizmus finanszírozása elleni törvényjavaslatban

Az Egyesült Államok szenátusának republikánus és demokrata törvényhozói törvényjavaslatot nyújtottak be a kriptóknak a terrorizmus finanszírozásában játszott állítólagos szerepe ellen.

December 7-én Jack Reed, Mark Warner, Mike Rounds és Mitt Romney szenátorok bejelentették a terrorizmus finanszírozásának megelőzéséről szóló törvény bevezetését.

A törvénytervezet célja, hogy a szankciókat kiterjessze a terrorszervezeteket kriptóval vagy fiat pénzzel finanszírozó felekre is.

Rounds szenátor így nyilatkozott:

„Rendkívül fontos, hogy a Pénzügyminisztérium rendelkezzen a modern fenyegetések elleni küzdelemhez szükséges terrorizmusellenes eszközökkel. A terrorizmus finanszírozásának megelőzéséről szóló törvény józan lépéseket tesz a terrorizmus felszámolása érdekében azáltal, hogy szankciókkal sújtja azokat a külföldi pénzügyi intézményeket és külföldi digitális eszközökkel foglalkozó vállalatokat, amelyek segítik őket e szörnyű cselekmények elkövetésében”.”

A törvényjavaslat azt is lehetővé tenné az amerikai pénzügyminisztérium számára, hogy megtiltson minden olyan tranzakciót, amelyet a szankciók hatálya alá tartozó „külföldi digitális eszközökkel kapcsolatos tranzakciókat elősegítő” céggel kötnek.

Októberben a pénzügyminisztérium szankciókat rendelt el egy gázai székhelyű kripto-üzemeltető ellen, akinek állítólag kapcsolatai voltak a Hamásszal.

Kazahsztán 2023-ban 980 engedély nélküli kriptotőzsdét blokkolt.

2023-ban a kazahsztáni Pénzügyi Felügyeleti Ügynökség (FMA) blokkolta a hozzáférést közel ezer, az ország állampolgárait megfelelő regisztráció nélkül kiszolgáló kriptotőzsdéhez.

A kormány honlapján közzétett december 7-i sajtóközlemény szerint az FMA 2023-ban 980 illegális platformhoz tiltotta meg a hozzáférést. Emellett kilenc vizsgálatot indított „illegális tőzsdei műveletek” és pénzmosás miatt.

A 2023 februárjában életbe lépett digitális eszközökről szóló törvény tiltja a digitális valuták létrehozását és kereskedelmét, valamint a kriptovaluta-tőzsdei tevékenységeket, hacsak nem kapnak országos engedélyt.

Az engedély nélküli tőzsdék blokkolt listáján néhány nagy nemzetközi platform is szerepel.

Novemberben kiderült, hogy a kazah állampolgárok nem tudtak hozzáférni a Coinbase weboldalához, miután a Kulturális és Információs Minisztérium rendelete blokkolta azt.

Eddig a Binance, a Bybit, a CaspianEx, a Biteeu, az ATAIX, az Upbit és a Xignal&MT kapott engedélyt az országban való működésre.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Binance alapítójának, CZ-nek az ítélethirdetésig az Egyesült Államokban kell maradnia, a bíró utasítása alapján

A Binance alapítóját, Changpeng „CZ” Zhao-t arra kötelezték, hogy a februári ítélethirdetéséig az Egyesült Államokban maradjon, mivel egy szövetségi bíró úgy ítélte meg, hogy túl nagy a szökés veszélye, ha a volt tőzsdei vezérigazgató visszatérhet az Egyesült Arab Emírségekbe.

December 7-én Richard Jones seattle-i kerületi bíró elrendelte, hogy Zhao maradjon az Egyesült Államokban a 2024. február 23-i ítélethirdetésig.

„A vádlottnak hatalmas vagyona és tulajdonai vannak külföldön, és nem kapcsolódik az Egyesült Államokhoz” – írta Jones bíró, egyetértve a szövetségi ügyészek korábbi érveivel, akik szerint „nem lennének képesek biztosítani a visszatérését”, ha Zhao úgy dönt, hogy nem tér vissza az Egyesült Államokba.

„A családja az Egyesült Arab Emírségekben lakik, és úgy tűnik, hogy az Egyesült Arab Emírségekben kivételezett státusszal rendelkezik. Ilyen körülmények között a bíróság úgy találja, hogy a vádlott nem bizonyította egyértelmű és meggyőző bizonyítékokkal, hogy valószínűleg nem fog megszökni, ha visszatér az Egyesült Arab Emírségekbe” – tette hozzá Jones bíró.

Olvastad már? A Worldcoin új decentralizációs tervekkel készül: Mit nyerhet a WLD?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!