Íme, ami a bitcoin árát magasabbra tolhatja

-

Charles Edwards, a Capriole Fund alapítója és Bitcoin elemzője egy olyan jelentős katalizátort lát, amely 2023-ban fellendítheti a bitcoin árfolyamát.

A 2022-es év kemény volt a kriptovaluták számára, amelyet az árfolyamok csökkenése jellemzett, miután a Fed a kamatlábak emelésével korlátozó monetáris politikát vezetett be.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Legutóbb szerdán a Federal Reserve 25 bázispontos irányadó kamatemelésre lépett, ami a kriptopénzek árfolyamának csökkenését okozta.

A Fed 2022 márciusa óta immár 10 folyamatos kamatemelést hajtott végre, hogy mérsékelje a túlzottan forrongó gazdaságot és megfékezze az egekbe szökő árakat.

Edwards egy újabb tweetben annak a lehetőségnek adott hangot, hogy a kamatok azért nem emelkednek, mert a rendszer a tönkremenetel szélén áll.

A következőket tweetelte:

„Az egyetlen módja annak, hogy a Fed versenyezzen a Bitcoinnal, a magasabb kamatlábak. De az árfolyamok nem mehetnek magasabbra, mert a rendszer összeomlóban van. A lazítás könyörtelen lesz”.

A Bitcoin árfolyamának alakulása

Az elmúlt héten a bitcoin újabb kísérletet tett arra, hogy átlépje a közeli 30.000 dolláros szintet, de a bikáknak ez nem sikerült.

A bitcoin (BTC) árfolyama május 6-án 28.394 dollár körüli mélypontra süllyedt, és az elmúlt 24 órában kicsit emelkedett 0,42%-kal 29.050 dollár körül áll.

A Glassnode legfrissebb heti jelentése szerint a piac határozottan kilábalt a 2022-es medve történelmi mélypont megtalálásának fázisából.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az új befektetők eladási nyomása most a legfontosabb hajtóerő, amely 30.000 dollárnál ellenállást alakított ki.

Amennyiben ez a jelenlegi korrekció folytatódik, a fiatal készlettulajdonosok 24.400 dollárnál lévő költségszintje lehet egy olyan pszichológiai szint, amelyet az elkövetkező hetekben figyelni kell – közölte a Glassnode.

Olvastad már? Liquidity staking – egy új funkció a hűségprogramok között a TFS Tokennel

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Polkadot NFT-k veszítenek népszerűségükből

A Polkadot (DOT) NFT-aktivitásának csökkenését tapasztalta az elmúlt héten, ami aggodalomra adott okot. A Polkadotnak azonban van pár projektje, vajon a hálózat meg tudja-e fordítani a...

Nagyot ment a Wall Street Memes, már 120 millió dollár a piaci kapitalizáció

Vendégbejegyzés A csak nemrégiben jegyzett Wall Street Memes ($WSM) mém érme kirobbanó formában van.  A WSM token árfolyamértékeire ránézve pénteken azt láthattuk, hogy 40% körüli emelkedésnél jár:...

A Bitcoin augusztusa óta először emelkedik 28.000 dollár fölé

A Bitcoin (BTC) több mint hat hét óta először törte át a 28.000 dolláros határt, és a befektetők azt remélik, hogy a kitörés megnyitja az...

Ethereum Classic (ETC) technikai elemzés 10.02.

Prémium Ethereum Classic (ETC) Az Ethereum Classic (ETC) örömmel terjesztette ki a szeptemberi fellendülést októberre. Szeptember 26-tól +10%-kal emelkedett, és a szerkesztés idején 16,80 dolláron kereskedtek vele. A rally...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!