Breaking: A FED egy újabb kamatemelés mellett dönt

-

A Bitcoin mínuszba csusszant a Federal Reserve (FED) legfrissebb kamatemelési bejelentése után.

A király 1%-ot esett a nap folyamán, jelenleg 28.374 dolláron kereskednek vele a Bitstamp tőzsdén.

bitcoin

A kamatemelés megfelelt a piaci várakozásoknak, a jegybank 25 bázisponttal emelte az irányadó kamatlábat az 5%-5,25%-os célsávba.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Figyelemre méltó, hogy a döntés elfogadása melletti szavazás egyhangú volt, és a Fed kihagyta a korábbi megfogalmazást, amely további emeléseket jelzett, így egy nyugodtabb jövőbe engedett bepillantást.

A Federal Reserve a kiadott közleményében megemlítette, hogy a gazdasági aktivitás szerény ütemben bővült az első negyedévben, erőteljes munkahely-gyarapodással és alacsony munkanélküliségi rátával.

Az infláció azonban továbbra is kellemetlen árnyékot képez.

Az amerikai bankrendszert egészségesnek és rugalmasnak tartják, de a háztartások és a vállalkozások hitelfeltételeinek szigorodása várhatóan fékezi a gazdasági aktivitás, a munkaerőfelvétel és az infláció kerekét.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A Szövetségi Nyíltpiaci Bizottság (FOMC) célja, hogy hosszú távon kikövezze az utat a maximális foglalkoztatás és a 2%-os inflációs ráta felé.

A végső célt szem előtt tartva a FOMC úgy döntött, hogy 5%-5,25%-ra emeli a szövetségi alapkamat célsávját, és szorosan figyelemmel kíséri a beérkező információkat, miközben értékeli a monetáris politikára gyakorolt hatásokat.

A FOMC készen áll arra, hogy irányt változtasson és kiigazítsa monetáris politikai irányvonalát, ha olyan akadályok merülnek fel, amelyek akadályozhatják céljai elérését.

Az információk széles körét fogja figyelembe venni, a munkaerőpiaci feltételekről, az inflációs feszültségekről és várakozásokról, valamint a pénzügyi és nemzetközi fejleményekről szóló adatokon keresztül.

zeta

Olvastad már? Kilenc kriptotőzsdét zártak be pénzmosási vádak miatt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!