Breaking: A FED egy újabb kamatemelés mellett dönt

-

A Bitcoin mínuszba csusszant a Federal Reserve (FED) legfrissebb kamatemelési bejelentése után.

A király 1%-ot esett a nap folyamán, jelenleg 28.374 dolláron kereskednek vele a Bitstamp tőzsdén.

bitcoin

A kamatemelés megfelelt a piaci várakozásoknak, a jegybank 25 bázisponttal emelte az irányadó kamatlábat az 5%-5,25%-os célsávba.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Figyelemre méltó, hogy a döntés elfogadása melletti szavazás egyhangú volt, és a Fed kihagyta a korábbi megfogalmazást, amely további emeléseket jelzett, így egy nyugodtabb jövőbe engedett bepillantást.

A Federal Reserve a kiadott közleményében megemlítette, hogy a gazdasági aktivitás szerény ütemben bővült az első negyedévben, erőteljes munkahely-gyarapodással és alacsony munkanélküliségi rátával.

Az infláció azonban továbbra is kellemetlen árnyékot képez.

Az amerikai bankrendszert egészségesnek és rugalmasnak tartják, de a háztartások és a vállalkozások hitelfeltételeinek szigorodása várhatóan fékezi a gazdasági aktivitás, a munkaerőfelvétel és az infláció kerekét.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A Szövetségi Nyíltpiaci Bizottság (FOMC) célja, hogy hosszú távon kikövezze az utat a maximális foglalkoztatás és a 2%-os inflációs ráta felé.

A végső célt szem előtt tartva a FOMC úgy döntött, hogy 5%-5,25%-ra emeli a szövetségi alapkamat célsávját, és szorosan figyelemmel kíséri a beérkező információkat, miközben értékeli a monetáris politikára gyakorolt hatásokat.

A FOMC készen áll arra, hogy irányt változtasson és kiigazítsa monetáris politikai irányvonalát, ha olyan akadályok merülnek fel, amelyek akadályozhatják céljai elérését.

Az információk széles körét fogja figyelembe venni, a munkaerőpiaci feltételekről, az inflációs feszültségekről és várakozásokról, valamint a pénzügyi és nemzetközi fejleményekről szóló adatokon keresztül.

zeta

Olvastad már? Kilenc kriptotőzsdét zártak be pénzmosási vádak miatt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!