Dark webes razzia: 288 letartóztatott, vagyontárgyakat foglaltak le

-

Az Egyesült Államok és több más állam bűnüldöző szervei a SpecTor-műveletnek nevezett akció keretében nagyszabású rajtaütést hajtottak végre a dark webes drogkereskedelem ellen.

A közös akció során 288 gyanúsítottat tartóztattak le, több mint 53 millió dollár készpénzt és kriptopénzt foglaltak le, valamint több tucat lőfegyvert és több mint 850 kilogramm kábítószert koboztak el.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az akció az Egyesült Államokban, Európában és Dél-Amerikában zajlott, és három kontinens bűnüldözői vettek részt benne.

A SpecTor-művelet célja a fentanil és az opioidok darknetes kereskedelme elleni küzdelem volt. Merrick Garland igazságügyi miniszter elmondta, hogy az Egyesült Államokban több mint 100 szövetségi műveletre és büntetőeljárásra került sor.

A műveletben részt vettek az osztrák, brazil, francia, német, holland, lengyel, svájci és brit bűnüldöző szervek is.

Az Europol hozzátette, hogy az akció eredményeként lefoglalták a Monopoly Market nevű dark-web piacteret.

A Dark Web bűnözőit felelősségre vonták

Ez a művelet a Darknet piacterek megzavarására irányuló erőfeszítések folytatását jelenti, miután 2022-ben bezárták a Hydra, 2023-ban pedig a Genesis Market nevű online identitáslopó oldalt.

2022 áprilisában az amerikai és a német szövetségi kormány bűnüldöző szervei lefoglalták és bezárták a Hydra-t, amely a világ legnagyobb és legrégebbi illegális termékek és szolgáltatások darknetes piacterének számított.

A DOJ szerint a német szövetségi bűnügyi rendőrség lefoglalta a piactérről a 25 millió dollárnyi bitcoint tartalmazó kriptopénz tárcákat.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az ügynökség azt is állította, hogy a Hydra a becslések szerint 2021-ben a darknet piaccal kapcsolatos összes kriptopénz tranzakció 80%-át bonyolította le.

Az év elején a hatóságok bezárták a Genesis Market nevű népszerű csaló boltot.

Több száz felhasználóját tartóztatták le világszerte egy összehangolt nemzetközi bűnüldözési akció keretében, amelyet Operation Cookie Monster névre kereszteltek.

A SpecTor-művelet sikere határozott üzenetet küld a dark web bűnözői számára, hogy a nemzetközi bűnüldözésnek megvannak az eszközei és a képességei ahhoz, hogy azonosítsa és felelősségre vonja őket illegális tevékenységeikért, még a dark weben is.

A művelet rávilágít a bűnüldöző szervek közötti, határokon átnyúló együttműködés fontosságára a szervezett bűnözés és a drogkereskedelem elleni küzdelemben a dark weben.

zeta

Olvastad már? Breaking: A FED egy újabb kamatemelés mellett dönt

Kiemelt kép: Alpha Photo

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A svéd adóhivatal 90 millió dollárt hajtana be a bányászoktól

A Svéd Adóhatóság, az STA úgy nyilatkozott, hogy a gyanújuk szerint 2020 és 2023 között számos bányászcég valótlan éves beszámolókat adott le, hogy elkerüljék az...

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Dogwifhat (WIF) technikai elemzés 04.19.

Prémium Dogwifhat (WIF) A Dogwifhat (WIF) árfolyama csütörtökön emelkedést könyvelhetett el, egészen odáig, hogy felülmúlta társait a mémérmék területén. A Bonk Inu (BONK) után második helyen álló WIF...

A BlackRock is a bitcoin felezéssel foglalkozik

A világ legnagyobb befektetési cége, a 10,5 billió dollárt kezelő Blackrock egy saját videóban magyarázta el a felezés hatását a bitcoinra, és azt, hogy ez...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!