Az OpenSea bennfentes kereskedési ügye lezárult

-

Az OpenSea volt alkalmazottját bűnösnek találták az NFT bennfentes kereskedelemmel kapcsolatos ügyében 2023. május 3-án.

Az elkövető, aki ártatlannak vallotta magát, legalább 50.000 dollár jogtalan nyereségre tett szert.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az OpenSea, az NFT-k egyik legnagyobb piactere ismét reflektorfénybe került. Ezúttal azonban a hírek egy volt alkalmazottal kapcsolatosak.

Május 3-án az OpenSea egyik korábbi vezetőjét a Reuters jelentése szerint csalás és pénzmosás miatt elítélték.

A volt alkalmazottnak az OpenSea belső információinak felhasználásával sikerült pénzt mosnia.

A tettes tudta, hogy mely projektek fognak megjelenni a piactér kezdőlapján.

Egy gyors áttekintés a részletekről

A vádlott, Nathanial Chastain állítólag olyan NFT-ket vásárolt, amelyekről úgy gondolta, hogy az OpenSea weboldalán szerepelnek majd. Nem sokkal később eladta az NFT-ket, és legalább 50.000 dollárt keresett.

Thomas Burnett ügyész kijelentette, hogy,

„Visszaélt az OpenSea-nél betöltött státuszával, hogy megtömje a saját zsebeit, és hazudozott, hogy eltüntesse a nyomait”.

Az ügy eredetileg 2022 júniusában kezdődött, amikor Chastain ellen vádat emeltek, és ő ártatlannak vallotta magát.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A vádlott ügyvédei ráadásul azzal érveltek, hogy nem tartotta titkosnak a honlapon szereplő NFT-kről szóló információkat.

„Nem lehet Nate-et olyan szabványhoz kötni, ami nem is létezett. Senki nem mondta Nate-nek, hogy nem használhatja fel vagy nem oszthatja meg ezeket az információkat” – jelentette ki Daniel Filor, Chastain ügyvédje.

Az ügyész azonban kijelentette, hogy a volt alkalmazott tudta, hogy mit csinál, és ezt egy névtelen OpenSea-fiókon keresztül tette.

zeta

Olvastad már? Breaking: A FED egy újabb kamatemelés mellett dönt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!