Így térülne meg manapság 10 évnyi bitcoinbefektetés

-

Ha 10 évvel fiatalabb énednek csak egyetlen jó tanáccsal szolgálnál, mi lenne az?
Sokaknak bizonyára rögtön a lottó nyerőszámai jutnának eszébe, esetleg valamilyen életviteli ajánlás – a kriptopénzek megszállottjainak viszont még gondolkodniuk sem kell a válaszon, ami valahogy így hangzana:

„Vegyél bitcoint!”

Jó tanács lenne. A bitcoinst.com szerint a digitális pénznem saját – több mint tízéves fejlődése alatt több száz millió százalékkal növelte meg árfolyamát!

Képzeljük el: 1000 százalékos növekedés számokban kifejezve 10-szeresnek felel meg.
A bitcoin növekedését nehéz meghatározni, ha azonban mi voltunk az a szerencsés vásároló, aki 2010 márciusában egy fórumon 0,003 dollárt ajánlott 1BTC-ért, akkor mostanra nagyjából 277 millió százalékos növekedést tudhatunk magunkénak. Ha a fórumfelhasználó csak egy dollárnyit is vett, a 2017-es csúcson már több mint 6 millió dollár boldog tulajdonosa volt.
Még ha a pontos összeget nem is lehet kiszámolni. Viszont ha már az árképzésnél tartunk: az első valódi bitcointőzsdét a hálózat működésbe lépése után egy évvel hozták létre.
A kikiáltási ár ott 0,001 dollár volt, bár meg kell jegyezni, hogy elképesztő iramban növekedett. A bitcoin nem rendelkezett semmilyen ICO-val, vagy előértékesítéssel. Az első értelmes tranzakciója egy 10 000 bitcoinos pizzavásárlás volt.

Mi a helyzet a bányászással?

Természetesen más utak is léteznek. A kriptopénzbe történő befektetésnek többféle módja ismert.
A legelterjedtebb a váltókon (Magyarországon a MrCoin.eu-t javasoljuk), esetleg ismerősön keresztül történő bitcoinvásárlás.
A kezdetek kezdetén azonban a leginkább kifizetődő tevékenység a bányászat lett volna. A régi időkben a blokkjutalom magas volt (50 BTC/tömb), a konkurencia viszont minimális.
Még egy noteszgép processzora is képes volt felvenni a versenyt az akkori hálózattal.
Ma egy mezei számítógéppel nem bányászunk semmit. A bitcoinbányászat főleg speciális hardverekkel, úgynevezett ASIC-okkal történik.
Ha lenne is felesleges pénzed, még mindig találnod kell egy olcsó energiaforrást, illetve különböző módszereket, amelyekkel maximalizálhatod a hashrate-edet.

Olvastad már? A kriptopiacnak aligha van szüksége jelenleg egy bitcoin-ETF-re

Ha úgy döntöttél, mégis belevágsz, ide kattintva olvashatsz több hírt a témáról: https://www.kriptoworld.hu/?s=bányászat
Forrás: kryptomagazin.sk

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

A legjobb kriptók, amit a Bitcoin feleződése előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződésének közeledtével, amely várhatóan 2024 áprilisában bekövetkező jelentős esemény, a kriptopiac reflektorfénybe került, és a befektetők élénken figyelik a lehetséges elmozdulásokat, amelyek történelmileg...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 02.22.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon Foundation szerződése szerdán az utolsó 273 millió MATIC tokent is kiosztotta, ezzel véget ért a vesting időszak. Ez a fejlődés azt jelenti, hogy...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.22.

Prémium Ripple (XRP) Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletet (SEC) bírálták a Ripple és egy kriptotőzsde ellen indított per miatt, a LEJILEX a Crypto Freedom Alliance of Texas...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!