3 hét oldalazás után a kereskedők szerint beindulhat a bitcoin

-

Három hét oldalazást követően, a technikai elemzők arra számítanak, hogy a bitcoin értéke rövid távon nagyot változhat, amint fontos támaszpontokhoz ér.
Josh Rager kriptoelemző elmondta:

„3 hét oldalazást követően a Bollinger-szalagok kezdenek beszűkülni, így a bitcoin árfolyama nagyot ingadozhat, jó hír, hogy az árfolyam egy hónapja először van a 20 napos MA fölött.”

Annak ellenére, hogy a bitcoin a kitörés jeleit mutatja, nem tudta tartani a kulcsfontosságú, 8450 dolláros támaszszintet. Ez arra utal, hogy egy alacsonyabb támaszszintig zuhanhatunk.
A forgalom nem állt vissza, így medve piac felé haladunk.

Az elmúlt napokban órában a bitcoin árfolyama 8220 dollárról 8460-ra emelkedett egy elhúzó felfelé ívelő mozgással, mely egy 8450 dolláros erős áttörés felé mutat. Ez fontos aktivitási szint volt az elmúlt hetek során.
Amint az árfolyam kicsit is áttörte a 8450 dollárt, hevesen visszautasításra került, így pirosban zárta a napot.
A BitMEX-en, amely a legnépszerűbb tőkeáttétes kereskedelemi platform a kriptokereskedők számára, júliusban a legforgalmasabb napokon több mint 10 milliárd dollár értékben zajlott bitcoinkereskedelem.
Az elmúlt két hónapban a BitMEX forgalma átlagosan napi 2-4 milliárd dollárra csökkent.
A csökkenő forgalom két dolgot jelenthet: vagy nincs annyi kereslet egy bizonyos eszközre, vagy olyan alacsony az eladási kényszer, hogy rövid távon megfordul.
Így az olyan kereskedők, mint DonAlt kihangsúlyozták, hogy ha a bitcoin áttöri a jelentősnek számító, 9500 dolláros ellenállási szintet, akkor az fordulópont lehet a vezető kriptopénz számára.


Cred, egy kriptopénzekkel foglalkozó technikai elemző elmondta:

„Egy kiugrás és visszaesés a csúcson (a 8740-50 dolláros HTF-szint újrapróbálásával) azt eredményezte, hogy az árfolyam nem találta meg a támogatást a fordulóponton, ami szinten tartotta (8430 $). A napközbeni mozgások lefelé ívelnek, mialatt az árfolyam 8430-8500 dollár között mozog.”

Nincs hatás a részvénypiacok felől

Késő szeptemberig az olyan stratégák, mint a Fundstrat Thomas Leeje azt mondták, hogy a bitcoin árfolyama felfelé ível. Ezt az erős alapokkal indokolták, és hozzátették, hogy a részvénypiacok erős visszapattanása a bitcoin értékének emelkedéséhez is vezethet.
Akkoriban azt mondta:

„Szerintem nagy hatása lehet egy döntő kitörésnek a részvénypiacokon. Úgy gondolom, hogyha a részvények új csúcsokon vannak, akkor a bitcoin egy magas rizikójú eszközzé válik.”

Miután az USA és Kína megkötött egy kisebb kereskedelmi egyezményt, az amerikai részvénypiacok visszanyerték lendületüket, a Dow Jones 300 pontot emelkedett egy nekifutásból.
A bitcoinra továbbra sincs kihatással a részvénypiacok szárnyalása, amely arra enged következtetni, hogy növekedhetett az eladási nyomás a piacokon.
Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzok magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjeleno írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfeleloségét csak az adott befekteto személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések elõtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjeleno esetleges hibákért téves információkból eredendo anyagi károkért a kriptoworld.hu felelosséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az Ethereum Alapítvány fontos bejelentést tesz közzé

Az Ethereum Alapítvány kulcsfontosságú bejelentést tett, amely inspirálni fogja a kutatást és fejlesztést a Zero-Knowledge proof-ok és a ZK L2 szabványok területén. A ZK finanszírozás első...

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

A legjobb kriptók, amit a Bitcoin feleződése előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződésének közeledtével, amely várhatóan 2024 áprilisában bekövetkező jelentős esemény, a kriptopiac reflektorfénybe került, és a befektetők élénken figyelik a lehetséges elmozdulásokat, amelyek történelmileg...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 02.22.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon Foundation szerződése szerdán az utolsó 273 millió MATIC tokent is kiosztotta, ezzel véget ért a vesting időszak. Ez a fejlődés azt jelenti, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!