Három hét oldalazást követően, a technikai elemzők arra számítanak, hogy a bitcoin értéke rövid távon nagyot változhat, amint fontos támaszpontokhoz ér.

Josh Rager kriptoelemző elmondta:

„3 hét oldalazást követően a Bollinger-szalagok kezdenek beszűkülni, így a bitcoin árfolyama nagyot ingadozhat, jó hír, hogy az árfolyam egy hónapja először van a 20 napos MA fölött.”

Annak ellenére, hogy a bitcoin a kitörés jeleit mutatja, nem tudta tartani a kulcsfontosságú, 8450 dolláros támaszszintet. Ez arra utal, hogy egy alacsonyabb támaszszintig zuhanhatunk.

A forgalom nem állt vissza, így medve piac felé haladunk.

Az elmúlt napokban órában a bitcoin árfolyama 8220 dollárról 8460-ra emelkedett egy elhúzó felfelé ívelő mozgással, mely egy 8450 dolláros erős áttörés felé mutat. Ez fontos aktivitási szint volt az elmúlt hetek során.

Amint az árfolyam kicsit is áttörte a 8450 dollárt, hevesen visszautasításra került, így pirosban zárta a napot.
A BitMEX-en, amely a legnépszerűbb tőkeáttétes kereskedelemi platform a kriptokereskedők számára, júliusban a legforgalmasabb napokon több mint 10 milliárd dollár értékben zajlott bitcoinkereskedelem.

Az elmúlt két hónapban a BitMEX forgalma átlagosan napi 2-4 milliárd dollárra csökkent.

A csökkenő forgalom két dolgot jelenthet: vagy nincs annyi kereslet egy bizonyos eszközre, vagy olyan alacsony az eladási kényszer, hogy rövid távon megfordul.

Így az olyan kereskedők, mint DonAlt kihangsúlyozták, hogy ha a bitcoin áttöri a jelentősnek számító, 9500 dolláros ellenállási szintet, akkor az fordulópont lehet a vezető kriptopénz számára.

Cred, egy kriptopénzekkel foglalkozó technikai elemző elmondta:

„Egy kiugrás és visszaesés a csúcson (a 8740-50 dolláros HTF-szint újrapróbálásával) azt eredményezte, hogy az árfolyam nem találta meg a támogatást a fordulóponton, ami szinten tartotta (8430 $). A napközbeni mozgások lefelé ívelnek, mialatt az árfolyam 8430-8500 dollár között mozog.”

Nincs hatás a részvénypiacok felől

Késő szeptemberig az olyan stratégák, mint a Fundstrat Thomas Leeje azt mondták, hogy a bitcoin árfolyama felfelé ível. Ezt az erős alapokkal indokolták, és hozzátették, hogy a részvénypiacok erős visszapattanása a bitcoin értékének emelkedéséhez is vezethet.

Akkoriban azt mondta:

„Szerintem nagy hatása lehet egy döntő kitörésnek a részvénypiacokon. Úgy gondolom, hogyha a részvények új csúcsokon vannak, akkor a bitcoin egy magas rizikójú eszközzé válik.”

Miután az USA és Kína megkötött egy kisebb kereskedelmi egyezményt, az amerikai részvénypiacok visszanyerték lendületüket, a Dow Jones 300 pontot emelkedett egy nekifutásból.

A bitcoinra továbbra sincs kihatással a részvénypiacok szárnyalása, amely arra enged következtetni, hogy növekedhetett az eladási nyomás a piacokon.

Forrás: cryptoslate.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon.

Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzok magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjeleno írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfeleloségét csak az adott befekteto személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések elõtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjeleno esetleges hibákért téves információkból eredendo anyagi károkért a kriptoworld.hu felelosséget nem vállal.