Ideje, hogy az Ethereum átadja a stafétát a Cardanónak?

-

A Crypto Capital Venture alapítója és vezérigazgatója, Dan Gambardello a Twitteren osztotta meg és a YouTube csatornáján a Cardano közösség egyik tagjának kommentjét a második legnagyobb blokklánc platformmal, az Ethereummal kapcsolatban.

Gambardello nagy rajongója a Cardanónak, és leginkább az ADA-ról (néha a Bitcoinról is) tweetel (és készíti YouTube-videóit).

Egyik májusi tweetje szerint úgy véli, hogy ez a két digitális platform „a végső kripto-hatalom”.  Május 10-én azt tweetelte, hogy több Cardanót vásárolt, és a Bitcoinra épít.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Cardano ökoszisztéma az utóbbi időben egyre bővül, mivel egyre több eszköz (kriptovaluták, NFT-k, dappok) indult ezen a Proof-of-Stake blokkláncon, amelyet egy Ethereum társalapító, Charles Hoskinson matematikus hozott létre.

A Cardano már mémcoinokat is tartalmaz (ez a legújabb trend a Dogecoin, a Shiba Inu és a Pepe Coin révén indult el).

Ezek közül a legnépszerűbb a Snek, amely a közelmúltban több nagy tőzsdén is bevezetésre került, és jelentős árfolyam-emelkedéseket produkált.

A Cardano tranzakciós díjai is sokkal alacsonyabbak, mint az Ethereumé.

Bár a közelmúltban a Cardano díjai új csúcsot értek el, összesen 1,76 millió dollárt, ami a hálózati aktivitás növekedését jelzi, az Ethereum díjai még magasabbra, 9,16 millió dollárra szöktek fel.

Emellett a Cardano staking mechanizmusa nagyban különbözik az Ethereumétól, és lehetővé teszi a pénzeszközök visszavonását bármikor.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Valójában az ADA úgy kerül lekötésre, hogy el sem hagyja a tulajdonosok pénztárcáját.

Amikor az Ethereum néhány évvel ezelőtt bevezette a stakinget a Beacon Chain-en, ezek az ethere-ek le voltak zárva egészen idén április elejéig, amikor egy másik frissítés, a Shapella (két frissítés – Shanghai és Capella – kombinációja) bevezetésre került.

Olvastad már? A Bloomberg vezető szakértője ijesztő Bitcoin árjóslatott ismertet

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!