Jobban érdekli az embereket a bitcoin, mint a mesterséges intelligencia

-

Az AI keresőszóra minden eddiginél nagyobb érdeklődés mutatkozik, de az adatokból az is kiderül, hogy ez még mindig nem éri el a bitcoin-mánia 2017-es csúcsán tanúsított mértéket.

A mesterséges intelligenciát sokan múló hóbortnak tartják, de ugyanezt elmondták korábban a kriptopénzekről is.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az OpenAI egy májusi blogposztban viszont arra figyelmeztetett, hogy a jelenlegi fejlődési ütem alapján 2030-ra a mesterséges intelligencia szinte minden területen szakértővé válhat, a produktivitása pedig elérheti majd a mai óriásvállalatokét.

A Google Trends számaiból látszik, hogy az USA esetében a lehetséges 100 pontból a 89-et érte el a keresési aktivitás.

Mikor 2017-ben a BTC elérte a 20 ezret, akkor ez a szám elérte a maximumot, a százat.

Forrás: Google Trends

Mark Schilsky technológiai szakértő szerint a mesterséges intelligencia körüli felhajtás még mindig jelentősen elmarad a bitcoin mögött.

Az ő felmérései viszont kizárólag az USA belső piacaira vonatkozik. Schilsky elmondása alapján az AI, metaverse, és bitcoin keresőszavak összehasonlításából látszik, hogy bár az első kettő trendinek tűnik, valójában a bitcoin iránti érdeklődés messze meghaladja ezekét.

Kína kilóg a sorból

Az amerikai eredményekkel összehasonlítva Kínában más a helyzet. A kriptopénzek ott tiltottak, és a Google is máshogyan működik, inkább a Baidu az államilag támogatott keresőprogram.

2013 óta így érthető módon a kriptopénzek iránti keresések száma jelentősen elmarad a mesterséges intelligenciát övező érdeklődés szintjétől.

Forrás: Google Trends

Az előző évtized során mindössze három alkalommal kerestek rá többen a bitcoinra, és ez mindig a nagy áremelkedésekkel esett egybe.

2013 novemberében a 300 dolláros árfolyam elérésekor minden addiginál többen keresek rá a bitcoinra Kínában.

2017 decemberében érte el az árfolyam a 20 ezer dollárt, ekkor szintén vezető hírré vált, ezután pedig 2021 februárjában történt meg ugyanez.

Akkor az árfolyam átlépte a 43 ezer dollárt, és a Tesla bejelentette, hogy bitcoinban tart közel másfél milliárd dollárt, és fizetőeszközként is elfogadja a bitcoin.

Nem sokkal ezután az országban betiltották a bitcoint, és a keresésekre azóta sokszor nem is ad eredményt a rendszer.

A mesterséges intelligenciára viszont sokan keresnek, a Google Trends számai alapján a keresési pontszám jelenleg 94 körül alakul.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Egy helyi, államilag támogatott cég, a Flytek bejelentette a saját AI-modelljének az elindítását, amelyet a ChatGPT közvetlen versenytársának szánnak.

A kínai hivatalnokok nemrégiben kifejtették az aggodalmaikat, hogy szükség lehet olyan erőfeszítésekre, amelyek a terület szabályozására irányulnak, hogy biztonságos adatkezelést, és zökkenőmentes irányítást tudjanak a magukénak az adatok és a mesterséges intelligencia esetén.

A médiainformációk alapján a tisztviselőknek fel kell készülniük a nehézségekre, és az extrém eseményekre is, hogy megfelelően tudjanak reagálni azokra.

Olvastad már? A Bloomberg vezető szakértője ijesztő Bitcoin árjóslatott ismertet

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Alexandra_Koch

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

A Bitcoin volatilitás megdöbbentően alacsony szinteket ért el

A kriptopénz szektor szokatlan időszakot él át, amelyet a vezető digitális valuta, a Bitcoin figyelemre méltóan alacsony volatilitása jellemzett. A jellemzően erős árfolyam-ingadozásairól ismert Bitcoin jelenleg...

Kivezeti a készpénzes tranzakciókat az egyik ausztrál nagybank 2024-től

Az ausztrál Macquarie Bank bejelentette, hogy 2024 végére minden készpénzes szolgáltatását felfüggeszti, és a bankfiókjaiban sem lesz mód készpénzes tranzakciókra, teljes mértékben átállnak a digitális...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!