A Bloomberg vezető szakértője ijesztő Bitcoin árjóslatott ismertet

-

Mike McGlone, a Bloomberg Intelligence vezető makro-stratégája a „Crypto Outlook, June 2023” című legújabb jelentésében azt feltételezi, hogy a Bitcoin számára a legrosszabb még nem biztos, hogy elmúlt.

McGlone azt állítja, hogy a jelenlegi trendek, a különböző okok és a Federal Reserve elfogultsága alapján a BTC kilátásai medvésnek tűnnek.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

McGlone szerint a június hónapban kiderülhet, hogy az első félévben tapasztalt, a kockázatos eszközök, köztük a Bitcoin emelkedésére irányuló tendencia folytatódik-e, vagy pedig az amerikai recesszióhoz vezet.

A stratéga az utóbbi forgatókönyv felé hajlik, hivatkozva a piac optimista kilátásaira, amelyek a folyamatban lévő agresszív jegybanki kamatemelésekből adódnak.

Kiemelve a BTC további árfolyamcsökkenése melletti érveket, a stratéga rámutat, hogy a kriptopénz 2019 végén 7000 dollár körül kereskedett, mielőtt jelentős likviditási pumpát tapasztalt, ami aggodalmakat vet fel a potenciális visszaesési kockázatokkal kapcsolatban.


Június 1-jén a Bitcoin értéke körülbelül 27.000 dolláron áll, ami kiemeli az 52 hetes mozgóátlagának lefelé tartó pályáját a világjárvány kezdetén megfigyelt kezdeti emelkedő trendhez képest.

A szakértő szerint a fő kriptopénz közelmúltbeli árfolyam-ingadozásai, a 2022-es 15.000 dollár körüli mélypont és az áprilisi 30.000 dollár körüli csúcs, a likviditás által vezérelt fellendülések és visszaesések történelmi mintáihoz igazodnak.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

McGlone emellett kétségeit fejezi ki azzal kapcsolatban, hogy a Bitcoin képes-e ellenállni az amerikai gazdaság visszaesésének, mivel a kriptopénz viszonylag fiatal és magas kockázatú eszköznek számít.

Úgy véli, hogy gazdasági recesszió idején a kockázatos eszközök, köztük a kripto, általában megfizethetőbbé válnak.

Olvastad már? A Solana (SOL) 9%-kal emelkedett, bikás célpontok a láthatáron

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!