A Bloomberg vezető szakértője ijesztő Bitcoin árjóslatott ismertet

-

Mike McGlone, a Bloomberg Intelligence vezető makro-stratégája a „Crypto Outlook, June 2023” című legújabb jelentésében azt feltételezi, hogy a Bitcoin számára a legrosszabb még nem biztos, hogy elmúlt.

McGlone azt állítja, hogy a jelenlegi trendek, a különböző okok és a Federal Reserve elfogultsága alapján a BTC kilátásai medvésnek tűnnek.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

McGlone szerint a június hónapban kiderülhet, hogy az első félévben tapasztalt, a kockázatos eszközök, köztük a Bitcoin emelkedésére irányuló tendencia folytatódik-e, vagy pedig az amerikai recesszióhoz vezet.

A stratéga az utóbbi forgatókönyv felé hajlik, hivatkozva a piac optimista kilátásaira, amelyek a folyamatban lévő agresszív jegybanki kamatemelésekből adódnak.

Kiemelve a BTC további árfolyamcsökkenése melletti érveket, a stratéga rámutat, hogy a kriptopénz 2019 végén 7000 dollár körül kereskedett, mielőtt jelentős likviditási pumpát tapasztalt, ami aggodalmakat vet fel a potenciális visszaesési kockázatokkal kapcsolatban.


Június 1-jén a Bitcoin értéke körülbelül 27.000 dolláron áll, ami kiemeli az 52 hetes mozgóátlagának lefelé tartó pályáját a világjárvány kezdetén megfigyelt kezdeti emelkedő trendhez képest.

A szakértő szerint a fő kriptopénz közelmúltbeli árfolyam-ingadozásai, a 2022-es 15.000 dollár körüli mélypont és az áprilisi 30.000 dollár körüli csúcs, a likviditás által vezérelt fellendülések és visszaesések történelmi mintáihoz igazodnak.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

McGlone emellett kétségeit fejezi ki azzal kapcsolatban, hogy a Bitcoin képes-e ellenállni az amerikai gazdaság visszaesésének, mivel a kriptopénz viszonylag fiatal és magas kockázatú eszköznek számít.

Úgy véli, hogy gazdasági recesszió idején a kockázatos eszközök, köztük a kripto, általában megfizethetőbbé válnak.

Olvastad már? A Solana (SOL) 9%-kal emelkedett, bikás célpontok a láthatáron

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Gary Gensler: A Bitcoin nem jelent biztonságot

A Pénzügyi Szolgáltatások Bizottsága előtti szerdai meghallgatáson Gary Gensler, az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) elnöke tisztázta álláspontját a Bitcoinról, és Patrick McHenry, a bizottság...

Kriptotárcák magyar kaszinójátékosoknak: A legjobb szolgáltatások

Vendégbejegyzés A kriptovaluták az elmúlt néhány évben teljesen forradalmasították az internetes fizetést. Számos kereskedő oldalán jelentek meg a digitális fizetőeszközök mint fizetési mód, így biztonságos és...

Hedera (HBAR) technikai elemzés 09.27.

Prémium Hedera (HBAR) A Hedera (HBAR) erős nyereséget könyvelhetett el szeptember 12-14. között. A rally 21,15%-ot jelentett, és alig több mint két napig tartott, de a HBAR egy...

Lido (LDO) technikai elemzés 09.27.

Prémium Lido (LDO) A Lido (LDO) medvés kilengése tovább folytatódott, és az árfolyam egy kritikus támaszszinthez közelít. A cikkírás idején az LDO 1,46 dolláron kereskedett, éppen az 1,4...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!