A bankcsődök miatt a gazdagok is érdeklődni kezdtek a bitcoin iránt

-

Steven Lubka, a Swan Bitcoin privátbanki vezetője szerint a Silicon Valley Bank csődje óta növekedést tapasztaltak a vagyonosabb ügyfelek számában.

Emellett megfigyelhető a trend, hogy a cégek diverzifikálni próbálnak a tartalékeszközeik terén, és olyan eszközöket is tartani akarnak, amelyek kívül esnek a bankok hatáskörén, és nem hat rájuk a pénzrendszer gyengélkedése.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

2023-ban három nagy bankcsődöt is láthattunk az USA-ban. Az azóta eltelt időben egyre nagyobb figyelmet kap a bitcoin, legalábbis Lubka elmondása alapján.

A vezető a Miamiban tartott Bitcoin 2023 konferencián adott interjút a Kitko News számára, és ebben került szóba az ügyfélkör átalakulása.

„Nagy felugrást láthatunk a Silicon Valley bedőlése óta. A Swan esetében az ügyfelek között mindig is voltak családi vagyonkezelők, de a bankcsőd után hatalmas arányban nőtt a számuk. Ezek az intézmények pedig nagy tételben vásárolnak. Emellett fogékonyak az újdonságra, többet akarnak tudni, többet akarnak tanulni a területről.”

Lubka elmondta, az intézményi területen is vannak korai elfogadók, kísérletezők, és a legnagyobb mértékben a családi vagyonkezelőket találjuk meg itt.

Ezeknek a vállalkozásoknak nagy szabadsága van abban, hogy milyen eszközökbe fektetnek be, és azok felett milyen kontrollt gyakorolnak.

A bitcoin jól reagált a bankrendszer problémáira, a Swan ügyfélköre pedig fokozottabb mértékben fejezte ki az aggodalmait.

Elmondása alapján a gazdagabbak elsősorban nem a hozamot tekintik elsődlegesnek, hanem a stabilitást.

A cégnél magánszemélyek esetén a 10 millió dolláros érték, vállalatok esetén pedig az 1 milliárd dolláros eszközállomány az, ahonnan külön elbírálás alá esnek az ügyfelek, és tipikusan ezek azok, akik leginkább odafigyelnek a pénzrendszer hosszú távú megbízhatóságára.

Ez az oka annak, hogy a jelenlegi rendszeren kívül létező eszközöket is birtokolni akarnak, többek között bitcoint.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Lubka azt is megosztotta a hallgatósággal, hogy a bitcoin-befektetést diverzifikációnak tekinti a legtöbb vagyonkezelő.

Mikor pedig a bankcsődök ellenére is áremelkedést produkált, az sokakat meggyőzött, hogy életképes menekülőeszköz.

„Öt évvel ezelőtt nem gondoltam volna, hogy ez így fog alakulni. Sőt, akkoriban nem is történt volna ez.”

Lubka szerint 2024 végére teljesen lehetséges a hat számjegyű árfolyam a BTC esetében, 2030-ra pedig elképzelhető az egy millió dollár is.

Olvastad már? A BNB így tervezi kezelni a csökkenő mutatóit

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Miért érdemes odafigyelni az Arbitrumra?

Az Arbitrum nagyjából egy hete indította el a saját fejlesztési programját, egyfajta ösztöndíjat, és már most látszik a hálózati változásokból, hogy a kezdeményezés megfelelő útra...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!