A bankcsődök miatt a gazdagok is érdeklődni kezdtek a bitcoin iránt

-

Steven Lubka, a Swan Bitcoin privátbanki vezetője szerint a Silicon Valley Bank csődje óta növekedést tapasztaltak a vagyonosabb ügyfelek számában.

Emellett megfigyelhető a trend, hogy a cégek diverzifikálni próbálnak a tartalékeszközeik terén, és olyan eszközöket is tartani akarnak, amelyek kívül esnek a bankok hatáskörén, és nem hat rájuk a pénzrendszer gyengélkedése.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

2023-ban három nagy bankcsődöt is láthattunk az USA-ban. Az azóta eltelt időben egyre nagyobb figyelmet kap a bitcoin, legalábbis Lubka elmondása alapján.

A vezető a Miamiban tartott Bitcoin 2023 konferencián adott interjút a Kitko News számára, és ebben került szóba az ügyfélkör átalakulása.

„Nagy felugrást láthatunk a Silicon Valley bedőlése óta. A Swan esetében az ügyfelek között mindig is voltak családi vagyonkezelők, de a bankcsőd után hatalmas arányban nőtt a számuk. Ezek az intézmények pedig nagy tételben vásárolnak. Emellett fogékonyak az újdonságra, többet akarnak tudni, többet akarnak tanulni a területről.”

Lubka elmondta, az intézményi területen is vannak korai elfogadók, kísérletezők, és a legnagyobb mértékben a családi vagyonkezelőket találjuk meg itt.

Ezeknek a vállalkozásoknak nagy szabadsága van abban, hogy milyen eszközökbe fektetnek be, és azok felett milyen kontrollt gyakorolnak.

A bitcoin jól reagált a bankrendszer problémáira, a Swan ügyfélköre pedig fokozottabb mértékben fejezte ki az aggodalmait.

Elmondása alapján a gazdagabbak elsősorban nem a hozamot tekintik elsődlegesnek, hanem a stabilitást.

A cégnél magánszemélyek esetén a 10 millió dolláros érték, vállalatok esetén pedig az 1 milliárd dolláros eszközállomány az, ahonnan külön elbírálás alá esnek az ügyfelek, és tipikusan ezek azok, akik leginkább odafigyelnek a pénzrendszer hosszú távú megbízhatóságára.

Ez az oka annak, hogy a jelenlegi rendszeren kívül létező eszközöket is birtokolni akarnak, többek között bitcoint.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Lubka azt is megosztotta a hallgatósággal, hogy a bitcoin-befektetést diverzifikációnak tekinti a legtöbb vagyonkezelő.

Mikor pedig a bankcsődök ellenére is áremelkedést produkált, az sokakat meggyőzött, hogy életképes menekülőeszköz.

„Öt évvel ezelőtt nem gondoltam volna, hogy ez így fog alakulni. Sőt, akkoriban nem is történt volna ez.”

Lubka szerint 2024 végére teljesen lehetséges a hat számjegyű árfolyam a BTC esetében, 2030-ra pedig elképzelhető az egy millió dollár is.

Olvastad már? A BNB így tervezi kezelni a csökkenő mutatóit

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

A nagy piaci szereplők ezen a héten vásárolnak kriptovalutákat

Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, egyes kulcsszereplők figyelemre méltó lépéseket tesznek a kriptopénzpiacon. Ezek a piacvezetők befektetési döntései gyakran jelzik a trendeket, értékes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!