Hongkong közzéteszi a gyanús kripto cégek listáját

-

A JPEX-botrány hatására a hongkongi pénzügyi szabályozó hatóság nyilvánosságra hozza azoknak a cégeknek a listáját, amelyek a közelmúltban indított kiskereskedelmi kriptokereskedelmi engedélyekért folyamodtak.

Emellett nyilvánosságra hozza a gyanús kriptokereskedési platformok listáját is.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A hongkongi pénzügyi szabályozó hatóság, a Securities and Futures Commission (SFC) szeptember 25-én közleményt adott ki az irányelvekről.

Az SFC közleményében azt írta, hogy közzéteszi az engedélyezett virtuális eszközök kereskedési platformok (VATP-k), a bezáró VATP-k, valamint a 2024. június 1-jétől engedélyezettnek tekintett VATP-k listáját.

Ezen túlmenően a VATP-ket kérelmezők listáját is közzé fogja tenni „a nyilvános keresletre való tekintettel”.

A szabályozó hatóság közölte, hogy ezeket az intézkedéseket a nyilvánosság tájékozottságának növelése érdekében teszi.

Könnyen azonosítani tudják majd a Hongkongban működő gyanús kriptotársaságokat, és meg tudják majd különböztetni őket a törvényes cégektől.

A nagy halak még mindig szabadlábon vannak

Két nappal ezelőtt a South China Morning Post (SCMP) arról számolt be, hogy a JPEX kriptocsalás mögött álló főkolomposok még mindig szabadlábon vannak. A hongkongi rendőrség eddig 11 személyt vett őrizetbe az átveréssel kapcsolatban.

A helyi rendőrség most az Interpol és más nemzetközi bűnüldöző szervek segítségét kéri, miután azonosították a JPEX tőzsdéről gyanúsan átutalt kriptopénzeket.

A rendőrséghez eddig 2265 panasz érkezett az áldozatoktól, ami 174 millió dolláros veszteséghez vezettek.

Szeptember 13-án az SFC arra figyelmeztetett, hogy a JPEX csoporthoz tartozó egyik szervezet sem rendelkezik kriptoengedéllyel.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Továbbá a tőzsde nem jelentkezett a szabályozott virtuális eszközök kereskedési platformjának, a VATP-nek a működtetéséért. Ekkor a tőzsde határozott hangnemben tagadta a szabályozó állításait.

A vizsgálat azonban ahhoz vezetett, hogy harmadik fél piaci döntéshozók visszavonták támogatásukat a tőzsdétől. Ez azonnali likviditási válsághoz is vezetett a JPEX-nél, és pillanatok alatt összeomlott.

Olvastad már? A Bitcoin számára látható akadályok

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!