Újabb kriptós szabályozásokat vezetnek be Hong Kongban

-

Hong Kongban a múlt héten indított eljárás a JPEX tőzsde ellen a helyi pénzügyi hatóság, miután több, mint 1400 panasz érkezett a platform ellen.

A felhasználók csalást gyanítanak, és befagyasztott fiókokról, eltűnő egyenlegekről számoltak be.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A hatóságok eddig hat gyanúsítottat tartóztattak le, akik vádak szerint az engedélyek nélkül működő JPEX tőzsdét üzemeltették.

John Lee Ka-Chiu a sajtónak elmondta, növelni fogják az erőfeszítéseiket, hogy minél jobban meg tudják védeni a befektetőket, és a lehető legszélesebb körhöz el tudják juttatni a felhívást, hogy kizárólag a pénzügyi hatóság, az SFC által felügyelt vállalatokkal üzleteljenek.

A JPEX körüli problémák a múlt héten pattantak ki, mikor az SFC bejelentette, hogy több, mint ezer panasz érkezett a tőzsde ellen, és az eddigi kár a becslések alapján elérheti a 128 millió dolláros összeget.

A hatóság azt is elmondta, hogy a tőzsde kedvelt reklámstratégiájának a celebek általi ajánlás, és a pénzváltókon keresztüli marketing számított, ezek segítségével terjesztették a szolgáltatásaikat a lakosság körében.

Mikor a problémák nyilvánosságra kerültek, számos felhasználó vette észre, hogy képtelen kiutalni a pénzét a platformról, mások pedig arra panaszkodtak a közösségi médiában, hogy a tőzsdei tárcájukban tartott pénzük egyenlege lecsökkent.

A Hong Kongi hatóságok először figyelmeztetést adtak ki a tőzsde ellen, a platform viszont ezután 1000 dollárra emelte a kiutalási díjat, hogy így tántorítsa el a felhasználókat a pénzük kiküldésétől.

A JPEX ezután külső résztvevőket kezdett okolni a likviditási gondokért, hogy állítólag ezek miatt növekedett meg ennyire a kiutalási díj. A rendőrség nem sokkal később a tőzsdével közeli viszonyt ápoló influenszert, Joseph Lamot is letartóztatta.

Hong Kong keményen dolgozik azon, hogy kriptós központként határozza meg magát a régióban, kriptobarát törvényeket hoztak, és megnyitották a kriptopiacot a lakossági ügyfelek előtt is.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az olyan szabályozatlan platformok, mint a JPEX ennek ellenére sokszor sikeresen tudják becsapni az áldozataikat, főleg amiatt, hogy kevesen rendelkeznek megfelelő ismeretekkel a kriptopénzekről.

A szabályozók így mosz azon is dolgoznak, hogy megfelelő oktatást tudjanak nyújtani a befektetőknek, és arra ösztönzik őket, hogy kizárólag a szabályozott vállalkozásokkal lépjenek kapcsolatba.


Olvastad már? A Solana társalapítója szabályozási egyértelműségre szólít fel

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: David Mark képe a Pixabay -en.

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

PEPE (PEPE) technikai elemzés 12.06.

Prémium PEPE A PEPE, az egyik legnépszerűbb mém coin, egy hete emelkedő tendenciát mutat. A Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB) kistestvére kitört a hosszú távú ellenállási...

Még el sem indult a BlackRock Bitcoin ETF, de valaki már bevásárolt belőle

Valaki 100 ezer dollárért vásárolt Bitcoin ETF-et a BlackRock-tól, pedig még nem került nyilvánosságra, hogy a Tőzsdefelügyelet engedélyezte volna a befektetési óriás számára az alap...

Az ING elemzői úgy vélik, fordulat jöhet a Fed kamatpolitikájában

A pénzintézet elemzői szerint a Federal Reserve változtathat a jelenlegi kamatpolitikáján, hiszen az amerikai gazdasági mutatók optimista képet vetítenek előre, tehát nagy enyhülés közeledhet, jelentős...

Mutatjuk, hogy miért lehetesz a WSM-mel a 2024-es bikafutam egyik legnagyobb nyertese

Vendégbejegyzés Nagy a nyüzsgés a Wall Street Memes ($WSM) háza táján. Az ökoszisztéma láthatóan továbbra is növekedik, és az új, kripto alapokkal rendelkező Wall Street Memes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!