A Bitcoin alacsony volatilitása segít az árakat a 27.000 dollár fölé tolni?

-

A Bitcoin (BTC) volatilitása alacsony maradt az elmúlt három hónapban, ami miatt a bitcoin 25.000 és 26.000 dollár között konszolidálódott.

Érdekes módon a cikk megjelenésének időpontjában a BTC ismét 27.000 dollár felett volt. Ez az emelkedés jó kis derültséget váltott ki a piaci szereplők körében.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ne írja még le a BTC-t

Szeptember 18-án a Halving Cycles készítője, a CryptoCon úgy vélekedett, hogy az alacsony volatilitás nem taszította ki teljesen a BTC-t a bikás területről.

Ugyanakkor megemlítette, hogy a 25.000 dollárra való visszaesés hasonló volt a 2015-ös évhez, amikor a Bitcoin visszakerült a mélypontra.

Az éves realizált volatilitást felhasználva a CryptoCon arra a következtetésre jutott, hogy a volatilitás csökkenése végül ismét bikának bizonyul a Bitcoin számára.

Összehasonlításképpen az éves realizált volatilitás azt méri, hogy mi történt a múltban. Ez egyben a hozamoknak a piac átlagos hozamától való szabványos eltéréseként is működik.

A mérőszám magas értékei magas kockázatot jeleznek a piacon.

Az éves realizált volatilitás azonban a cikk írásakor nagyon alacsony volt, ami azt jelenti, hogy a BTC-nek nagy esélye van az emelkedésre.

Ráadásul azok a befektetők, akik akár 27.000 dollár körül vásárolnak, sokkal alacsonyabb értéken vásárolhatnak ahhoz képest, hogy milyen árat érhet el a coin a közeljövőben.

Felfegyverezve és készen a nagy tétekre

Úgy tűnt, hogy a kereskedők is osztották az elemzővel azonos véleményt.

Erről a becsült tőkeáttételi arány (Estimated Leverage Ratio, ELR) árulkodott.

A ELR azt mutatja meg, hogy a felhasználók átlagosan mekkora tőkeáttételt használnak a nyílt érdeklődés és a coin-tartalék elosztásával.

Az ELR növekedése azt jelzi, hogy a befektetők nagy tőkeáttételű származtatott ügyletekről beszélgetnek. Másrészt a csökkenés óvatosságot jelent az eszközre történő fogadásokban.

A CryptoQuant adatai alapján az ELR augusztus 14. óta csökkent.

Forrás: CryptoQuant

A cikkírás idején azonban a mérőszám ismét emelkedő irányba állt. Ez megerősítette a kereskedők elfogultságát a BTC-vel kapcsolatos kontraktusok növelésében.

A származtatott piacoktól távolodva egy másik mérőszám, amit érdemes figyelembe venni, a Stablecoin Supply Ratio (SSR). Ez a metrika legalábbis segítene meghatározni a spot piac körüli hangulatot.

Definíció szerint az SSR egy coin piaci értékének aránya az összes stablecoin összesített piaci értékéhez viszonyítva. Az SSR magas értékei nagy eladási nyomást és potenciális árcsökkenést jelentenek.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Eközben az SSR alacsony értékei potenciális vételi nyomást és lehetséges árfolyamemelkedést jelentenek.

A cikkírás idején a Bitcoin SSR értéke nagyon alacsony, 7,55 volt.

Ez azt jelentette, hogy a befektetők elegendő stablecoinnal voltak felszerelkezve a BTC vásárlásához, és ezt követően a coin hamarosan jóval 27.000 dollár fölé emelkedhet.

bitcoin
Forrás: CryptoQuant

Olvastad már? A Bitcoin árfolyam emelkedése folytatódik, 29.200 dollár az új célár

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!