A Bitcoin számára látható akadályok

-

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve.

A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC előtt álló kihívásokra, amelyek veszélyeztethetik a digitális arany további növekedését.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A „paper” Bitcoin és az valóságos coinok aránya

Woo egy diagrammal osztotta meg gondolatait a közösséggel, ahol a „paper Bitcoin” és az aktuálisan likvid coinok arányát mutatta be.

„Ez egy dia a TOKEN2049-es előadásomból. Ez a forgalmazott „paper BTC” (kombinált határidős nyitott érték) aránya a valódi BTC-hez képest, amely rendkívül likvid és kereskedett. Most olyan rendszerben vagyunk, amikor 20-30%-kal több BTC-vel kereskedik. Ez ellensúlyozza a bikás kínálati sokkhatást.”

Liquidity hiány és ármanipuláció

Woo szerint a Bitcoin származékok térnyerése csökkenti az igazi Bitcoin likviditását, ami az ármanipuláció és gyengébb árfolyamrallyk lehetőségét veti fel.

A származékok és határidős piacok lehetővé teszik, hogy a nagy szereplők amerikai dollárokat (USD) használjanak fel és gyakoroljanak szervesen nem megalapozott eladási nyomást a Bitcoin árfolyamára.

Institucionális beavatkozás és a Bitcoin ellensége

Woo szerint azok az intézmények, akiknek nincs közvetlen hozzáférésük a Bitcoin-hoz, a származékok piacán keresztül tudják értékesíteni a digitális érméket, amennyiben elegendő mennyiségű USD áll a rendelkezésükre.

Az ilyen intézményi beavatkozás az oka annak, hogy a Bitcoin az utóbbi években kevésbé látványos árfolyamrallykat élt meg az első időkkel összehasonlítva.

Futures piac dominanciája

Az elemző hangsúlyozza, hogy a határidős piacokon keresztül lebonyolított napi forgalom jóval magasabb, mint a helyi piacokon történő kereskedés.

Ez a futures piacok dominanciáját jelzi, ami az egész kriptovaluta piac viselkedésére van hatással. Woo azt is megemlíti, hogy a helyi piacok a futures piacok gravitációjában keringnek, és nem fordítva.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Következtetés

Woo elemzése rámutat arra, hogy a Bitcoin származékok és határidős piacok növekvő befolyása kihívást jelenthet a kriptovaluta likviditására és árdinamikájára nézve.

Az elemzés kiemeli annak fontosságát, hogy figyeljük a futures piacok kereskedési volumenét, hogy megértsük hatásukat a Bitcoin árára.

A cikk aláhúzza a folyamatban lévő vitát a származékok és a kriptovaluta alapul szolgáló piac közötti kapcsolatról.


Olvastad már? Kivezeti a készpénzes tranzakciókat az egyik ausztrál nagybank 2024-től

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana: Az FTX legutóbbi lépése hatással lesz a rövid távú árprognózisra?

A Solana (SOL) azóta van figyelem középpontjában, amióta az FTX bejelentette, hogy tervezi eszközeinek felszámolását. Nemrégiben egy FTX-hez kapcsolódó pénztárca olyan lépést tett, amelyet érdemes...

PEPE (PEPE) technikai elemzés 12.06.

Prémium PEPE A PEPE, az egyik legnépszerűbb mém coin, egy hete emelkedő tendenciát mutat. A Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB) kistestvére kitört a hosszú távú ellenállási...

Még el sem indult a BlackRock Bitcoin ETF, de valaki már bevásárolt belőle

Valaki 100 ezer dollárért vásárolt Bitcoin ETF-et a BlackRock-tól, pedig még nem került nyilvánosságra, hogy a Tőzsdefelügyelet engedélyezte volna a befektetési óriás számára az alap...

Az ING elemzői úgy vélik, fordulat jöhet a Fed kamatpolitikájában

A pénzintézet elemzői szerint a Federal Reserve változtathat a jelenlegi kamatpolitikáján, hiszen az amerikai gazdasági mutatók optimista képet vetítenek előre, tehát nagy enyhülés közeledhet, jelentős...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!