Kivezeti a készpénzes tranzakciókat az egyik ausztrál nagybank 2024-től

-

Az ausztrál Macquarie Bank bejelentette, hogy 2024 végére minden készpénzes szolgáltatását felfüggeszti, és a bankfiókjaiban sem lesz mód készpénzes tranzakciókra, teljes mértékben átállnak a digitális vagyonkezelésre.

Ez nem csak a bankszámlákra, de a csekkekre, vagy éppen a nyugdíjszámlákra is vonatkozik.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A tervek alapján a kivezetést jövő januárban kezdik meg, és 2024 novemberére teljes mértékben készpénz-mentessé fognak válni.

„A kivezetés nem csak a tényleges készpénzes tranzakciókat fogja érinteni, hanem az automata telefonos banki szolgáltatásokat is, így 2024 novemberétől kizárólag digitálisan lehet majd fizetéseket bonyolítani, biztonságosabb, gyorsabb, és kényelmesebb módon.”

A Macquarie Bank azon ügyfelei, akik a National Australia Bank fiókjain keresztül veszik igénybe a szolgáltatásokat, szintén elesnek ezektől, a bank novembertől számukra is megszünteti ezeket a lehetőségeket.

A bank elmondta, hogy a változások életbe lépése után bárki, aki a Macquerie számláiról pénzt akar kivenni, csak ATM-en keresztül tudja ezt megtenni, és legfeljebb csak napi 2000 ausztrál dollár összegben.

Emellett Ausztráliában és külföldön is tudják használni az ATM-eket, jutalékok nélkül.

A bankfiókokban viszont sem a készpénzfelvétel, sem a készpénzbefizetés nem lesz lehetséges.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ausztráliában a Commonwealth Bank és az ANZ is nyilatkozott már arról, hogy tervezik a készpénz kivezetését, legalábbis néhány meghatérozott fiókjuk esetében, a Macquerie Bank az első pénzintézmény, amely ténylegesen be is vezeti ezeket a korlátozó intézkedéseket.

Az ausztrál központi bank nemrégiben készített felmérése alapján a készpénz használata általánosságban csökkenő tendenciát mutat, viszont továbbra is fontos az emberek számára.

Az utóbbi években ráadásul kismértékű emelkedés volt megfigyelhető, míg 2021-ben a megkérdezettek 23%-a használt napi szinten készpénzt, 2023-ra ez a szám 27%-ra nőtt.

Olvastad már? A Coinbase birtokolja az összes létező Bitcoin 5%-át

Forrás: dailyhodl.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!