A Bitcoin volatilitás megdöbbentően alacsony szinteket ért el

-

A kriptopénz szektor szokatlan időszakot él át, amelyet a vezető digitális valuta, a Bitcoin figyelemre méltóan alacsony volatilitása jellemzett.

A jellemzően erős árfolyam-ingadozásairól ismert Bitcoin jelenleg olyan stabilitást mutat, amelyet általában nem szoktak társítani a digitális eszközzel.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A befektetők és a piaci elemzők szorosan figyelik ezt a váratlan nyugalmat, és azon tűnődnek, vajon ez a kriptovaluta stabilitásának új időszakát jelzi-e, vagy csupán egy jelentősebb vihar előtti csendről van szó.

Rendkívül alacsony volatilitás

Az olyan kriptopénzpiaci elemzők, mint a Cryptarbitrage és Scott Melker a közösségi médiában fejezték ki megdöbbenésüket a Bitcoin visszafogott volatilitása miatt, az előbbi megjegyezte, hogy a pénzbeli implied volatilitás (IV) épphogy csak fenntartja a kétszámjegyű értéket.

Jelenleg 11% körül mozog, és az előrejelzések és kérdések arra vonatkozóan merülnek fel, hogy esetleg 10% alá süllyedhet.

Az elmúlt hétvégéken a piac jelentősen csendes volt, amit Melker „unalmasnak” nevezett.

A volatilitás kulcsfontosságú szempont a kereskedők számára, mivel nyereséges árfolyammozgások lehetőségét kínálja, de a jelenlegi forgatókönyv arra készteti a kereskedőket, hogy átgondolják stratégiáikat.

Medve nyugalom

Érdekes módon az alacsonyabb volatilitás és a medvepiacok között gyakori összefüggés van, a visszafogott ármozgások gyakran akkor fordulnak elő, amikor az árak stagnálnak vagy csökkenőben vannak.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Jelenleg a Bitcoin ára körülbelül 26.567 dolláron áll, kisebb ingadozásokkal a 26.550 és 26.635 dollár közötti sávban az elmúlt 24 órában.

Meg kell azonban jegyezni, hogy az ilyen hosszú, alacsony volatilitású időszakokat általában éles ármozgások követik.

Olvastad már? Bányászgépeket foglaltak le a venezuelai hatóságok egy börtönben

Kiemelt kép: Robert képe a Pixabay -en.

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!