Hogyan teljesít a Cardano eddig 2023-ban

-

A kriptopiacon nem volt nagy volatilitás a múlt héten, mivel a legtöbb coin árfolyama visszafogott volt.

Azonban a piaci állapot határát tekintve jobban megérthettük, hogy az olyan kriptók, mint a Cardano (ADA) hogyan teljesítettek 2023-ban.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Míg a blokklánc néhány szempontból kitűnően teljesített, másokban nem volt megfelelő a teljesítménye.

Egy pillantás a Cardanora 2023-ban

A Cardano Daily augusztus 14-én közzétett tweetje rámutatott, hogy a piac egy hét ingadozás után a helyére került, bár úgy tűnt, hogy volt némi enyhe mozgolódás.

De ha megnéztük a piacot 2023 eleje óta, a dolgok sokkal másképp festettek.

A Bitcoin (BTC) 77%-os árfolyamnövekedést mutatott, míg az ADA csak 20%-os értéknövekedést mutatott az eddigi egy év alatt.

Bár az ADA-nak nem sikerült olyan mértékben megnövelnie az értékét, mint a BTC-nek, a blokklánc néhány területen kitűnően teljesített.

Például a blokklánc teljesítménye a DeFi térben dicséretes volt. A Cardano TVL értéke az év eleje óta emelkedik.

A TVL a DeFi protokollban letétbe helyezett, gazdasági tevékenységet generáló eszközök összértéke.

Ezért a mérőszám emelkedése a hálózat értékének növekedését sugallta. Emellett a DEX volumene is viszonylag stabil maradt az elmúlt hónapokban.

Forrás: Artemis

Nem csak ez, hanem a blokklánc fejlesztési aktivitása is elég magas maradt. Ez a terepen is tükröződött, mivel a Cardano néhány hete meglökte a Mithril mainnet frissítését.

Hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba, a Mithril frissítés csökkentette a csomópontok szinkronizálási idejét a blokklánccal.

A legutóbbi frissítés célja a blokklánc skálázhatóságának javítása volt a BASHO Era alatt.

A Cardanonak ezekben a konkrétumokban kell javulnia

Miközben a blokklánc növekedést regisztrált a fent említett területeken, a Cardano hálózati aktivitása csökkent az elmúlt hetekben.

Ez a napi aktív címeinek július eleje óta tartó csökkenéséből is kitűnt.

Az aktív címek csökkenése a blokklánc napi tranzakcióinak számában is éreztette hatását, ami ugyanezt a tendenciát tette lehetővé.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az ADA teljesítménye a közösségi fronton szintén nem volt egyenletes.

A LunarCrush adataiból kiderült, hogy a júniusi kiugrást követően az ADA társadalmi elkötelezettsége csökkenni kezdett. Ugyanez igaz maradt a coin közösségi megemlítéseire is.

Emellett a befektetők bizalma is csökkent a coin iránt, mivel a bikás hangulat több mint 77%-kal esett vissza.

cardano
Forrás: LunarCrush

Ráadásul a Cardano befektetőknek lehet, hogy tovább kell várniuk, hogy profitot termeljenek. Ez valószínűnek tűnt, mivel az ADA nyílt érdeklődése viszonylag magas volt.

A magas nyílt érdeklődés általában azt jelzi, hogy a folyamatban lévő árfolyam trend folytatódhat.

A CoinMarketCap szerint az ADA az elmúlt hét napban 1,17%-kal csökkent.

A cikkírás idején 0,2891 dolláron kereskedtek vele, több mint 10 milliárd dolláros piaci kapitalizációval.

Olvastad már? Robert Kiyosaki a dollár eltűnésére figyelmeztet

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!