Hogyan működnek a Bitcoin ATM-ek Görögországban a turisztikai szezon csúcsán?

-

Az elmúlt nyári turisztikai szezon rekordszámú forgalma ellenére a görögországi helyi kriptoszcéna nem látja a hatást, mondja Dimitrios Tsangalidis, a helyi BCash Bitcoin ATM-ek társalapítója.
Görögország világszerte ismert az idilli strandok és a nyugodt életmód turisztikai csábításáról. A globális járvány kitörése előtt az Utazási és Turisztikai Világtanács szerint a turizmus Görögország teljes GDP-jének több mint egyötödét adta.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Idén az ország a nyári idegenforgalmi szezonban rekordszámú utazóval szembesült. Csak augusztusban hetente közel 1 millió utazó érkezett az országba – közölte Vaszilisz Kikiliasz görög idegenforgalmi miniszter.
A ForwardKeys idei nyári turizmusról szóló jelentéséből kiderült, hogy az európai „napozás és strandolás” tíz legjobb helye közül Görögország hat helyet foglalt el.
Ezek közé tartozott Mykonos, Thira (Santorini) és Heraklion (Kréta), valamint Thesszaloniki. Az ország fővárosa, Athén a harmadik helyet szerezte meg az európai „városi” úti célok között.
Az Európai Unió 27 tagállama közül Görögország a kriptopénz-automaták tekintetében a hatodik helyen áll, 64 aktív használatú automatával. A görögországi kripto ATM-ek több mint fele Athén és Szaloniki között oszlik meg.
A Bitcoin ATM-eket üzemeltető BCash azonban stratégiailag az ország divatos szigetein, Mykonoson, Santorinin és Krétán helyezte el néhány ATM-jét.
A Cointelegraph a BCash ügyvezető igazgatójával és társalapítójával, Dimitrios Tsangalidisszal beszélgetett arról, hogy a kripto hogyan befolyásolja, illetve maga a kripto hogyan befolyásolja a görögországi turisztikai szezont.
Bár Mykonos és Santorini a leglátogatottabb turisztikai célpontok, Tsangalidis szerint a szárazföldi ATM-ek forgalma a legnagyobb – különösen Athén központjában, ahol az első ATM-et telepítették, és Szalonikiben.
A társalapító azonban megjegyezte, hogy Krétán, az ország legnépesebb szigetén és népszerű turisztikai célpontján „nagyon hűséges kriptopénz-közönség” van.

„A krétai Heraklionban [ahol] az egyik ATM-ünk található, erős kriptoközösség van”.

Kréta fővárosában, Heraklionban a helyi start-up akcelerátor, a H2B Hub együttműködést kötött a görög nyelvű nicosiai egyetemmel, hogy létrehozzanak és támogassanak egy helyi blokklánc közösséget.
Athénban és Szalonikiben is aktív, rendszeres találkozókat tartanak a kripto- és blokklánc-közösség számára.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA


Míg a turizmus a görög gazdaság egyes részeit erősíti, Tsangalidis szerint ez nem terjed át a kriptoszcénára. „Sajnos ennek éppen az ellenkezője történik” – mondja Tsangalidis.

„A nyári hónapokban és a turisztikai főszezonban csökken a kereslet. De a kriptotél közepén vagyunk, ami idén korábban jött, így tényleg nehéz megmondani”.

Különösen a rendszeres forgalmat tekintve a csökkenés a nyaralni induló helyiekkel is egyenlővé tehető.
Általánosságban elmondható, hogy Görögországnak nagyobb tudatosságra van szüksége a kriptovalutákról és azok hasznosságáról a mindennapi életben – összegez Tsangalidis.

„A helyi turizmusra gyakorolt hatás csak akkor lehet érezhető, ha a kriptopénzek általános elfogadása a társadalomban megtörténik”.

Hozzáteszi, hogy egyelőre a görög vállalkozások és helyi önkormányzatok szintjén kevés az infrastruktúra vagy az elfogadás. „Ha a kormányunk kripto baráttá válik, és ha zöld utat kapnak a vállalkozások, akkor az elfogadás követni fogja”.
Idén májusban a Görög Nemzeti Idegenforgalmi Szervezet elnöke, Angela Gerekou azt mondta, hogy az ország jelenleg vizsgálja, hogy a blokklánc technológia hogyan hozhat biztonságot és átláthatóságot a turizmusban.

Olvastad már? 75 bázisponttal emelte a Fed az irányadó banki kamatlábat

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Így készültek fel a Bitcoin bálnák a kriptopénzpiac növekedésére

A CryptoQuant vezérigazgatója szerint a bálnák long pozíciókat nyitottak, amikor a Bitcoin elérte a 29.000 dollárt, és 2023. augusztus elején megkezdték a felhalmozási fázist. Ki Young...

A Bitcoin adoptálása növekszik, mivel a BTC árai átlépik a 40.000 dollárt

A 2022 áprilisa óta először a 40.000 dolláros árszint fölé emelkedő rally közepette a Bitcoin (BTC) birtokában lévő címek száma meghaladta az 50 milliót. A Santiment...

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!