A JPMorgan vezérigazgatója, Jamie Dimon a kriptót két város meséjének tekinti: az egyik oldalon a „kripto tokenek, amelyeket valutáknak hívnak”, a másikon pedig a „valódi” innovációk.

A JPMorgan Chase vezérigazgatója, Jamie Dimon az Egyesült Államok törvényhozói előtt tett tanúvallomása során „nagyon szkeptikusnak” nevezte magát a „kriptotokenekkel kapcsolatban, amelyeket valutának hívnak, mint például a Bitcoin”, és “decentralizált Ponzi-sémáknak” bélyegezte őket.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Dimont arról kérdezték, hogy mi tartja vissza attól, hogy aktívabb legyen a kriptotérben a képviselőház pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó bizottsága által szerdán tartott felügyeleti meghallgatáson.

Dimon hangsúlyozta, hogy értéket lát a blokkláncban, a decentralizált pénzügyekben (DeFi), a főkönyvekben, az okosszerződésekben és a „tokenekben, amelyek csinálnak valamit”.

Arra a kérdésre, hogy mit gondol az amerikai stabilcoin törvénytervezetről, Dimon azt mondta, hogy szerinte semmi baj nincs a stabilcoinokkal, ha megfelelően szabályozzák őket, és a szabályozásnak hasonlónak kell lennie ahhoz, mint ami a pénzpiaci alapokra vonatkozik.

Dimon egyszer már „csalásnak” nevezte a Bitcoint (BTC), és a múltban megismételte, hogy nem érdekli, hogy személyes szinten támogassa a szektort.

Alkalmanként enyhített a kriptoval kapcsolatos álláspontján, egyszer kiemelve, hogy az olykor fontos felhasználási eseteket szolgálhat, mint például a határokon átnyúló fizetések.

Dimon kriptopénzekkel kapcsolatos nézetei ellenére a JPMorgan a blokklánc-technológia területére már betört.

A pénzügyi óriás 2020 októberében elindította saját, házon belüli stabilcoinját – a JPM Coin-t – az első olyan kriptopénzt, amely mögött egy amerikai bank áll, és amelynek célja az elszámolás hatékonyságának növelése volt.

Egy héttel a coin bevezetése után a bank Onyx néven új, blokklánc-technológiával foglalkozó üzletágat indított. Azóta az Onyx platformot nagy intézményi ügyfelek használják éjjel-nappal történő globális fizetésekhez.

A JPMorgan lett az első nagybank is a Metaverse-ben, miután februárban megnyitotta virtuális társalgóját a blokklánc-alapú Decentraland világban.

A lépés a cég által kiadott jelentést követte, amely a Metaverse-t egy 1 billió dolláros lehetőségként említette.

A JPMorgan új munkatársakat vesz fel, hogy a blokklánc- és kriptotérbe nyomuljon, legutóbb szeptember 9-én jelentette be, hogy a Microsoft korábbi vezetőjét, Tahreem Kamptomot vette fel a fizetési üzletág vezetőjének.

Kamptom várhatóan segíteni fog a JPMorgannek a blokklánc-technológia feltárásában, mivel LinkedIn életrajzából kiderül, hogy dolgozott már kriptóval kapcsolatos fizetési módszereken.

A meghallgatás során a törvényhozók más vezető amerikai bankvezéreket is megkérdeztek arról, hogy tervezik-e a kriptobányászat finanszírozását.

A Citigroup vezérigazgatója, Jane Fraser, a Bank of America vezérigazgatója, Brian Moynihan és a Wells Fargo vezérigazgatója, Charles Scharf mind azt sugallta, hogy bankjuknak nincs ilyen szándéka

Olvastad már? Bírói végzés kéri a Tethertől, hogy bizonyítsa az USD-fedezetet

Forrás: cointelegraph.com

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!