A JPMorgan vezérigazgatója szerint a kriptó egy decentrailzált Ponzi

-

A JPMorgan vezérigazgatója, Jamie Dimon a kriptót két város meséjének tekinti: az egyik oldalon a „kripto tokenek, amelyeket valutáknak hívnak”, a másikon pedig a „valódi” innovációk.
A JPMorgan Chase vezérigazgatója, Jamie Dimon az Egyesült Államok törvényhozói előtt tett tanúvallomása során „nagyon szkeptikusnak” nevezte magát a „kriptotokenekkel kapcsolatban, amelyeket valutának hívnak, mint például a Bitcoin”, és „decentralizált Ponzi-sémáknak” bélyegezte őket.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Dimont arról kérdezték, hogy mi tartja vissza attól, hogy aktívabb legyen a kriptotérben a képviselőház pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó bizottsága által szerdán tartott felügyeleti meghallgatáson.
Dimon hangsúlyozta, hogy értéket lát a blokkláncban, a decentralizált pénzügyekben (DeFi), a főkönyvekben, az okosszerződésekben és a „tokenekben, amelyek csinálnak valamit”.
Arra a kérdésre, hogy mit gondol az amerikai stabilcoin törvénytervezetről, Dimon azt mondta, hogy szerinte semmi baj nincs a stabilcoinokkal, ha megfelelően szabályozzák őket, és a szabályozásnak hasonlónak kell lennie ahhoz, mint ami a pénzpiaci alapokra vonatkozik.
Dimon egyszer már „csalásnak” nevezte a Bitcoint (BTC), és a múltban megismételte, hogy nem érdekli, hogy személyes szinten támogassa a szektort.
Alkalmanként enyhített a kriptoval kapcsolatos álláspontján, egyszer kiemelve, hogy az olykor fontos felhasználási eseteket szolgálhat, mint például a határokon átnyúló fizetések.
Dimon kriptopénzekkel kapcsolatos nézetei ellenére a JPMorgan a blokklánc-technológia területére már betört.
A pénzügyi óriás 2020 októberében elindította saját, házon belüli stabilcoinját – a JPM Coin-t – az első olyan kriptopénzt, amely mögött egy amerikai bank áll, és amelynek célja az elszámolás hatékonyságának növelése volt.
Egy héttel a coin bevezetése után a bank Onyx néven új, blokklánc-technológiával foglalkozó üzletágat indított. Azóta az Onyx platformot nagy intézményi ügyfelek használják éjjel-nappal történő globális fizetésekhez.
A JPMorgan lett az első nagybank is a Metaverse-ben, miután februárban megnyitotta virtuális társalgóját a blokklánc-alapú Decentraland világban.
A lépés a cég által kiadott jelentést követte, amely a Metaverse-t egy 1 billió dolláros lehetőségként említette.
A JPMorgan új munkatársakat vesz fel, hogy a blokklánc- és kriptotérbe nyomuljon, legutóbb szeptember 9-én jelentette be, hogy a Microsoft korábbi vezetőjét, Tahreem Kamptomot vette fel a fizetési üzletág vezetőjének.
Kamptom várhatóan segíteni fog a JPMorgannek a blokklánc-technológia feltárásában, mivel LinkedIn életrajzából kiderül, hogy dolgozott már kriptóval kapcsolatos fizetési módszereken.
A meghallgatás során a törvényhozók más vezető amerikai bankvezéreket is megkérdeztek arról, hogy tervezik-e a kriptobányászat finanszírozását.
A Citigroup vezérigazgatója, Jane Fraser, a Bank of America vezérigazgatója, Brian Moynihan és a Wells Fargo vezérigazgatója, Charles Scharf mind azt sugallta, hogy bankjuknak nincs ilyen szándéka

Olvastad már? Bírói végzés kéri a Tethertől, hogy bizonyítsa az USD-fedezetet

Forrás: cointelegraph.com

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!Legfrissebb bejegyzéseink

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Vajon Ethereum ETF kereskedés új altcoin rallyt indít? Az utolsó esély az altcoinok olcsó megvásárlására?

Vendégbejegyzés A kriptopiac mostanában a vihar előtti csendet éli. A szemek az Ethereumra szegeződnek, mivel egy ETF esetleges bevezetése komoly rallyt indíthat el. Az altcoinok vonzó belépési...

A Bitcoin most már a francia nyugdíjbiztosításokban is szerepel!

A VanEck az Inter Investtel együttműködve egy innovatív tőzsdén kereskedett kötvényen (ETN) keresztül bevezeti a Bitcoint a francia nyugdíj-előtakarékossági tervekbe. Ezzel az úttörő együttműködéssel a...

Az Ethereum ETF kereskedés csütörtökön kezdődik – Mi a következő altcoinok?

A kriptopiac nyugodt marad, a várakozás jeleit mutatja egy potenciális bikafutás előtt. Az alcoinok jelenleg vonzó belépési pontokat kínálnak, ami a közelgő növekedésre utal. Az Ethereum...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!