Csődeljárást kezdeményez a Compute North BTC-bányász cég

-

A Compute North hostingpartnere, a Compass Mining közölte, hogy a cég egyelőre a szokásos módon folytatja a tevékenységét.
A Bitcoin (BTC) bányászati hosting cég, a Compute North 11. cikkely szerinti csődeljárást jelentett be, miközben a cégre egyre nagyobb nyomás nehezedik a kriptotél és az emelkedő energiaköltségek hatásai miatt. A cég vezérigazgatója, Dave Perrill is lemondott, de az igazgatótanácsban marad.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A vállalat csütörtökön nyújtotta be a 11. cikkely szerinti csődeljárási kérelmet az Egyesült Államok Texas déli körzetének csődbíróságához, amely most David Jones bíró előtt van folyamatban.
A 11. cikkely szerinti bejelentés értelmében a cég továbbra is képes fenntartani működését, miközben kidolgozza a hitelezők visszafizetèsének tervét. A bejelentés szerint a Compute North mintegy 500 millió dollárral tartozik 200 hitelezőnek, míg eszközei állítólag 100 és 500 millió dollár közötti értéket képviselnek.
A Compute North nagyméretű kriptobányászati hosting szolgáltatásokat és létesítményeket, hardvereket és egy BTC bányászpoolt kínál. Ez az egyik legnagyobb adatközpont-szolgáltató az Egyesült Államokban, és olyan nagynevű partnerei vannak a BTC-bányászatban, mint a Compass Mining és a Marathon Digital.
Mindkét vállalat a Twitteren keresztül közleményt adott ki, amelyben megjegyzik, hogy a jelenlegi információk birtokában az üzleti tevékenységük a szokásos módon folytatódik.

„A Compute North munkatársai ma arról tájékoztattak minket, hogy a csődbejelentés nem zavarhatja meg az üzleti tevékenységet. Továbbra is figyelemmel kísérjük a helyzetet, és amint rendelkezésre állnak, további frissítésekkel fogunk szolgálni” – jegyezte meg a Compass Mining.


A BTC 2022-es medvés teljesítménye idén jelentős hatással volt a bányászati ágazatra, és Texasban az emelkedő energiaköltségek és az intenzív hőhullámok során bekövetkezett többszöri áramkimaradások sem segítettek.
A Bloomberg Business riportere, David Pan a Twitteren kiemelte, hogy a Compute North-ra hatással lehetett egy nagy texasi bányászati létesítmény költséges késése, amelyet hónapokig nem tudott pénzzé tenni.

„A Compute North hatalmas, 280 MW-os TX-i bányászati létesítményének áprilisban kellett volna futtatnia a gépeket, de a függőben lévő engedélyek miatt nem tudta. Attól kezdve idén későbbig, amikor végre képes volt beindítani a gépeket, a Bitcoin ára többszörös lefelé irányuló cikluson ment keresztül, a forrásbevonási lehetőségek elapadtak, és a főbb hitelezők visszavettek” – írta.

A Compute North azon kriptocégek hosszú listáját gyarapítja, amelyek vagy áldozatul estek a kriptotélnek, vagy egyes esetekben segítettek annak megteremtésében – beleértve a Voyager Digitalt, a Three Arrows Capitalt, a Celsius Networköt és a BlockFi-t, hogy csak néhányat említsünk.

Olvastad már? Összejött a „kritikus tömeg”, készen áll a Cardano a Vasilra

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Legfrissebb bejegyzéseink

Titokzatos 240 millió XRP átutalás: Hová tűnt?

Egy szokatlan fejlemény a kriptopénzpiacon belül, hogy 240 millió XRP token rendhagyó átutalását hajtották végre a Coincheck tőzsdéről egy ismeretlen pénztárcába. A jelentős mozgás érdeklődést és...

2024 nyarának szabadügynökei: A klubok vereségre készülnek

A futballvilág minden nyáron izgatottan várja az átigazolási időszak megnyílását, amikor az ingyenes játékosok kompenzáció fizetése nélkül csatlakozhatnak új klubokhoz. A 2024-es nyara különösen forró...

A Bitcoin (BTC) ára júniusban elérheti a 95.000 dollárt

A változó piaci trendek eltérően alakították a kriptopiacok, konkrétan a sztárkriptó, a Bitcoin árcéljait. Miközben a piaci szereplők arra vártak, hogy a szintek 55.000 dollárra csökkenjenek,...

Ethereum (ETH) árfolyam elemzés 05.23.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) árfolyama 3700 dollár fölé emelkedett, miután elég hosszú ideig kibírta a 3000 dollár körüli konszolidációt. A fellendülés fő oka várhatóan a jóváhagyás...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!