Összejött a „kritikus tömeg”, készen áll a Cardano a Vasilra

-

A Cardano legambiciózusabb frissítésének visszaszámlálása már több mint 24 órája tart, és a várva várt Vasil frissítés elindításához szükséges mindhárom mutató teljesült.
A Cardano Vasil frissítés csütörtökön kevesebb mint 24 óra múlva indul, és a Cardano csapata megjegyezte, hogy mindhárom „kritikustömeg-mutató”, amely a frissítés elindításához szükséges, mostanra teljesült.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Cardano mögött álló vállalat, az Input Output Hong Kong (IOHK) szerdai Twitter-frissítése szerint az elmúlt 48 órában 13 kriptopénztőzsde erősítette meg a hard forkhoz való felkészültségét, ami a Cardano (ADA) likviditásának több mint 87%-át jelenti.


Az ADA likviditása szempontjából legfontosabb tőzsdék közül a Coinbase az egyetlen tőzsde, amely az IOHK ökoszisztéma-készültségi oldala szerint „folyamatban” van az integrációs státuszát illetően.
Azonban a Coinbase egy nemrég megjelent tweetje már utalt arra, hogy támogatni fogja a forkot, mondván, hogy az ADA tranzakciókat karbantartás céljából leállítják „a Cardano Vasil hard fork miatt”.
Az eredetileg júniusra tervezett Vasil frissítés indulási napját kétszer is átütemezték, legutóbb a Cardano korábbi node verziójában felfedezett hiba miatt, amely inkompatibilitási problémákat okozott.
A frissített Vasil-csomópontokkal a mainnet blokkok több mint 98%-át már a frissített csomópontok hozzák létre, miközben a blokklánc vezető decentralizált alkalmazásai (DApp) is megerősítették készenlétüket, ezzel mindhárom mérőszámot megjelölve, ami a frissítés elindításához szükséges volt.


A frissítés hírére a Santiment piackutató platform szerint az adával kapcsolatos közösségimédia-beszélgetések az elmúlt hét napban 35,16%-kal nőttek hétfőtől számítva, és a Ripple és az Ethereum mögött a harmadik helyen állnak.


A frissítés a tavaly szeptemberi Alonzo hard fork óta a legjelentősebb lesz a blokklánc számára, amely először hozott funkciót az okosszerződések számára.
A frissítés célja az okosszerződések továbbfejlesztése, a költségek csökkentése és a hálózat nagyobb áteresztőképessége.
Az IOHK szerint a fork által hozott egyik legjelentősebb fejlesztés a blokkok gyorsabb létrehozása, mivel azok teljes validálás nélkül továbbíthatók.
A Vasil frissítés a néhai Vaszil Sztojanov Dabovról, a Cardano közösség tagjáról és nagykövetéről kapta a nevét, aki 2021 decemberében tüdőembólia következtében hunyt el.
Jelenleg az ADA árfolyama 0,44 dolláron áll a CoinGecko szerint, ami 24 óra alatt 3,4%-os csökkenést jelent, és több mint 85%-os csökkenést a 2021. szeptember 2-i 3,09 dolláros történelmi csúcshoz képest.

Olvastad már? Ethereum árfolyam-előrejelzés 2030–2050-re: megfelelő nyugdíjbefektetés?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Legfrissebb bejegyzéseink

Hong Kongban is növekszik a kriptobefektetések aránya

A kriptobarát város ismét bekerült a hírekbe, hiszen a helyi befektetők egy csoportja új alapot indított, ProDigital Future néven, és ezzel kifejezetten a kriptoiparra, web3-ra...

Avalanche technikai elemzés 03.31.

Prémium Avalanche Az Avalanche árelemzése a napi grafikonon folyamatos emelkedő tendenciát mutat, mivel a token továbbra is a 20 dolláros ellenállást hajszolja. Az árfolyam az elmúlt 24...

Elon Musk felhívása az AI-kísérletek leállítására

Elon Musk azon felhívása, hogy állítsák le az összes nagyszabású AI-kísérletet, sokkolta a technológiai ipart, és számos befolyásos személyiség támogatta a lépést. Ahogy egyre nyilvánvalóbbá...

A Raydium 2,3 millió dolláros „bug bounty” programja

A Solana-alapú decentralizált tőzsde, a Raydium csapatának tagjai 10 millió RAY token (kb. 2,3 millió dollár) értékű bug bounty programot javasolnak a platform alapvető okosszerződéseiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!