A Cardano legambiciózusabb frissítésének visszaszámlálása már több mint 24 órája tart, és a várva várt Vasil frissítés elindításához szükséges mindhárom mutató teljesült.

A Cardano Vasil frissítés csütörtökön kevesebb mint 24 óra múlva indul, és a Cardano csapata megjegyezte, hogy mindhárom „kritikustömeg-mutató”, amely a frissítés elindításához szükséges, mostanra teljesült.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Cardano mögött álló vállalat, az Input Output Hong Kong (IOHK) szerdai Twitter-frissítése szerint az elmúlt 48 órában 13 kriptopénztőzsde erősítette meg a hard forkhoz való felkészültségét, ami a Cardano (ADA) likviditásának több mint 87%-át jelenti.

Az ADA likviditása szempontjából legfontosabb tőzsdék közül a Coinbase az egyetlen tőzsde, amely az IOHK ökoszisztéma-készültségi oldala szerint „folyamatban” van az integrációs státuszát illetően.

Azonban a Coinbase egy nemrég megjelent tweetje már utalt arra, hogy támogatni fogja a forkot, mondván, hogy az ADA tranzakciókat karbantartás céljából leállítják „a Cardano Vasil hard fork miatt”.

Az eredetileg júniusra tervezett Vasil frissítés indulási napját kétszer is átütemezték, legutóbb a Cardano korábbi node verziójában felfedezett hiba miatt, amely inkompatibilitási problémákat okozott.

A frissített Vasil-csomópontokkal a mainnet blokkok több mint 98%-át már a frissített csomópontok hozzák létre, miközben a blokklánc vezető decentralizált alkalmazásai (DApp) is megerősítették készenlétüket, ezzel mindhárom mérőszámot megjelölve, ami a frissítés elindításához szükséges volt.

A frissítés hírére a Santiment piackutató platform szerint az adával kapcsolatos közösségimédia-beszélgetések az elmúlt hét napban 35,16%-kal nőttek hétfőtől számítva, és a Ripple és az Ethereum mögött a harmadik helyen állnak.

A frissítés a tavaly szeptemberi Alonzo hard fork óta a legjelentősebb lesz a blokklánc számára, amely először hozott funkciót az okosszerződések számára.

A frissítés célja az okosszerződések továbbfejlesztése, a költségek csökkentése és a hálózat nagyobb áteresztőképessége.

Az IOHK szerint a fork által hozott egyik legjelentősebb fejlesztés a blokkok gyorsabb létrehozása, mivel azok teljes validálás nélkül továbbíthatók.

A Vasil frissítés a néhai Vaszil Sztojanov Dabovról, a Cardano közösség tagjáról és nagykövetéről kapta a nevét, aki 2021 decemberében tüdőembólia következtében hunyt el.

Jelenleg az ADA árfolyama 0,44 dolláron áll a CoinGecko szerint, ami 24 óra alatt 3,4%-os csökkenést jelent, és több mint 85%-os csökkenést a 2021. szeptember 2-i 3,09 dolláros történelmi csúcshoz képest.

Olvastad már? Ethereum árfolyam-előrejelzés 2030–2050-re: megfelelő nyugdíjbefektetés?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!