Ethereum árfolyam-előrejelzés 2030–2050-re: megfelelő nyugdíjbefektetés?

-

Most, hogy megtörtént a The Merge – az Ethereum átállása a proof-of-work (PoW) verifikációs módszerről a proof-of-stake (PoS) verifikációs módszerre, ami a számítások szerint 0,2%-kal csökkenti a világ áramfelhasználását –, a nagy kérdés az, hogy mi lesz az ETH árával.
Rövid távon a hírek rosszul festenek. Szeptember 13-án az ETH árfolyama körülbelül 1710 dollár körül mozgott, de a piaci viszonyok miatt szeptember 14-én 1610 dollárig csúszott, mielőtt az összeolvadás utáni fellendülés következtében az árfolyam elérte a 1630 dollárt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Szeptember 16-ra azonban az árfolyam ismét visszaesett, és 1475 dollár körül mozgott.
A hétvégén még rosszabbra fordult a helyzet, és szeptember 20-án az ETH körülbelül 1360 dollárt ért.
Sajnos nem lehet megmondani, hogy mi történhet, amint továbblépünk a Merge után. Lehetséges, hogy a rendszer bármilyen okból leáll, vagy a blokklánc validátorai rosszindulatúan cselekednek majd.
Ez komoly reputációs károkat okozhat az Ethereumnak, ami elméletileg komoly piaci összeomláshoz vezethet.
Még ha ez nem is következik be, az embereknek tisztában kell lenniük azzal, hogy a csalók kihasználhatják a gyanútlan felhasználókat olyan sémák révén, mint az airdrop vagy a támogatási csalások, míg a blokklánc új verziójában a non-fungible tokenek (NFT-k) státuszát arra használhatják, hogy kicsalják az emberek pénzét.
Az Ethereum (ETH) még 2022 májusában esett a 2000 dolláros szint alá, amikor a Terra LUNA és UST érmék összeomlása medvés hangulatot gerjesztett a digitálisvaluta-piacokon.
Bár a coin a nyári mélypontok óta talpra állt, még mindig kevesebbet ér, mint az összeomlások előtt.
A korábbi csúcsokra való visszatérés elmaradása aggasztónak tekinthető, miután az Ethereum blokklánc átesett a legutóbbi frissítésen, a The Merge-en, amelynek során a blokklánc 2022. szeptember 15-én reggel 7:45 körül PoW konszenzusmechanizmusról PoS rendszerre váltott.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Ethereum árelőrejelzések 2030–2050-re

Nézzünk most meg néhány hosszabb távú ether árfolyam-előrejelzést, amelyek 2022. szeptember 20-án készültek.
Fontos szem előtt tartani, hogy az árprognózisok, különösen egy olyan potenciálisan változékony dolog esetében, mint a kriptopénz, nagyon gyakran tévesek.
Továbbá, ami a hosszú távú kriptoár-előrejelzéseket illeti – és egy 2030-ra szóló Ethereum-ár-előrejelzés elég hosszú távú –, gyakran egy algoritmus segítségével készülnek, ami azt jelenti, hogy az általuk elővetített kép akár minden hónapban változhat.
Az évtized végére előre tekintve a DigitalCoinPrice azt jósolta, hogy az Ethereum ára elérheti a 18.814,38 dollárt, a történelmi adatok alapján.
A CoinPriceForecast ETH árfolyam-előrejelzése szerint a coinnal 2030 végére 5004 dolláron kereskedhetnek. Szerinte 2034 végére az ether 6.755 dollárt ér majd így 2035-re további emelkedés várható.
A PricePrediction a mesterséges intelligenciával támogatott technikai elemzésén alapuló, bikásabb Ethereum hosszú távú árfolyam-előrejelzést adott. Becslése szerint a coin 2030-ra 32.338,02 dollárra nőhet.
A CaptainAltCoin szintén optimista volt, mondván, hogy az ether jövőbeni értéke 2030-ra elérheti a 26.897,19 dollárt. A továbbiakban egy 2040-re vonatkozó Ethereum árfolyam-előrejelzést tett, amely szerint a coin potenciálisan 53.794,37 dollárig emelkedhet.
Még hosszabb távra nézve Telegaon azt jósolta, hogy az Ethereum jövőbeli ára 2025-re átlagosan 6117,24 dollárról 2030-ra 9798,93 dollárra, 2040-re pedig 23.871,42 dollárra emelkedhet, majd 2050-re 45.128,53 dolláros Ethereum árfolyam-előrejelzést tett.
Az Ethereum árfolyam-előrejelzésnél fontos szem előtt tartani, hogy a kriptopénzpiacok továbbra is rendkívül változékonyak, így nehéz pontosan megjósolni, hogy egy coin vagy token ára néhány órán belül milyen lesz, és még nehezebb hosszú távú becsléseket adni.
Mint ilyen, az elemzők és az algoritmusokra épülő előrejelzők tévedhetnek és tévednek is a prognózisaikban.
Ha kriptopénzbe való befektetést fontolgatsz, azt javasoljuk, hogy mindig végezd el saját kutatásait.
Nézd meg a legfrissebb piaci trendeket, híreket, technikai és fundamentális elemzéseket és szakértői véleményeket, mielőtt befektetési döntést hoznál.
Ne feledd, hogy a múltbeli teljesítmény nem garancia a jövőbeli hozamokra. Soha ne tegyél kockára olyan pénzt, amelynek elvesztését nem engedhetnéd meg magadnak.

Olvastad már? A hétvégén is tovább csökkent az Ethereum árfolyama

Forrás: capital.com
Kiemelt kép: Koray Dere

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!