Egy hét leforgása alatt 10,88%-kal csökkent az NFT-eladások száma a múlt hetihez képest. Nagyjából 118 millió dollárnyi forgalmat bonyolítottak a kereskedők, amely alaposan elmarad az előző hét nap 132 milliós volumenéhez képest.

A két legnépszerűbb kollekció is jelentős csökkenést tapasztalt a kapitalizációjában, a Bored Ape Yacht Club 21,29%-os, míg a Cryptopunks 19,18%-os gyengülést tapasztalt.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A számok alapján ez a hét nem tartozik a szerencsésebbek közé, ezen a kettőn kívül is számos kollekciót ért el a medvepiac.

A BAYC esetében a padlóár egy hete még 114388 dolláron állt, mára ez 90026-ra esett. Ennek megfelelően pedig az 1,14 milliárd dolláros kapitalizációja 900,25 millió dollárra zsugorodott.

Egy hete a kollekciók között a Cryptopunks padlóára volt a legmagasabb, és ez a helyzet már sem változott meg. Relatívan persze ez is csökkent, a múlt heti 98941-ről a jelenlegi 79960-ra, ennek megfelelően a piaci kapitalizáció is lejtmenetbe fordult.

Ugyanez történt több más népszerű gyűjteménnyel is, a PROOF Collective, a Mutant Ape Yacht Club, a Castaways és a Doodles szintén esett.

A statisztikákból kiderül, hogy a BAYC bonyolítja a legnagyobb forgalmat, 8,6 millió dollárnyi adásvételt hajtottak végre a tokenekkel. Ez a forgalom viszont összességében 17,33%-kal nagyobb a múlt hetinél.

A második legtöbbet kereskedett kollekció a RENGA, ők 5,8 milliós volument érek el, amely 121,08%-os erősödésnek felel meg az előző hét napos periódushoz viszonyítva.

Ez a növekedés sem segít viszont a szélesebb értelemben vett piaci helyzeten, a Cryptoslam.io által követett 17 blokklánc esetén összesen 10,88%-kal kisebb értékben cseréltek gazdát az NFT-k.

Az Ethereumon tapasztalható a legnagyobb aktivitás, ezt követi a második helyen a Solana. Az Ethereumon a csökkenés 1,66% mértékű, a Solana hálózata viszont jóval nagyobb visszaesést kénytelen elkönyvelni, 42,11%-kal kisebb forgalmat bonyolítottak rajta.

A Flow és az Immutable X hálózatok növekedést tapasztaltak, előbbi 59,42%-ot, míg az utóbbi az egészen lenyűgöző 790,96%-os erősödést.

Az öt legdrágább heti adásvétel mindegyike a BAYC kollekcióból került ki, a dobogón 351 ezer, illetve 296 és 176 ezer dolláros vételárral szerepel az első három helyezett, de a negyedik az az ötödik token sem szégyenkezhet, ez utóbbi is 151 ezer dollárnyi etherért cserélt gazdát, négy nappal ezelőtt.

Olvastad már? Összejött a „kritikus tömeg”, készen áll a Cardano a Vasilra

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!