Hivatalosan is jöhet az új tokenizált dollár

-

Nouriel Roubini egy olyan tokenizált pénzügyi eszköz kifejlesztésében vesz részt, amelynek célja, hogy a nagybefektetők számára az USD alternatívájaként szolgáljon.
Roubini régóta szkeptikusa a kriptopénzek világának, ez érdekessé teszi a digitalizált pénzügyi eszközök világába való betörését.

A dubaji székhelyű Atlas Capital Team LP befektetési cég társalapítójaként és vezető közgazdászaként Roubini egy olyan pénzügyi eszközkészlet bevezetésében segít, amelynek célja egy olyan értékpapír-token bevezetése, amely „rugalmasabb dollárként” fog működni.
Amint arról a Bloomberg eredetileg beszámolt, az Atlas Capital vezérigazgatója, Reza Bundy és Roubini felvázolta a cég új termékeinek kezdeti terveit, amelyeket elsősorban a világgazdaság jelenlegi állapota vezérel.
A dubaji székhelyű cég a Web3 fejlesztő Mysten Labs céggel fog együttműködni, amelynek feladata lesz a United Sovereign Governance Gold Optimized Dollar (USG) mögötti technológia kiépítése.
Ahogy Roubini hétfőn egy tweetben kiemelte, az USG hagyományos indexként indul majd, amely teljes hozamú swapokat kínál a nagybefektetőknek.
Az Atlas reméli, hogy ezt a kínálatot egy tőzsdén kereskedett alapra is kiterjesztheti, mielőtt átállna egy tokenizált változatra.
A jelentés szerint az USG mögött olyan valós eszközök állnának, mint az Egyesült Államok rövid lejáratú államkötvényei, az arany és az ingatlanbefektetési alapok.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Az ajánlatot olyan nagybefektetőknek szánják, mint a szuverén vagyonalapok, nyugdíjalapok és esetleg központi bankok, amelyek dollárfedezetű eszközöknek vannak kitéve.
A Guardian című napilapban május elején megjelent véleménycikkében Roubini kiemelte a jelenlegi globális társadalmi-gazdasági légkört és annak nyomását az amerikai dollárra, amely hosszú ideig a világ tartalékvalutájaként szolgált.
Roubini felvázolta az Oroszország és Ukrajna közötti konfliktus egy előre nem látható következményét.
Az amerikai dollárnak a globális szankciók érvényesítésében betöltött központi szerepe idővel elkerülhetetlenül gyengíti a fiat valutát.

„Nemcsak súlyos súrlódásokat okoz az áruk, szolgáltatások, nyersanyagok és tőke nemzetközi kereskedelmében, hanem arra ösztönzi az amerikai riválisokat, hogy devizatartalékaikat diverzifikálják a dollárban denominált eszközökről.”

Roubini úgy véli, hogy ez jelentősen gyengítheti a dollárt és felgyorsíthatja a regionális monetáris rendszerek kialakulását. Innen jött az ötlet, hogy „egy új eszközt indítson el, amely gyakorlatilag egy rugalmasabb dollár”.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Atlasnak az USG bevezetésével kapcsolatos terveket vázoló jegyzete a kriptopénzek felé tett negatív megjegyzésekkel is zárult.
A jegyzet szerint a kriptovaluták mögött nincs semmi – csak hit -, és nem nyújtanak sem jövedelmet, sem használati módot, sem egyéb közüzemi szolgáltatásokat, így tisztán spekulatív eszközbuborékok.

Olvastad már? Tovább folyik a zűrzavar a Terra körül

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: Milken Institute

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin 150.000 dollárig 2024-ben? Miért mondja a vezető ezt az árjóslatot?

A Bitcoin küzd a visszautasítás után, amely azt követően következett be, hogy az árfolyam 53.000 dollárt tesztelt az árfolyamgrafikonon. Az árfolyam február 20-án 51.774 dollárról néhány...

Digitális aranyláz: Hogyan alakítja át a kriptovaluta a sportfogadási piacot?

Vendégbejegyzés A kriptovaluta, amely egykor még csak egyszerű érdeklődést kapott a technológia rajongóitól, ma már rengeteg különböző iparágban, köztük a sportfogadásban is előszeretettel alkalmazzák. Ez a...

Az Ethereum Alapítvány fontos bejelentést tesz közzé

Az Ethereum Alapítvány kulcsfontosságú bejelentést tett, amely inspirálni fogja a kutatást és fejlesztést a Zero-Knowledge proof-ok és a ZK L2 szabványok területén. A ZK finanszírozás első...

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!