A Qualcomm, az egyik legnagyobb gyártás nélküli mobilchip-gyártó nagyon optimista a metaversum jövőjével és azzal kapcsolatban, hogy mit hozhat a vállalatok és a fogyasztók számára ez a terület.

A Qualcomm vezérigazgatója, Cristiano Amon úgy véli, hogy bár még sok a tennivaló a fejlesztési térben, ez a fejlődés valós, és nagyon nagy lehetőséget fog jelenteni az érintettek számára.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Qualcomm vezérigazgatója a Metaverse jövőjéről beszél

A hardvercégek kezdenek úgy tekinteni a szoftveriparban a közelmúltban tapasztalható metaversum nyomulásra, mint egy számukra érdekes piacra.

A Qualcomm, amely a mobilvilág egyik legnagyobb fabless chipgyártója, arra összpontosít, hogy ez az új technológia milyen jelentőséggel bírhat a chipek és az elektronikus fogyasztói piac számára a nem is olyan távoli jövőben.

Cristiano Amon, a vállalat vezérigazgatója a Yahoo Finance-nak adott interjúban kifejtette, hogy a vállalat milyen fontosságot tulajdonít a metaversenynek.

A metaversum jövőjéről kifejtette:

„Ez valós, ez egy nagyon nagy lehetőség lesz. Több mint egy évtizede kezdtünk el befektetni olyan alapvető technológiákba, amelyek lehetővé teszik a fizikai és a digitális terek egyesülését.”

Amon számára a metaverse azt jelenti, hogy szükség lesz speciális szoftverekre az alkalmazásokhoz, amelyek azért fognak megjelenni, hogy a metaverse-érzést a különböző felhasználók számára biztosítsák.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Egy új piac

A Qualcomm vezérigazgatója úgy véli, hogy nagy piacot jelenthetnek majd a viselhető eszközök, amelyek képesek lesznek metaversumbeli kiegészítéseket nyújtani az emberek számára.

Amon kijelentette:

„Számos különböző fejlesztésünk van arra, hogy végül képesek legyünk az okostelefonhoz társat létrehozni egy teljesen magával ragadó kiterjesztett valóság szemüveggel, amely valójában úgy fog kinézni, mint egy [normál szemüveg]. Azt hiszem, ez egy nagy lehetőség. Akkora lehet, mint a telefonok.”

A vállalat által gyártott chipek számos, metaversumbeli alkalmazásban használt eszközt hajtanak meg, például a Meta által gyártott Quest VR-headseteket, valamint a Microsoft által gyártott Hololens VR-headset közelgő, frissített változatát.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

Vannak azonban olyanok is, akik ellenzik a viselhető eszközök és a kiterjesztett valóság technológiák használatát a metaversum részeként.

Ken Kutaragi, akit egyesek a Sony Playstation játékkonzol első iterációjának atyjaként tartanak számon, elhibázottnak tartja a viselhető eszközök összeolvasztását a metaversum jelenlegi felfogásában.

Kutaragi szerint a metaversenynek inkább a kiterjesztett valóság technikák alkalmazásához van köze, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a jelenlegi világot viselhető eszközök nélkül élvezzék.

Olvastad már? Hogyan vásároljunk kriptovalutát? A WEXO-nál csak egy app és egy bankkártya kell hozzá

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!