A Qualcomm vezérigazgatója „nagyon nagy” lehetőséget lát a metaversumban

-

A Qualcomm, az egyik legnagyobb gyártás nélküli mobilchip-gyártó nagyon optimista a metaversum jövőjével és azzal kapcsolatban, hogy mit hozhat a vállalatok és a fogyasztók számára ez a terület.
A Qualcomm vezérigazgatója, Cristiano Amon úgy véli, hogy bár még sok a tennivaló a fejlesztési térben, ez a fejlődés valós, és nagyon nagy lehetőséget fog jelenteni az érintettek számára.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Qualcomm vezérigazgatója a Metaverse jövőjéről beszél

A hardvercégek kezdenek úgy tekinteni a szoftveriparban a közelmúltban tapasztalható metaversum nyomulásra, mint egy számukra érdekes piacra.
A Qualcomm, amely a mobilvilág egyik legnagyobb fabless chipgyártója, arra összpontosít, hogy ez az új technológia milyen jelentőséggel bírhat a chipek és az elektronikus fogyasztói piac számára a nem is olyan távoli jövőben.
Cristiano Amon, a vállalat vezérigazgatója a Yahoo Finance-nak adott interjúban kifejtette, hogy a vállalat milyen fontosságot tulajdonít a metaversenynek.
A metaversum jövőjéről kifejtette:

„Ez valós, ez egy nagyon nagy lehetőség lesz. Több mint egy évtizede kezdtünk el befektetni olyan alapvető technológiákba, amelyek lehetővé teszik a fizikai és a digitális terek egyesülését.”

Amon számára a metaverse azt jelenti, hogy szükség lesz speciális szoftverekre az alkalmazásokhoz, amelyek azért fognak megjelenni, hogy a metaverse-érzést a különböző felhasználók számára biztosítsák.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Egy új piac

A Qualcomm vezérigazgatója úgy véli, hogy nagy piacot jelenthetnek majd a viselhető eszközök, amelyek képesek lesznek metaversumbeli kiegészítéseket nyújtani az emberek számára.
Amon kijelentette:

„Számos különböző fejlesztésünk van arra, hogy végül képesek legyünk az okostelefonhoz társat létrehozni egy teljesen magával ragadó kiterjesztett valóság szemüveggel, amely valójában úgy fog kinézni, mint egy [normál szemüveg]. Azt hiszem, ez egy nagy lehetőség. Akkora lehet, mint a telefonok.”

A vállalat által gyártott chipek számos, metaversumbeli alkalmazásban használt eszközt hajtanak meg, például a Meta által gyártott Quest VR-headseteket, valamint a Microsoft által gyártott Hololens VR-headset közelgő, frissített változatát.

Vannak azonban olyanok is, akik ellenzik a viselhető eszközök és a kiterjesztett valóság technológiák használatát a metaversum részeként.
Ken Kutaragi, akit egyesek a Sony Playstation játékkonzol első iterációjának atyjaként tartanak számon, elhibázottnak tartja a viselhető eszközök összeolvasztását a metaversum jelenlegi felfogásában.
Kutaragi szerint a metaversenynek inkább a kiterjesztett valóság technikák alkalmazásához van köze, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a jelenlegi világot viselhető eszközök nélkül élvezzék.

Olvastad már? Hogyan vásároljunk kriptovalutát? A WEXO-nál csak egy app és egy bankkártya kell hozzá

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!