Hiába az NFT-piactér, sosem volt még ilyen gyenge a Coinbase-részvény

Az indulás óta a részvények több mint 15%-ot estek. Január óta további 47%-ot csökkentek.

A Coinbase részvényei pénteken minden idők legalacsonyabb szintjére estek, mindössze két nappal azután, hogy a kriptopénz tőzsde elindította a régóta várt NFT-piacterét.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A részvények a Nasdaq-on 131,14 dollárra csúsztak a zárás utáni kereskedésben, több mint 15%-kal csökkentek tehát a piactér béta bevezetése óta.

A több mint egy éve hájpolt indulás nem tudta megfordítani a Coinbase hónapok óta tartó részvényárfolyam-zuhanását. Január óta a részvények 47,61%-ot estek.

Ez még a kriptokereskedés nehéz évében is eltörpül a Bitcoin 16,39%-os és az Ethereum 21,13%-os YTD veszteségei mellett.

Csütörtökön Kenneth Worthington, a JPMorgan elemzője 31%-kal, 258 dollárra csökkentette a COIN árfolyamcélját. Az ügyfeleknek szóló jegyzetében ezt így magyarázta:

„A kriptopiacoknak szükségük van némi izgalomra az új termékek és/vagy új felhasználási esetek tekintetében, hogy továbbra is mainstreamebbé váljanak, így növelve az aktivitási szinteket”.

Úgy tűnik, legalábbis egyelőre, hogy a Coinbase NFT-piactere nem tudott nagy izgalmat generálni.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

A platform ezzel egy zsúfolt ökoszisztémához csatlakozott, amely többek között az OpenSea, Rarible, Foundation, SuperRare, LooksRare és Nifty Gatewayt foglalja magában. (Az NFT-k olyan egyedi blokklánctokenek, amelyek egy digitális eszköz tulajdonjogát bizonyítják.)

A Coinbase piactere azzal különbözteti meg magát a versenytársakétól, hogy a közösségi élményt hangsúlyozza, és az Instagramhoz hasonló közösségi funkciókkal ösztönzi az NFT-művészeket és a vásárlókat az interakcióra és a kapcsolatteremtésre.

Az eredetileg 2021 végére tervezett indulás szintén egy olyan időszakban történik, amikor a tavalyi forrongó NFT-piac lehűlni látszik.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

De annak ellenére, hogy a Coinbase későn lépett be az NFT-kbe, a tőzsde közösségi elkötelezettségre tett lépései is egy olyan időszakban történnek, amikor az NFT-k hasznossága folyamatosan nőtt, a státuszszimbólumoktól a közösségépítő eszközökig.

Olvastad már? A kereskedők többsége áresésre számít

Forrás: decrypt.co

Kiemelt kép: ApolitikNow

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Kapcsolódó hírek