A kereskedők többsége áresésre számít

-

A BTC április 23-án 40 000 dollár alatt konszolidálódott, mivel a piaci várakozások a további veszteségeknek kedveztek.

„Extrém félelem” kíséri a BTC 39 200 dollárig való süllyedését.

A piac adatai a BTC/USD medvehangulatát követték, miután a páros a pénteki Wall Street-i nyitáskor elérte a 39 200 dolláros szintet.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A részvényekkel együtt csökkenő BTC most azzal a kilátással szembesült, hogy az ellenállás bebetonozódik a 40 000 dolláros határnál, a kereskedők pedig azt mutatták, hogy nem bíznak a rövid távú fellendülésben.
A Coinglass adatai megerősítették, hogy a finanszírozási ráták a származékos tőzsdéken határozottan negatívak voltak a hétvégén, ami arra utal, hogy a piaci szereplők többsége a shortolásra szavazott, mint nyereséges lehetőségre.
BTC finanszírozási ráták diagramja. Forrás: Coinglass

Filbfilb elemző, a Decentrader társalapítója számára a vételi és az eladási pozíciók aránya további aggodalomra adott okot.

„A BTC itt visszatért erre a kritikus szintre. Ennek elvesztése -> 36K dollár tűnik a következőnek” – tette hozzá Michaël van de Poppe egy friss Twitter-frissítésben a nap folyamán.

A BTC/USD a cikk írásakor 39 800 dollár körül állt, miután eddig elkerülte a nagy mozgást, hogy a vételi likviditást 38 000 dollár alá vigye. A kereskedők hideglelése eközben a hangulatmérőkben is visszaköszönt, a Crypto Fear & Greed Index szombaton ismét az „extrém félelem” zóna felé vette az irányt.

DXY ellenállást keresnek a BTC trendtöréshez

A bizalomhiány ellenére nem mindenki volt hajlandó feladni a BTC-be vetett hitét rövidtávon túl.
„Készüljünk fel a következő felfutásra. Történelmileg ez volt az egyik legjobb tartomány a BTC-vásárláshoz!” – érvelt a népszerű YouTuber Crypto Rover egy olyan grafikon mellett, amely a BTC árfolyamának alakulását az amerikai dollár erejével hasonlította össze.


Az amerikai dollár valutaindexe (DXY) jelenleg kétéves csúcsok közelében van, és egy fordulat történelmileg mindig is adott a BTC-nek üzemanyagot a hosszú távú csökkenő trendek megtöréséhez.

Olvastad már? A mémcoinok újra vissza akarnak térni a reflektorfénybe

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

A Floki a következőkben különbözik a többi mémérmétől

A Floki (FLOKI) tokenek összértéke, amelyeket a platform négy hónapja futó staking programjában zároltak, 300 millió dollár fölé szökött, miután az elmúlt 24 órában parabolikusan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!