A pletykák szerint bitcoin-eladásba kezdett a MicroStrategy

-

Néhány hónappal ezelőtt járta be a sajtót a hír, hogy mekkora felhalmozásba kezdett a harmadik legnagyobb bitcoin-cím.
Az „1P5ZED” kezdetű cím esetén számos dolog utal arra, hogy egy tőzsdéről van szó, de a közösségben a mai napig tartja magát a nézet, hogy valójában egy bálna tulajdonában van.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A spekuláció odáig fajult, hogy a közösségi médiában a különböző szakértők már felismerhető kereskedési stratégiát látnak bele a vásárlásokba, vagy éppen kiterjedt elemzést végeznek a tárcához kapcsolódó tranzakciókról.
Nemrégiben a Twitteren pedig az vert fel nagy port, hogy az egyik felhasználó szerint ez a MicroStrategy egyik címe, ráadásul elkezdte eladni a birtokolt coinokat.

„Úgy látom, a MicroStrategy eladásba kezdett anélkül, hogy bárkinek szólt volna róla. Michael Saylor azt mondta, sosem fog eladni, de tegnap több, mint 1500 BTC-től vált meg. A fő tárcából ezt átküldte egy másodlagos címre, ahonnan aztán a Coinbase és az OKEx platformjainak a használatával eladta.”

A tweetben meg is mutatja ezeket a címeket, és az egyik az bizony az 1P5ZED.
Többen azonnal megcáfolták ezeket a pletykákat, mivel tudni lehet, hogy ezt a címet nem a MicroStrategy birtokolja, a felhasználó viszont nem törölte a posztját.


Mindenesetre ez után csak még többen kezdtek el spekulálni, főleg légből kapott, hamis információk alapján.
Ez a cím, amely a harmadik legnagyobbnak számít, nagy valószínűséggel egy tőzsdéhez tartozik. Egyes elemzések alapján látható, hogy a tranzakciók jellegzetességei kifejezetten a tőzsdei tárcákéra hasonlítanak.

A Gemini lehet a tulajdonos

Elemzők és a blokk-explorerek is úgy vélik, a cím egy tőzsdéé, mégpedig a Bittrex kezelésben.
Mikor ez az információ napvilágot látott a kriptós sajtóban, nem sokkal utána egy iparági bennfentes viszont úgy nyilatkozott, hogy az elemzési szoftverek majdnem 100%-ig biztossá teszik, hogy nem a Bittrex, hanem a Gemini van a cím mögött, egy másik nagy tárca, az „1FzWLk” társaságában.
Ez utóbbi cím azért érdekes, mert a Whale Alert, egy bálnákat figyelő automata robot az OKEx-hez köti, annak ellenére, hogy a tranzakciós jellegzetességek alapján sokkal valószínűbb a Coinbase vagy a Gemini, mint birtokos.
A legnagyobb bitcoin-címek többsége egyértelműen tőzsdékhez tartozik, a közösség tagjai mégis szeretnek rápörögni az ilyen kérdésekre, és azon spekulálni, hogy vajon egy új, ismeretlen kripto-bálna lépett-e be az iparágba?

A fent említett címek esetében szinte 100%-ig biztos, hogy egy jól ismert tőzsdéhez tartoznak, még ha eddig nyilvánosan nem is lettek hozzárendelve egyetlen kereskedőplatformhoz sem.


Amíg viszont ez nem történik meg, és a harmadik legnagyobb tárca úgymond jelöletlen marad, addig a spekulációk is újra meg újra erőre kapnak, hogy vajon ki állhat mögötte.

Olvastad már? Svájcban vannak a legnyereségesebb Bitcoin-kereskedők világszerte

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

A legjobb kriptók, amit a Bitcoin feleződése előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződésének közeledtével, amely várhatóan 2024 áprilisában bekövetkező jelentős esemény, a kriptopiac reflektorfénybe került, és a befektetők élénken figyelik a lehetséges elmozdulásokat, amelyek történelmileg...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 02.22.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon Foundation szerződése szerdán az utolsó 273 millió MATIC tokent is kiosztotta, ezzel véget ért a vesting időszak. Ez a fejlődés azt jelenti, hogy...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.22.

Prémium Ripple (XRP) Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletet (SEC) bírálták a Ripple és egy kriptotőzsde ellen indított per miatt, a LEJILEX a Crypto Freedom Alliance of Texas...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!