Svájcban vannak a legnyereségesebb Bitcoin-kereskedők világszerte

-

Az Invezz online befektetési hír- és oktatási platform által nemrég közzétett tanulmánya szerint jelenleg Svájcban vannak a legjövedelmezőbb bitcoinkereskedők világszerte.
Ez a Chainalysis, a Worldometers és a Triple A adataiból derül ki, amelyek segítségével az Invezz az egyes országokat a legjövedelmezőbb bitcoinkereskedelem tekintetében pontozta.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A kutatók országonként rangsorolták a legjobb Bitcoin-kereskedő nemzeteket és a legnyereségesebb Bitcoin-kereskedőket

Ezen a héten az invezz.com kutatói egy tanulmányt tettek közzé, amely több adathalmazból származó statisztikák felhasználásával vizsgálja a legjövedelmezőbb bitcoinkereskedőket országonként.
A tanulmány szerzője, Dan Ashmore kifejtette, hogy az egyik adathalmaz a Chainalysistől származik, amely a világ 25 legjobb országát mutatja a 2020-ban realizált bitcoin (BTC) nyereségek alapján.

Az invezz.com kutatócsoportja szerint ez az első 15 ország rangsora.

Ez szolgált a tanulmány hátteréül, mivel az invezz.com kutatócsapata a Worldometers és a Triple A statisztikáit is felhasználta.
Míg az adatok szerint jelenleg Svájcban vannak a legjövedelmezőbb bitcoinkereskedők világszerte, addig a „legjobb bitcoin kereskedő nemzet” tekintetében Franciaország áll az élen.
„[Franciaország] a 12. helyen áll az ország kriptóba fektetett százalékos arányában (3,3%), de az egy főre jutó bitcoinnyereségben és az egy befektetőre jutó bitcoinnyereségben lenyűgöző harmadik, illetve nyolcadik helyen áll, rendre 275 dollárral, illetve 13 dollárral” – magyarázza Ashmore jelentése.

„Míg sok más ország bizonyos kategóriákban jól szerepelt, Franciaország volt az egyetlen ország, amely mindhárom mérőszámban átlagon felül teljesített”.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Invezz.com-tanulmány: Franciaország viseli a legjobb Bitcoin-kereskedő címét, Svájcban a befektetők átlag 1268 dolláros nyereséget visznek haza

Franciaországot követve az országok listáján Csehország és Belgium a második és harmadik helyen áll a legjobb bitcoinkereskedő nemzetek között. Ezután következik Kanada, Hollandia, Svájc, Németország, Ausztrália, az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok, Spanyolország, Japán, Ukrajna, Dél-Korea és Olaszország.
További figyelemre méltó országok közé tartozik Argentína, Vietnam, Lengyelország, Oroszország, Thaiföld, Brazília, Törökország és India. A felsorolt országok közül Svájc bitcoinkereskedői vezettek a BTC-nyereség tekintetében.

„Svájcban vannak a legjövedelmezőbb kereskedők, 1268 dollár befektetőnkénti nyereséggel, azonban mivel az országnak csak 1,8%-a fektetett kriptóba, a hatodik helyre szorultak vissza. Csehország hasonlóan áll” – részletezi az invezz.com tanulmánya.

De mind Svájc, mind a Cseh Köztársaság sokkal hátrébb szerepel a listán, mint Franciaország, méghozzá konkrét okok miatt.

„Svájc és Csehország a 24 ország közül a 23., illetve a 21. helyen áll a kriptóba fektető lakosság százalékos aránya tekintetében (1,8% és 2,2%), [ez] végső soron megöli az esélyeiket” – áll Ashmore jelentésében.

Olvastad már? A Binance korlátozza az orosz felhasználókat az uniós szankciók miatt

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

A republikánus szenátorok szerint a CBDC-k „sértik a szabadságukat” – Miért?

Ted Cruz szenátor vezette republikánusok nemrégiben megosztották véleményüket a központi banki digitális valutákról (CBDC). A fiat valuták e digitális formáit, amelyeket számos ország, köztük az Egyesült...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!