A Binance korlátozza az orosz felhasználókat az uniós szankciók miatt

-

Az Oroszországgal szembeni legújabb uniós korlátozások után a Binance digitáliseszköz-váltó korlátozza az orosz ügyfeleknek nyújtott szolgáltatásokat.
A vállalat ígéretet tett arra, hogy élen fog járni az iparágban a szankciók végrehajtásában, és sürgette az összes nagyobb kereskedési platformot, hogy kövesse a példájukat.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Binance kriptotőzsde az uniós szankcióknak megfelelően csökkenti az orosz entitásoknak nyújtott szolgáltatásokat

A Binance, a világ vezető kriptopénztőzsdéje korlátozza a szolgáltatásokat az orosz állampolgárok vagy Oroszországban lakóhellyel rendelkező természetes személyek és az Orosz Föderációban székhellyel rendelkező jogi személyek számára, akik 10.000 eurót (10.800 dollár) meghaladó értékű kriptovaluta-vagyonnal rendelkeznek.
A lépés összhangban van az Európai Unió Oroszországgal szembeni ötödik szankciócsomagjával – közölte a vállalat csütörtöki közleményében.
Április elején az EU tagállamai megállapodtak abban, hogy megtiltják a „nagy értékű” kriptoeszköz-szolgáltatások nyújtását orosz vállalkozásoknak és állampolgároknak, válaszul Moszkva folyamatban lévő ukrajnai katonai inváziójára.
A Binance mostantól megköveteli az ügyfelektől a lakcímellenőrzés befejezését. Azon számlák, amelyek tulajdonosai ezt nem hajtják végre, kizárólag kiutalási üzemmódba kerülnek – magyarázta a tőzsde –, és tulajdonosaik nem végezhetnek beutalásokat vagy kereskedhetnek.

Ugyanez vonatkozik a spot, a határidős ügyletekre, a letéti pénztárcákra, valamint a stake-elt és szerzett betétekre is.
Ezen túlmenően az orosz állampolgárok és lakosok, illetve az oroszországi székhelyű jogi személyek 10.000 eurónál nagyobb összegű számláira történő minden betétet korlátozni fognak.
A nyitott határidős/származékos pozíciókkal rendelkező felhasználóknak, akiknek az egyenlege meghaladja ezt az összeget, 90 napjuk lesz arra, hogy lezárják azokat, és nem nyithatnak új pozíciókat.
Ugyanakkor az Orosz Föderáción kívül lakóhellyel rendelkező orosz állampolgárok, valamint az orosz állampolgárok, oroszországi lakosok és oroszországi cégek számláit, amelyek a 10.000 eurós küszöbérték alatt maradnak, nem érinti ez, és aktívak maradnak – hangsúlyozta a Binance.

„Bár ezek az intézkedések potenciálisan korlátozóak a orosz állampolgárok számára, a Binance-nak továbbra is az iparág élére kell állnia a szankciók végrehajtásában. Úgy gondoljuk, hogy az összes többi nagy tőzsdének hamarosan ugyanezeket a szabályokat kell követnie” – közölte a vállalat.

Az ukrajnai konfliktusra adott reakciók a kriptotőzsdék között eltérőek voltak. Míg a nagy dél-koreai platformok napokkal az ország megszállása után korlátozták az oroszok hozzáférését, addig a vezető globális platformok, köztük a Binance, elutasították a kijevi kormány azon kérését, hogy egyoldalúan befagyasszák az összes orosz felhasználó számláját.

Március elején a Binance vezérigazgatója, Changpeng Zhao a Bloombergnek elmondta, hogy a tőzsde befagyasztotta a szankciókkal sújtott orosz magánszemélyek számláit, de ragaszkodott ahhoz, hogy az összes orosz hozzáférésének blokkolása a platformhoz „etikátlan” lenne.
Az ügyvezető elutasította azokat az aggodalmakat is, hogy a kriptovaluták segíthetnek Moszkvának kijátszani a nyugati szankciókat.

Olvastad már? Mikor indul a Greenwatt.io kripto farmja?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

A legjobb kriptók, amit a Bitcoin feleződése előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződésének közeledtével, amely várhatóan 2024 áprilisában bekövetkező jelentős esemény, a kriptopiac reflektorfénybe került, és a befektetők élénken figyelik a lehetséges elmozdulásokat, amelyek történelmileg...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 02.22.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon Foundation szerződése szerdán az utolsó 273 millió MATIC tokent is kiosztotta, ezzel véget ért a vesting időszak. Ez a fejlődés azt jelenti, hogy...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.22.

Prémium Ripple (XRP) Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletet (SEC) bírálták a Ripple és egy kriptotőzsde ellen indított per miatt, a LEJILEX a Crypto Freedom Alliance of Texas...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!