Bitcoint hodlol a Tesla – mérleg szerint 1,26 milliárd dollárnyit

-

Elon Musk elektromos autókat gyártó vállalata, a Tesla rengeteg bitcoint birtokol. A vállalat mérlegében 1,261 milliárd dollárnyi digitális eszköz szerepel. A Tesla a tavalyi év első negyedéve óta nem vásárolt és nem is adott el kriptoeszközöket.

A Tesla folytatja a Bitcoin hodlolását

A Tesla szerdán tette közzé a 2022-es első negyedévre vonatkozó eredményeit. Elon Musk elektromosautó-gyártó cége újabb rekord negyedévről számolt be, az árbevétel és a profit az inflációs nyomás ellenére is meghaladta a Wall Street becsléseit.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A vállalat bevétele 81%-kal 18,76 milliárd dollárra nőtt az egy évvel ezelőtti 10,39 milliárd dollárról. Nyeresége 658%-kal ugrott meg az egy évvel korábbi 438 millió dollárról 3,32 milliárd dollárra az idei első negyedévben.

„Soha nem voltam még ilyen optimista és izgatott a jövővel kapcsolatban, mint most” – mondta Musk a szerdai eredménybeszámoló során.

A rekordnyereség közepette a Tesla mérlege 1,261 milliárd dolláros nettó digitális vagyont mutat.

A Tesla 2022 első negyedévi mérlege. Forrás: Tesla.

A Tesla pénzforgalmi kimutatásából még mindig kiderül, hogy a vállalat egyetlen digitáliseszköz-vásárlása a tavalyi első negyedévben történt, amikor 1,5 milliárd dollár értékben vásárolt BTC-t. Az egyetlen digitáliseszköz-eladás szintén ugyanebben a negyedévben történt.

A Tesla 2022. első negyedévi pénzforgalmi kimutatása. Forrás: Tesla

Januárban a Tesla elkezdte elfogadni a dogecoin nevű mém kriptopénzt egyes árucikkekért. A vállalat azonban még nem hozta vissza a bitcoint fizetési lehetőségként.
Musk azt mondta, hogy a bitcoint értékmegőrzőnek tekinti, míg a dogecoin inkább alkalmas tranzakciókra. Korábban elárulta, hogy személyesen is rendelkezik bitcoinnal (BTC), etherrel (ETH) és dogecoinnal (DOGE) – és nem fogja eladni őket.

A Tesla-főnök nemrég ajánlatot tett a Twitter Inc. megvásárlására azzal a céllal, hogy „jelentős fejlesztéseket” hajtson végre a platformon.
Az ajánlatot azután tette, hogy 9,2%-os részesedést szerzett a közösségimédia-óriásban. Musk állítólag 46,5 milliárd dollárt különített el a Twitter megvásárlására.

Olvastad már? Mikor indul a Greenwatt.io kripto farmja?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amiket az altcoin szezon előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A digitális eszközökre összpontosító befektetési cég, a Pantera Capital virágzó kriptobika piacot jósol a következő 18-24 hónapban. Ez a bikás előrejelzés megteremti a feltételeket azon befektetők...

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!