Több mint 102 millió dollárnyi kriptót foglalt le összesen az amerikai titkosszolgálat

-

Az amerikai titkosszolgálat 254 csalással kapcsolatos nyomozás során több mint 102 millió dollár értékű kriptopénzt foglalt le.
„Amit a bűnözők tenni akarnak, az az, hogy egyfajta homályba borítják a vizet, és erőfeszítéseket tesznek tevékenységük elhomályosítására” – mondta a Secret Service nyomozóhivatalának igazgatóhelyettese.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


„Amit mi akarunk tenni, az az, hogy a lehető leggyorsabban, a lehető legagresszívabban, lineárisan nyomon követjük ezt”.

Az amerikai titkosszolgálat 102 millió dollár értékű kriptopénzt foglalt le

Az amerikai titkosszolgálat egyik magas rangú vezetője, David M. Smith a CNBC-nek adott, kedden megjelent interjúban beszélt a kriptopénzről.
Smith magas rangú vezető és különleges ügynök, aki jelenleg a U.S. Secret Service nyomozóhivatalának 28. igazgatóhelyetteseként dolgozik, ahol az ügynökség 161 irodát és több mint 3000 alkalmazottat magában foglaló globális nyomozói küldetését vezeti.
A Secret Service feladata a pénzügyi rendszerekkel kapcsolatos bizonyos törvényeket megsértő személyek felderítése, kivizsgálása és letartóztatása.
„Az elmúlt években a digitális eszközöket egyre gyakrabban használták fel a bűncselekmények egyre szélesebb körének megkönnyítésére, beleértve a különböző csalási módszereket és a zsarolóprogramok használatát” – írja a honlap.

Smith a hírportálnak elmondta, hogy a titkosszolgálat ügynökei és elemzői aktívan követik a bitcoin és más kriptovaluták áramlását a blokkláncon, részletezve:

„Amikor egy digitálisvaluta-tárcát követünk, az nem más, mint egy e-mail cím, amely rendelkezik néhány korrelációs azonosítóval.”

„És amint egy személy és egy másik személy tranzakciót hajt végre, és ez bekerül a blokkláncba, képesek vagyunk követni azt az e-mail címet vagy pénztárca címet, ha úgy tetszik, és nyomon követni azt a blokkláncon keresztül” – erősítette meg az igazgatóhelyettes.
Az ügynökség által összeállított statisztikák szerint a Secret Service 2015 óta 254 csalással kapcsolatos nyomozás kapcsán több mint 102 millió dollárnyi kriptopénzt foglalt le bűnözőktől – közvetítette a kiadvány.
Smith megjegyezte, hogy „a kriptopénz egyik jellemzője, hogy gyorsabb ütemben mozgatja a pénzt, mint a hagyományos formátum”, hangsúlyozva, hogy a gyors tranzakciós sebesség vonzóvá teszi a kriptót mind az amerikai fogyasztók, mind a bűnözők számára.
Az igazgatóhelyettes kifejtette, hogy amint a Titkosszolgálat illegális tevékenységet észlel, azon dolgozik, hogy „egy kicsit mélyebbre ásson ezekben a tranzakciókban és dekonstruálja” azokat.
Smith elmondta:

„Tudom, hogy valamilyen bűncselekmény kapcsolódik ahhoz az e-mail címhez, dekonstruálhatom, megtalálhatom azokat az információmorzsákat, amelyeket akkor használt, amikor eredetileg bejelentkezett vagy regisztrált erre az e-mail címre.”

Smith továbbá megosztotta, hogy a nyomozók egyre több olyan tolvajt találnak, akik az ellopott BTC-t és más kriptovalutákat stabilcoinra konvertálják.

Véleménye szerint: „Mert, tudod, a bűnözők is emberek. El akarják kerülni azt a piaci volatilitást, ami néhány nagyobb coin [birtoklásával] jár”.

Olvastad már? Hamarosan indul a VizslaSwap – az első magyar decentralizált tőzsde

Forrás: news.bitcoin.com
Kiemelt kép: Nigel Allan

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

A republikánus szenátorok szerint a CBDC-k „sértik a szabadságukat” – Miért?

Ted Cruz szenátor vezette republikánusok nemrégiben megosztották véleményüket a központi banki digitális valutákról (CBDC). A fiat valuták e digitális formáit, amelyeket számos ország, köztük az Egyesült...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!