Jack Dorsey szerint az Ethereum tele van egyedi hibapontokkal

-

Az internetes vállalkozó és a Twitter korábbi vezérigazgatója, Jack Dorsey azt állítja, ha a fejlesztők az Ethereumra építenek, akkor „legalább egy, ha nem sok hibaponttal” kell megküzdeniük.
A kijelentés válasz volt Vitalik Buterin megjegyzésére, amely Elon Musk Twitter-vezetésére vonatkozott.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Twitter korábbi vezérigazgatója kritizálja az Ethereumra épülő projekteket

Jack Dorsey-t a jelek szerint semmi sem érdekli, ami az Ethereum-hálózathoz köthető, múlt pénteken pedig kritizálta a projektet.
A Twitter-beszélgetés akkor kezdődött, amikor az Ethereum társalkotója, Vitalik Buterin arról beszélt, hogy Elon Musk vezeti a Twittert.
„[Én] nem ellenzem, hogy Elon vezesse a Twittert (legalábbis a status quo-hoz képest), de nem értek egyet azzal az általánosabb lelkesedéssel, hogy gazdag emberek/szervezetek ellenségesen veszik át a közösségimédia-cégeket” – tweetelte Buterin.
„Ez könnyen »nagyon« rosszul sülhet el (pl. képzeljünk el egy etikailag kifogásolt külföldi kormányt, aki ezt teszi).”
Buterin tweetje után Dorsey azt válaszolta: „[Én] nem hiszem, hogy bármely egyénnek vagy intézménynek kellene birtokolnia a közösségi médiát, vagy általánosabban a médiavállalatokat. Nyílt és ellenőrizhető protokollnak kellene lennie.”
Dorsey nyilatkozata után egy Deso protokoll nevű projekt reagált a megjegyzéseire. A Deso kifejtette, hogy az ő víziójuk „a közösségi média jövőjéről”, hasonló a Twitter korábbi vezérigazgatójának elképzeléséhez.
Válaszul Dorsey kifejtette, hogy szerinte az Ethereum protokollnak van egy, sőt talán több hibapontja is. „Ha [az Ethereumra] építesz, akkor legalább egy, ha nem sok hibapontod van, és ezért nem érdekes számomra” – mondta Dorsey.

Jogos Web3-kritika

A volt közösségimédia-főnök véleményére mindenféle reakció érkezett, volt, aki egyetértett vele, és volt, aki nem.
„Tényleg el kellene távolodnod a lézerszemű idiótáktól, Jack” – mondta egy személy Dorsey-nak. „Ez egyszerűen kínos” – tette hozzá az illető.
A Bitcoin-párti Jeff Booth, a The Price of Tomorrow: Why Deflation is the Key to an Abundant Future című könyvének szerzője egyetértett Dorsey kritikájával az Ethereummal kapcsolatban.
„Több vállalkozó fog erre a nehezebb úton rájönni az elkövetkező években” – mondta Booth Dorsey tweetjére reagálva.
„Futóhomokra építeni borzalmas hosszú távú stratégia” – tette hozzá Booth. A szoftverfejlesztő és a Slock.it korábbi vezetője, Christoph Jentzsch azonban nem értett egyet Booth véleményével.
„Ha az [Ethereum] protokollra építesz, akkor nem„ – mondta Jentzsch. „Ha kizárólag az Infura, a Metamask és néhány másik függőségével építkezel, akkor igen. [Ugyanez] igaz a [Bitcoinra] is” – tette hozzá Jentzsch.
A Jentzsch által említett projekteket és a Web3 technológia sok más aspektusát is sokat becsmérelték, és Dorsey maga is kritizálta a Web3-hájpot a múltban.
A Web3 egyik konkrét, január első hetében közzétett áttekintése, amelyet Moxie Marlinspike kriptográfus és számítógépes biztonsági kutató készített, nagyon részletesen kifejti a non-fungible tokenekhez (NFT), a decentralizált alkalmazásokhoz (dapps) és általában a Web3-hoz kapcsolódó számos sebezhetőséget.
A jogos Web3-kritika ellenére Dorsey tweetje nem tért ki az úgynevezett „hibapontokkal” kapcsolatos konkrétumokra.
A tweet nagyon homályos volt, és egyszerűen csak megjegyezte, hogy a Twitter korábbi vezérigazgatóját nem érdeklik az ilyen projektek.

Olvastad már? Hamarosan indul a VizslaSwap – az első magyar decentralizált tőzsde

Forrás: news.bitcoin.com
Kiemelt kép: The DEMO Conference

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!