Jövő héten indul Ausztrália első bitcoin-ETF-je, 1 milliárd dollárt várnak tőle

-

Az ausztrál befektetők a jövő héttől kezdve kereskedhetnek az első Bitcoin spot ETF-fel. Elindul a Cosmos Asset Management Bitcoin ETF-je az ASX Clear-en.
A pénzügyi szabályozók zöld utat adtak Ausztrália első Bitcoin ETF-jének, hogy április 27-én megkezdődjön a kereskedés, és az Australian Financial Review jelentése szerint akár 1 milliárd dollárnyi beáramlás is érkezhet.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az ETF egy szabályozott tőzsdén kereskedett alap, amely lehetővé teszi a befektetők számára, hogy profitáljanak a Bitcoin (BTC) árfolyamából anélkül, hogy maguknak közvetlenül birtokolniuk kellene a coinokat.
A Cosmos Asset Management megelőzte a helyi versenytársakat, a VanEcket, a BetaSharest és az EFT Securitiest, hogy kiadhassa Ausztrália első Bitcoin ETF-jét.
A Sydney Morning Herald szerint legalább március óta mindegyik cég versenyben volt a szabályozási jóváhagyások lezárásáért.
A Cosmos Asset Management Bitcoin ETF-et az Australia Securities Exchange (ASX) tőkepiaci elszámolóházának jóváhagyásával a CBOE Australia jegyzi majd.

A jóváhagyásra azután került sor, hogy a Cosmos az AFR április 19-i cikke szerint a kockázat fedezéséhez szükséges 42%-os letéti követelményt támogató minimum négy piaci résztvevőt szerzett meg.
A Cosmos Bitcoin ETF közvetett kitettséget kínál a spot Bitcoin befektetésnek a kanadai Purpose Bitcoin ETF-en keresztül.
A Zerocap ausztrál vagyonkezelő cég kereskedője, Kurt Grumelart „izgalmasnak” nevezte az ETF jóváhagyását, és megjegyezte, hogy ez „további intézményi elfogadást igazol” a Betashares CRYP alap rekordot döntő indulását követően, amely kriptónak kietett amerikai részvényekbe fektet.
Az alap 2021. novemberi indulásakor az első tíz percben 10 millió dollár nettó beáramlást tapasztalt.
Grumelart arra számít, hogy az új Bitcoin ETF hasonlóan sikeres lesz.

„Az esemény nagy előrelépést jelent Ausztrália és a kriptoipar egészének mainstream elfogadottsága szempontjából”.

Grumelart azt jósolta, hogy a sikeres bevezetés további szereplők beáramlását fogja eredményezni.
„Ha a tengerentúli piacok bármi jelzést adnak, akkor valószínű, hogy a sikeres indítás a Bitcoinon kívüli kriptoeszköz-alapú alapok számos tőzsdei bevezetéséhez fog vezetni” – mondta.
Ez lesz a Cosmos második kriptval kapcsolatos ETF-je a tavalyi év óta, amikor a cég kibocsátotta a Global Digital Miners Access ETF-et.
Az ausztrál szabályozóhatóságok az elmúlt évben azon dolgoztak, hogy egyértelmű szabályokat kalapáljanak a kriptoipar számára.

Az Ausztrál Értékpapír és Befektetési Bizottság (ASIC) nagyobb hatáskört akar az iparág felett, de Andrew Bragg szenátor szerint ez nem megfelelő addig, amíg a kriptopénzeket nem ismerik el pénzügyi eszközként az ausztrál törvények.
Grumelart elmondta, hogy szerinte a szabályok tisztázása segíteni fogja az iparág fejlődését.

„Ahogy az ASIC új, a kriptoeszközökre vonatkozó szabályozása megjelenik, nagyobb egyértelműségre számítunk a helyi letétkezelők és szolgáltatók számára, ami a következő évben megnyitja ezt a lehetőséget.”

Olvastad már? Hamarosan indul a VizslaSwap – az első magyar decentralizált tőzsde

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: Cryptocurrency News

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Dogwifhat (WIF) technikai elemzés 04.19.

Prémium Dogwifhat (WIF) A Dogwifhat (WIF) árfolyama csütörtökön emelkedést könyvelhetett el, egészen odáig, hogy felülmúlta társait a mémérmék területén. A Bonk Inu (BONK) után második helyen álló WIF...

A BlackRock is a bitcoin felezéssel foglalkozik

A világ legnagyobb befektetési cége, a 10,5 billió dollárt kezelő Blackrock egy saját videóban magyarázta el a felezés hatását a bitcoinra, és azt, hogy ez...

Egy VR projekt most a befektetők favoritja

A kriptovaluta piacok az egyre növekvő, makroszintű ellenszél közepette éppen esnek, és a lassuló spot Bitcoin ETF-beáramlásoknak köszönhetően is csökken az izgalom. A kripto befektetők...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!