Oroszországban a bankok betiltanák a kriptotárcákat

-

Az orosz bankokat képviselő egyik egyesület beadvánnyal fordult a hivatalokhoz, hogy tiltsák be az állampolgárok számára a privát tárcák használatát.
A pénzügyi szabályozók szerint az ötlet megfontolásra érdemes, de a törvényhozók, a szakértők, az összes értelmes emberrel együtt, kételkednek egy ilyen tiltás életképességében.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A bankok azért szeretnék bevezetni ezt a szabályt, mivel nehézségeik vannak a kriptopénzek lefoglalásában a klönböző bűnesetek vagy éppen adósságok kapcsán.
Sokkal egyszerűbben el lehet venni bárkitől a kriptóit, ha azokat centralizált letétkezelő szolgáltatóknál tartja.
A bankszövetség beadványa, amelyet az orosz Belügyminisztérium is támogat, éppen ezért büntetendővé tenné a kriptotárcák használatát.
A hatóságok azt is törvénybe akarják foglalni, hogy hivatalos utasítás után ne lehessen megtagadni a privát kulcsok átadását.
A bankszövetség kifejezetten a szoftvertárcákat vette célba, a különböző tőzsdei szolgáltatások nem kerültek szóba.
A jelenlegi nézetek alapján a felhasználók pénzét a tőzsdék ugyanúgy kezelik, mint bármely banki szolgáltató. Ha a hatóságok azonosítják egy felhasználó tárcáit, akkor a privát kulcsok átadásának a megtagadása büntetést vonna maga után.
Ezekkel a lépésekkel a bankárok meg szeretnék akadályozni, hogy a pénz a kriptoiparba áramoljon, és elmondásuk szerint így szeretnék elősegíteni, hogy az orosz kriptogazdaság rendesen kifejlődhessen.
Ez az elősegítés pedig a bankárok szerint nem működik, ha az emberek szabadon használhatják a saját tárcáikat.

A szövetség április közepén küldte meg a javaslatát az orosz központi banknak, a pénzügyminisztériumnak, és a pénzügyi felügyeletnek.
Ez utóbbiak szerint megfontolandó, a központi bank viszont nem nyilatkozott.
A törvényhozók és az iparági szakértők egyértelműen kritizálják a beadványt, főleg annak fényében, hogy az ország saját szakértői csoportot hozott létre, a kriptopiac legalizálására.
A csoport egyik tisztviselője, Andrey Lugovoy elismeri a bankok aggodalmait, de kihangsúlyozza, hogy egy ilyen lépés csak hátráltatná a kriptogazdaság fejlődését. A szakértők összességében szkeptikusnak tekinthetők.
Roman Yankovsky, a orosz Közgazdasági és Jogi egyetem dékánja szerint nem reális a kriptotárcák azonosítása, a lefoglalásuk pedig nem csak, hogy nagyon nehéz, de valószínűleg lehetetlen lenne.
Andrey Gusev, a Nordic Star jogi vállalat egyik vezetője egyenesen szükségtelennek tartja a kriptotárcák ilyen téren történő betiltását, az állampolgárokat adókedvezményekkel, esetleg adminisztrációs bírságokkal lehetne úgymond terelgetni az állampolgárokat a kívánt irányba.
Maxim Bashkatov, egy jogi fejlesztési szervezet vezetője szerint a kriptotárcák betiltásának a gondolata alapjaiban hibás.

Elmondása szerint jelenleg kifejezetten kockázatosnak számít az orosz állampolgárok számára a kriptopénzeiket tőzsdén tartani, hiszen a szankciók hatására bármikor befagyaszthatják vagy lefoglalhatják azokat.

Olvastad már? A Blizzard egyelőre nemet mondott az NFT-re

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Kamala Harris kriptopolitikai álláspontja

A sokat emlegetett Kamala Harris, Joe Biden preferált jelöltje továbbra is rejtélyes a kriptovalutával kapcsolatos álláspontját illetően. Washingtonban töltött ideje alatt nyilvánosan nem állt ki az...

A Bitcoin ára továbbra is szilárdan beágyazott a bika piacon, szemek a 74.000 dolláros szinten

A Bitcoin továbbra is erős bikás tendenciákat mutat a napi időkeretben, mégis az elemzők rövid távú figyelmeztető jeleket mutatnak, amelyek figyelmet érdemelnek. A Crypto World elemzője...

Az Ethereum ETF kedden indul – Melyik altcoin kerül a fedélzetre?

Vendégbejegyzés Az Ethereum (ETH) továbbra is meghatározó erő a kriptopénzek világában, mivel sokoldalú platformot kínál a decentralizált alkalmazások és okos szerződések számára. Kiemelkedik a blokklánc technológiában betöltött...

Ethereum (ETH) árfolyam elemzés 07.22.

Prémium Ethereum (ETH) A kriptopénzek piaca az elmúlt 24 órában körülbelül 1%-os ugrást regisztrált. Ráadásul jelenleg több mint 2,47 billió dolláron áll, és az olyan top tokenek, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!