BTC, ETH technikai elemzés: támaszszintek fölé esett az árfolyam

-

A közelmúltbeli egymás utáni árfolyam-emelkedéseket követően mind az ETH, mind a BTC árfolyama csökkent a pénteki kereskedés során.
A bitcoin ma közel 5%-kal esett, az ETH pedig hasonló mértékben csökkent, mindkettő a támaszszintek felé húzódott vissza.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Bitcoin

A hét közepén tapasztalt erőteljes árfolyam-emelkedés után a világ legnagyobb kriptopénzével pénteken gyengébben kereskedtek, mivel a BTC a támaszszintre esett vissza.
A csütörtöki 42.699,87 dolláros csúcsot követően a BTC/USD a mai nap folyamán 40.063,83 dolláros napközbeni mélypontra esett.
Ez alig maradt el a bitcoin hosszú távú 40.100 dolláros alsó szintje alatt, és az áraknak nem sikerült kitörniük a tegnapi 42.700 dolláros ellenállásból.

BTC/USD – Napi grafikon

Annak ellenére, hogy a kitörés nagyon közel volt, ez a történelmi ellenállási pont kitartott, a bikák pedig utat engedtek a medvék támadásának.
Az árfolyam erőssége is gyengeségbe fordult, a 14 napos RSI nem tudta áttörni a saját 48,77-es ellenállását.
A cikk írásakor ez a mutató a 42,85-ös alsó szinten található, és ha ez a szint áttörik, akkor a hétvégén egy vörös hullámra számíthatunk.

Ethereum

Az ETH bikák szemében a vörös hullám már elkezdődhetett, mivel az árak ismét a 3000 dolláros támasz alá estek.
Annak ellenére, hogy a közelmúltban az árak a 3.187,93 dolláros szintig emelkedtek kevesebb mint 24 órával ezelőtt, az ETH/USD ma 2.962,41 dolláros mélypontra csúszott.
A világ második legnagyobb kriptopénze ezzel a 3000 dolláros hosszú távú alsó szintje alá került, mivel az árak ismét konszolidálódtak.

ETH/USD – Napi grafikon

A piacok éppen tegnapra készültek egy hosszabb bullish runnal. A kereskedők a 3.300 dolláros szintet célozták meg, az optimistábbak pedig a 3.500 dolláros plafont vették szemügyre.
Azonban a bitcoinhoz hasonlóan az ETH-nak sem sikerült túllépnie az ellenálláson, mivel a medvék újra nagy számban léptek be a piacra a 3.150 dolláros plafonnál.

A mai esés eredményeként a 14 napos RSI is a támaszon követi az árfolyamot, ami azt jelenti, hogy még mindig láthatjuk vagy a mai esés meghosszabbítását, vagy az árfolyam visszapattanását a hétvége kezdetére.

Olvastad már? Mikor indul a Greenwatt.io kripto farmja?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Digitális aranyláz: Hogyan alakítja át a kriptovaluta a sportfogadási piacot?

Vendégbejegyzés A kriptovaluta, amely egykor még csak egyszerű érdeklődést kapott a technológia rajongóitól, ma már rengeteg különböző iparágban, köztük a sportfogadásban is előszeretettel alkalmazzák. Ez a...

Az Ethereum Alapítvány fontos bejelentést tesz közzé

Az Ethereum Alapítvány kulcsfontosságú bejelentést tett, amely inspirálni fogja a kutatást és fejlesztést a Zero-Knowledge proof-ok és a ZK L2 szabványok területén. A ZK finanszírozás első...

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

A legjobb kriptók, amit a Bitcoin feleződése előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződésének közeledtével, amely várhatóan 2024 áprilisában bekövetkező jelentős esemény, a kriptopiac reflektorfénybe került, és a befektetők élénken figyelik a lehetséges elmozdulásokat, amelyek történelmileg...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!