12 új Bitcoin ATM érkezik az osztrák MediaMarkt áruházakba

-

Az osztrákok „elegendő pénzeszközzel” rendelkeznek további Bitcoin ATM-ek számára – erre az ítéletre jutott a MediaMarkt, egy német elektronikai kiskereskedő a sikeres ausztriai Bitcoin ATM-teszt után.
A MediaMarkt országszerte 12 áruházban, köztük Seiersbergben és Klagenfurtban is Bitcoin ATM-eket állított üzembe.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Confinity és annak leányvállalata, a Kurant több mint 200 Bitcoin ATM-et kezel Ausztriában, Németországban, Spanyolországban és Görögországban.

„A MediaMarkt áruházakat országszerte bitcoin-automatákkal szerelték fel. Ezek összesen már tizenkét piacon vannak jelen, és lehetővé teszik a kriptovaluták egyszerű és biztonságos vásárlását.”

Bitcoin ATM Ausztriában. Forrás: Kurant

Egy sikeres kísérleti projekt, amely egy MediaMarkt üzletben egy magányos Bitcoin-automatát tartalmazott, bebizonyította, hogy „az üzletekben elhelyezett Bitcoin-automaták lehetőséget kínálnak új vásárlók bevonzására”.

„A bitcoin egyszerű és biztonságos megszerzése érdekében a helyhez kötött automaták alacsony küszöbű alternatívát nyitnak a kriptovaluták vásárlásához.”

A MediaMarkt Európa legnagyobb szórakoztatóelektronikai kiskereskedőjeként 13 országban működik, több mint 850 áruházzal és 2021-ben 21 milliárd eurót (23 milliárd dollárt) meghaladó árbevétellel.
A MediaMarkt a Coinfinity osztrák Bitcoin-vállalattal kötött partnerséget az ATM-ek kísérleti projektjének és későbbi bevezetésének lebonyolításában.

Bitcoin ATM-ek a Kuranttól (Coinfinity) Európa-szerte. Forrás: Kurant

A Bitcoin ATM-ek, amelyeket néha tréfásan BTM-nek (Bitcoin teller machine) is neveznek, a Bitcoin-rajongóknak lehetőséget nyújtanak a BTC-k beváltására vagy a fiat pénzek befizetésére. Egyszerűen beolvasva a tárca címét, satoshit (a BTC legkisebb címlete) vagy készpénzt kaphatnak.
A hír, miszerint Ausztriába több Bitcoin ATM érkezik, örvendetes, tekintve, hogy a Bitcoin ATM-ek számának növekedése világszerte lelassult 2022-ben.
Az Egyesült Királyság nemrégiben lecsapott a nem regisztrált ATM-ekre, mivel a pénzügyi hatósága a szabályozási struktúra hiánya miatt szigorúbban lép fel a Bitcoin ATM-ekkel szemben.
A Portugáliában működni kívánó spanyol Bitcoin ATM szolgáltató, a BitBase esetében a csoport fizikai értékesítési pontokat hozott létre Lisszabonban, de a szabályozó hatóságok megakasztották a hivatalos beüzemeléseket.
A nem letéti tárcák elleni uniós „támadás” fényében a Bitcoin és a kriptó jövője az EU-ban bizonytalan.
A Bitcoin ATM-ek elhelyezése az üzletekben lehetővé teszi a kiskereskedők számára, hogy „anyagilag részt vegyenek a kriptovaluták helyhez kötött értékesítésében”.

Tekintettel arra, hogy Ausztria további 12 Bitcoin ATM-et fog hozzáadni a több mint 110 ATM-hez, a Bitcoin ATM-ek európai elterjedése talán még csak most kezdődik.

Olvastad már? Mikor indul a Greenwatt.io kripto farmja?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin 150.000 dollárig 2024-ben? Miért mondja ez a vezető ezt az árjóslatot?

A Bitcoin küzd a visszautasítás után, amely azt követően következett be, hogy az árfolyam 53.000 dollárt tesztelt az árfolyamgrafikonon. Az árfolyam február 20-án 51.774 dollárról néhány...

Digitális aranyláz: Hogyan alakítja át a kriptovaluta a sportfogadási piacot?

Vendégbejegyzés A kriptovaluta, amely egykor még csak egyszerű érdeklődést kapott a technológia rajongóitól, ma már rengeteg különböző iparágban, köztük a sportfogadásban is előszeretettel alkalmazzák. Ez a...

Az Ethereum Alapítvány fontos bejelentést tesz közzé

Az Ethereum Alapítvány kulcsfontosságú bejelentést tett, amely inspirálni fogja a kutatást és fejlesztést a Zero-Knowledge proof-ok és a ZK L2 szabványok területén. A ZK finanszírozás első...

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!