A mémcoinok újra vissza akarnak térni a reflektorfénybe

-

A Shiba Inu, a Dogecoin és a SafeMoon messze járnak az eddigi csúcsoktól, de a projektek továbbra is aktívak, ami azt jelenti, hogy még mindig van esély egy újabb mémcoin ralira.
A memecoinok 2021-ben egy rövid időre komoly viharokat kavartak a kriptopénzpiacokon, miután az olyan nagynevű influencerek, mint Elon Musk és Mark Cuban folyamatos figyelme és shillingje segített az olyan coinoknak, mint a Dogecoin (DOGE) 100-szoros nyereséghez jutni.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ahogy az várható volt, a kriptopiacon a gyorsan emelkedő árak hajlamosak ugyanolyan gyorsan visszafordulni, és a korábban magasan szárnyaló mémtokenek közül sokan most a túlélésért küzdenek, ahogy a piac érik és a befektetők valós felhasználási eseteket keresnek.
Vessünk egy pillantást 2021 néhány legnépszerűbb memecoinjára, hogy kiderüljön, vajon csak egy múló szeszély volt-e az egész, esetleg vannak olyan alapvető fejlemények, amelyek hosszú távon gyümölcsözőnek bizonyulhatnak.

Dogecoin

A DOGE a legelső memecoin, amely jócskán hozzájárult a ’21-es rali elindulásához, miután az ára több mint 20.000%-kal ugrott meg a 2021. január 1-jei 0,0036 dolláros mélypontról május 8-án 0,74 dolláros történelmi csúcsra.

DOGE/USDT 1 napos grafikon. Forrás: TradingView

Azóta az árfolyam a szélesebb kriptopiaccal együtt egyre értéktelenebbé vált, és jelenleg 0,135 dolláron talált stabil lábakra.

A memecoinok közül a DOGE továbbra is a legfelkapottabb a mezőnyben, annak ellenére, hogy nincsenek folyamatban jelentősebb fejlesztések. Továbbra is Elon Musk egyik kedvenc Twitter-témája, és az árfolyama nemrégiben figyelemre méltóan megugrott, amikor Musk ajánlatokat tett a Twitter megvásárlására és magánkézbe vételére.
Musk lépése olyan spekulációkhoz vezetett, hogy a DOGE-t a közösségimédia-platformon hivatalos valutaként lehetne használni, ha az üzlet végül sikerül, ami rövid ideig a DOGE árfolyamának pumpolásához vezetett.
A Dogecoin következő lépéseivel kapcsolatos részletek szűkszavúak, némi pletyka még mindig kering a korábbi megbeszélésekről, hogy a hálózat proof-of-stake legyen, de semmi konkrétumot nem jelentettek be.
A projekt fejlesztője olyan workshopot tart, amely a peer-to-peer protokollokon belüli üzenetküldő szolgáltatásokat vizsgálja, mint például a Dogecoin, ami azt jelzi, hogy a leghosszabb mémtémájú hálózat más lehetséges felhasználási eseteinek feltárása is folyamatban van.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Shiba Inu

Míg a Dogecoin kapja a nagy influencerek figyelmének nagy részét, addig a 2021-es mémszíntérre a Shiba Inu (SHIB) volt az egyik legnagyobb hatással, miután az árfolyama több mint 5.799.999.900%-kal emelkedett a 2020 októberi mélypontjáról, és segített egy ügyes kereskedőnek, hogy egy 3400 dolláros fogadást 1,5 milliárd dolláros nyereménynappá alakítson.

SHIB/USDT 1 napos grafikon. Forrás: CoinGecko

A SHIB árfolyama jelenleg 0,000024 dolláron áll, ami 73%-os csökkenést jelent az eddigi csúcshoz képest, és a token napi kereskedési volumene rendszeresen meghaladja az 500 millió dollárt.
A SHIB-tulajdonosok április 12-én egy kis árfolyam-emelkedést láthattak, amikor a token felkerült a népszerű Robinhood kereskedési platformra, de a kriptopiac folyamatos gyengesége szinte teljesen eltörölte ezeket a nyereségeket.
A fejlesztési fronton a Shiba Inu csapata jelenleg arra összpontosítja erőfeszítéseit, hogy a SHIB metaverse képességeit kibővítse egy olyan esemény elindításával, amely a Shiba Inu közösség tagjainak lehetőséget kínál arra, hogy virtuális földet vásároljanak az ökoszisztémán belül.
A projekt ütemterve a Shibarium folyamatban lévő fejlesztésére is rámutat, amely egy olyan, kifejezetten a Shiba Inu számára tervezett második rétegű skálázási megoldás, amely segít a protokollnak megmenekülni az Ethereum (ETH) hálózatán történő tranzakciók magas díjaitól.

SafeMoon

A SafeMoon (SFM) szintén a mémérme-hájpciklus korai szakaszában indult, és egy automatikus likviditási pool létrehozásával a hűséges befektetők jutalmazását és a spekulánsok elriasztását tűzte ki célul.
A projekt eredetileg március 8-án indult, és a mögöttes token ára gyorsan emelkedett a 0,00000006 dollár alatti értékről 2021. április 20-án 0,00001399 dolláron elért történelmi csúcsra, bár azóta csökkenő tendenciát mutat.
2022 elején a Safemoon protokoll v2-re frissült, ami egy tokenátértékelést is tartalmazott, 1000-szeresére csökkentve a kínálatot.

SFM/USDT 1 napos grafikon. Forrás: CoinGecko

A v2-re való áttérés óta az SFM árfolyama tovább csökkent, és jelenleg 0,00068 dolláron kereskednek vele a CoinGecko adatai szerint.
A fejlesztés frontján a Safemoon bejelentette, hogy elindítja a Safemoon Cardot a közösségi tagok számára, ameky lehetővé teszi számukra, hogy SFM-jüket, valamint más kriptovalutákat használhassanak napi vásárlásokhoz. A várólista a kártyára április 8-án nyílt meg.

További fejlemények közé tartozik a Safemoon pénztárca új verziójának kiadása, a Live Crypto Party elindítása. Ez egy „party-to-earn” metaverse platform, amely kriptopénzben és NFT-kben jutalmazza a felhasználókat az online és offline szórakozásért.

Olvastad már? 12 új Bitcoin ATM érkezik az osztrák MediaMarkt áruházakba

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: Kripto Kritik

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

A republikánus szenátorok szerint a CBDC-k „sértik a szabadságukat” – Miért?

Ted Cruz szenátor vezette republikánusok nemrégiben megosztották véleményüket a központi banki digitális valutákról (CBDC). A fiat valuták e digitális formáit, amelyeket számos ország, köztük az Egyesült...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!