Az Andreessen Horowitz elindítja az a16z kriptokutató laboratóriumot

-

Az a16z, más néven Andreessen Horowitz, a kriptovalutával kapcsolatos projektekbe milliókat fektető kockázatitőke-vállalat (VC) bejelentette saját kriptokutató laboratóriumának elindítását.
Ez az új kezdeményezés arra törekszik, hogy összeházasítsa a tudományos kutatást az ötletek előállításával és gyakorlati megvalósításával olyan startupokban és szervezetekben, amelyekbe a vállalat nagymértékben befektetett.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az a16z bejelentette, hogy blokklánccal kapcsolatos akadémiai kutatást fog végezni

Az Andreessen Horowitz, a kripto- és Web3 startupokban komoly befektetésekkel rendelkező szervezet bejelentette az a16z kriptokutató laboratórium elindítását, egy olyan kezdeményezést, amelynek segítségével a vállalat meg tud majd küzdeni a szektor kihívásaival.
A vállalat úgy véli, hogy a kripto- és Web3-szektor „a technológia új határterületévé vált, és önálló tudásterületté érett, amely egyesíti az informatika, a közgazdaságtan, a pénzügyek és a humán tudományok elemeit”.
Ez a potenciál, amelyet a VC vállalat a blokklánc-környezetben lát, táplálja elkötelezettségét, hogy megpróbálja megoldani mindazokat az új problémákat, amelyekkel a kriptokörnyezet szembesül, azzal a képességgel kombinálva, hogy ezeket a megoldásokat próbára tegye. Ezzel kapcsolatban az a16z kijelentette:

„Lehetőség van arra, hogy egy ipari kutatólabor segítsen áthidalni az akadémiai elmélet és az ipari gyakorlat világát, és segítsen formálni a kriptót és a web3-at mint hivatalos tanulmányi területet azáltal, hogy összehozza a tér szempontjából releváns különböző tudományágak legjobb kutatótehetségeit.”

A laboratóriumot Tim Roughgarden, a Stanford és a Columbia kutatója és informatika professzora, valamint Dan Boneh, a Standford informatika és villamosmérnöki tudományok professzora fogja vezetni.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Gyakorlati fókuszban

Az A16z a gyakorlati fókuszt szem előtt tartva hozta létre ezt a kezdeményezést. A kutatás révén megtervezett és megtalált megoldásokat azon vállalatok esetében fogják alkalmazni, amelyekben az a16z jelentős befektetésekkel rendelkezik.
Legyen szó DAO-król (decentralizált autonóm szervezetekről), decentralizált pénzügyekről vagy NFT Gamefi projektekről, az a16z kriptolabor négy csapatának célja az lesz, hogy az a16z portfóliójába tartozó vállalatok számára ötleteket generáljanak a nehéz, nyílt problémák megoldására, ezeket a megoldásokat aztán kód formájában implementálják, és biztosítsák, hogy ezek a megoldások megfeleljenek a szabályozásoknak, és az eredmények megosztása a kriptoközösséggel is megtörténjen.

A vállalat januárban 4,5 milliárd dollárt kívánt bevonni két különböző, kriptóval kapcsolatos alapba, amelyekből 1 milliárd dollárt a terület új startupjainak finanszírozására fordítanak.

Olvastad már? A mémcoinok újra vissza akarnak térni a reflektorfénybe

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!