Az Andreessen Horowitz elindítja az a16z kriptokutató laboratóriumot

-

Az a16z, más néven Andreessen Horowitz, a kriptovalutával kapcsolatos projektekbe milliókat fektető kockázatitőke-vállalat (VC) bejelentette saját kriptokutató laboratóriumának elindítását.
Ez az új kezdeményezés arra törekszik, hogy összeházasítsa a tudományos kutatást az ötletek előállításával és gyakorlati megvalósításával olyan startupokban és szervezetekben, amelyekbe a vállalat nagymértékben befektetett.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az a16z bejelentette, hogy blokklánccal kapcsolatos akadémiai kutatást fog végezni

Az Andreessen Horowitz, a kripto- és Web3 startupokban komoly befektetésekkel rendelkező szervezet bejelentette az a16z kriptokutató laboratórium elindítását, egy olyan kezdeményezést, amelynek segítségével a vállalat meg tud majd küzdeni a szektor kihívásaival.

A vállalat úgy véli, hogy a kripto- és Web3-szektor „a technológia új határterületévé vált, és önálló tudásterületté érett, amely egyesíti az informatika, a közgazdaságtan, a pénzügyek és a humán tudományok elemeit”.

Ez a potenciál, amelyet a VC vállalat a blokklánc-környezetben lát, táplálja elkötelezettségét, hogy megpróbálja megoldani mindazokat az új problémákat, amelyekkel a kriptokörnyezet szembesül, azzal a képességgel kombinálva, hogy ezeket a megoldásokat próbára tegye.

Ezzel kapcsolatban az a16z kijelentette:

„Lehetőség van arra, hogy egy ipari kutatólabor segítsen áthidalni az akadémiai elmélet és az ipari gyakorlat világát, és segítsen formálni a kriptót és a web3-at mint hivatalos tanulmányi területet azáltal, hogy összehozza a tér szempontjából releváns különböző tudományágak legjobb kutatótehetségeit.”

A laboratóriumot Tim Roughgarden, a Stanford és a Columbia kutatója és informatika professzora, valamint Dan Boneh, a Standford informatika és villamosmérnöki tudományok professzora fogja vezetni.

Gyakorlati fókuszban

Az A16z a gyakorlati fókuszt szem előtt tartva hozta létre ezt a kezdeményezést. A kutatás révén megtervezett és megtalált megoldásokat azon vállalatok esetében fogják alkalmazni, amelyekben az a16z jelentős befektetésekkel rendelkezik.
Legyen szó DAO-król (decentralizált autonóm szervezetekről), decentralizált pénzügyekről vagy NFT Gamefi projektekről, az a16z kriptolabor négy csapatának célja az lesz, hogy az a16z portfóliójába tartozó vállalatok számára ötleteket generáljanak a nehéz, nyílt problémák megoldására, ezeket a megoldásokat aztán kód formájában implementálják, és biztosítsák, hogy ezek a megoldások megfeleljenek a szabályozásoknak, és az eredmények megosztása a kriptoközösséggel is megtörténjen.
A vállalat januárban 4,5 milliárd dollárt kívánt bevonni két különböző, kriptóval kapcsolatos alapba, amelyekből 1 milliárd dollárt a terület új startupjainak finanszírozására fordítanak.

Olvastad már? A mémcoinok újra vissza akarnak térni a reflektorfénybe

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kamala Harris kriptopolitikai álláspontja

A sokat emlegetett Kamala Harris, Joe Biden preferált jelöltje továbbra is rejtélyes a kriptovalutával kapcsolatos álláspontját illetően. Washingtonban töltött ideje alatt nyilvánosan nem állt ki az...

A Bitcoin ára továbbra is szilárdan beágyazott a bika piacon, szemek a 74.000 dolláros szinten

A Bitcoin továbbra is erős bikás tendenciákat mutat a napi időkeretben, mégis az elemzők rövid távú figyelmeztető jeleket mutatnak, amelyek figyelmet érdemelnek. A Crypto World elemzője...

Az Ethereum ETF kedden indul – Melyik altcoin kerül a fedélzetre?

Vendégbejegyzés Az Ethereum (ETH) továbbra is meghatározó erő a kriptopénzek világában, mivel sokoldalú platformot kínál a decentralizált alkalmazások és okos szerződések számára. Kiemelkedik a blokklánc technológiában betöltött...

Ethereum (ETH) árfolyam elemzés 07.22.

Prémium Ethereum (ETH) A kriptopénzek piaca az elmúlt 24 órában körülbelül 1%-os ugrást regisztrált. Ráadásul jelenleg több mint 2,47 billió dolláron áll, és az olyan top tokenek, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!